Androctonus Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Witam, zdecydowałem się na sprzedaż mojej poprzedniej płyty, dołożenia i tak uzbierało się 750zł. Szukam porządnej płyty pod socket 775, najlepiej czegoś ze stajni Asus'a. Płyta ma być również najlepiej z serii RoG, przygotowana do mocnego OC. Mam kilku faworytów: Asus Maximus II Formula P45, Asus Maximus Extreme X38 (zdaję sobie sprawę, że to starsza konstrukcja), Asus Rampage Formula X48, Asus Striker II Formula nForce 780 SLI. Moja poprzednia konfiguracja: Asus Commando, C2D E8200, GF 9800 GX2, Team Group Xtreem 1200 MHz 2x1GB Be Quiet Dark Power Pro P6 530W Procesor będzie dopiero kręcony więc chciałbym mieć solidną podstawę. Proszę nie pisać "po co 775?" Nie mam potrzeby wymiany na i5 czy i7, a za jakiś czas kupuję używanego Q9550 wobec tego w zupełności wystarczy mi socket 775 :D Jedynie co się zmienia to wymiana na którąś z wyżej podanych płyt głównych, podkreślam kwota bazowa 750zł, TYLKO Asus z Republic of Gamers. Dodatkowo proszę o jak najwięcej postów, bowiem jutro chciałbym złożyć zamówienie na konkretny model płyty. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 W chwili obecnej nie dałbym za płytę pod lga775 tyle kasy , to dobre dla masochistów. Kupiłbym najtańszą płytę nadającą się do wysokiego oc , czyli MSI P45 NEO2-FR MOA w cenie ~350zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elograca Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 nie lepiej kupić jakąś dfi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Co do 1 odpowiedzi to prosiłem o sugestię, a nie zbędny komentarz. Co do 2 odpowiedzi jeśli mówisz o DFI to podaj jakieś modele konkretne. Czyżby Asusy podane przez mnei były gorsze od DFI? Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elograca Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 ja tam jakoś mam większe zaufanie do dfi;p np: -DFI LAN PARTY DK P45-T2RS PLUS -dfi lan party t2r lt x48 ja mam tą drugą i jestem z niej zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ponoć DFI jest dla naprawdę dobrych w te klocki, znaczy się OC. Powiedzmy, że dopiero zaczynam się bawić w OC. Nie chciałbym aby DFI mnie przerażało ilością funkcji BIOSu. Prawdą jest, że marka fantastyczna. Mimo wszystko proszę o pomoc w wyborze, któregoś z Asusów podanych w pierwszym moim poście. Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) nie bierz padak dfi na x48, bo na e82 potrzebne dobre fsb a tutaj dfi x48 nie ma czym sie chwalic tymbardziej model lt ktory jest chyba najwiekszym niewypalem tej firmy bierz cos na p35, ewentualnie p45 dfi dobra firma - seria lanparty dk p35 t2r/t2rs lub to samo na p45 lub lanparty ut, chociaz dk tansza a zdecydowanie starcza, główna roznica wzgledem wersji dk to brak rurek heatpipe ;) edit. wbrew pozorom krecenie do uzytku na codzien na dfi nie jest trudne, ustawiasz 5 glownych timingow, reszta auto, pare napiec fsb cpu settings - czyli prawie jak na normalnej plycie, klocki pojawiaja sie dopiero przy porządnym benchu pozatym jezeli dopiero zaczynasz bawic sie w oc, nie wiem po co ladowac Ci grube miliony w plyty ktore beda sie u Ciebie poprostu marnowaly bierz zwyklego asusa p5b deluxe/premium - wyrwiesz tanio, fsb do e82 na poziomie 600mhz, napiecia Ci wystarcza napewno a i rurke heatpipe co by pare punktów lansu wpadło ma ;] Edytowane 8 Września 2009 przez enebene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 moja propozycja jest taka: - do 400zł - Asus Commando - do 600zł - DFI LP DK P45-T2RS - do 1200zł - Asus Rampage Exteme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 ceny z kosmosu jakies, napewno to nie sa ceny na czasie. za 250zl mozna uzywana commando trafic spokojnie jak ktos jest na sprzedazy, a i tak w tej cenie osobiscie wolalbym dfi lp dk p35 t2r/t2rs chociaz commando tez dobra plyta, tak samo p5b deluxe za ok. 200 wyrwiesz, a Ci styknie - allegro.pl 1200zl dawac za plyte na 775 i poczatkujacego oc to jakas pomylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Napisał, że posiada: Asus Commando. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwincmincmistrz Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Bierz coś porządnego z P45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 a to przepraszam za moje niedoczytanie, moim zdaniem commando dla poczatkujacego ocera e8200 to az nad to jak masz za duzo pieniedzy to kup cos co ci sie najbardziej podoba - zaden bowiem z asusow wymienionych w pierwszym poscie nie jest "Badziewem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Nie mam potrzeby wymiany na i5 czy i7, a za jakiś czas kupuję używanego Q9550 wobec tego w zupełności wystarczy mi socket 775 :DW takim razie koniecznie coś na P45 - z Quadem na P965/P35/X38/X48 nie poszalejesz. Maksymalnie dojedziesz do 3.8GHz, i to w najlepszym przypadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 na dfi z podpisu t2rs dojechalem do 4,25ghz na q9550 x48 faktyfcznie nie polecam - max byl 4ghz skoro p45 jest lepszy do quada - kup go, osobiscie nie sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Kurcze osobiście podoba mi się płyta DFI LanParty UT X48-T2R jest po prostu zaje**** :D Po drugiej stronie P45 od Asus Maximus II Formula. Wiem, co powiecie ale może jest jakaś inna płyta DFI ale koniecznie zielona?:D Proszę o jeszcze jakieś konstruktywne odpowiedzi, bowiem muszę zamówić dzisiaj którąś :D Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 LANPARTY UT P45-T2RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Imo wystarczy w zupełności P5Q-E~429zł. Możesz jeszcze poszukać Gigabyte P45 UD3P. Nie licząc wyglądu DFI niczym się nie wyróżnia, a jest droższa. MSI MOA tez sobie odpuść, bo w nowych biosach spadły możliwości OC quada i to znacznie. Podsumowując wolałbym tańszą płytę i NOWEGO quada ponieważ używki rzadko kiedy się dobrze kręcą wbrew temu co sugerują sprzedający :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Witam, zamówienie zostało złożone, po namowach kilku znajomych, wybrałem DFI LanParty UT X48 T2R czyli pod ddr2 jeszcze. Dziękuję za wszystkie rady i sugestie. :) Pozdrawiam, Androctonus Edytowane 9 Września 2009 przez Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...