dymy Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Od jakiegoś czasu pojawia się problem z prawidłowym wyświetlaniem wiadomości. Tzn. w pierwszym momencie po odebraniu wiadomość jest czytelna i można zapisać załączniki jeśli takowe zawiera. Jednak nieco później nie mogę otworzyć tej samej wiadomości - wyświetla krzaki, brak załącznika - jakby miał problem z dekodowaniem. Niestety zmiana kodowania nie pomaga, a wiem że w pierwszej chwili wiadomość została odczytana i wyświetlona właściwie. w czym może być problem? możliwe, że NOD32 wycina jakieś potrzebne nagłówki? ale dlaczego za pierwszym razem jest ok? Edytowane 8 Września 2009 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 A inne zapisane na dysku pliki otwierają się poprawnie? Nie wieszają się programy? Nie wysypują? Windows nie muli? Bo wygląda na walnięty dysk/taśmę/pamięci/zasilacz/brak miejsca na dysku C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelon Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Mam ten sam problem...maile z roznych kont od roznych nadawcow. Za pierwszym razem sie otwieraja za 2 juz nie i tez mam problem z zalacznikami - pdf i jpg - przychodza krzaki reszta jest ok. Jaka masz wersje noda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Też podejrzewam Noda. Wersja czwarta ale która dokładnie, sprawdzę jutro bo to nie u mnie. Przerabiam to już na drugim kompie więc prawdopodobieństwo taśmy lub dysku spada (ale dzięki za zainteresowanie). Co ciekawe na innym kompie odebrałem tą samą wiadomość i zapisałem na dysku. Podobnie zrobiłem z uszkodzoną i spróbowałem otworzyć je najpierw na jednym, a później drugim kompie (na tym który wykrzaczył i na takim, który nadal dobrze ją czyta). Obie otwierają się w identyczny sposób na obu komputerach - tzn. uszkodzona krzaczy, a dobrze odebrana otwiera się normalnie. Zerkałem we właściwości by spojrzeć czy nagłówki wyglądają podobnie - wygląda na to, że w tej uszkodzonej część znaków nie jest rozpoznawana (kwadraciki). Oczywiście próbowałem zmieniać kodowanie ale w niczym to nie pomogło, zresztą było ustawione identycznie w obu komputerach przy czym jeden z nich to XP, a drugi 2003 (troszkę inne wersje OE). Yelon masz jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 A stare wiadomości widzisz poprawnie ? może być tak że baza się rozjeżdża,, trzeba by skrzynkę odbiorczą zrobić jakimś folderem a outloook niech siobie utworzy nową. I będzie grało. Jeśli poginęło coś ważnego szukaj jakiegoś 3rd party softu, wyciągnie z dbxa emle i potem włożysz jako archiwum do również nowegoo dbxa w oe. i wszystko jasne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...