Bartass13 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) WORKLOG W PRZEBUDOWIE Project name "Simply Red" Po długich namysłach zdecydowałem się na złożenie pierwszego zestawu wc. No i stało się o to zestaw na których będzie chodziło wc.Konfiguracja : Evga Classified x58 Core i7 920 D0 @ 4.2 GHZ Corsair 3x2 GB 1600 mhz CL7 Zotac GTX 480 SLI - początkowo był GTX 295 ,potem ATI Radeon 5870 CF Corsair HX1000W X-Fi Fatal1ty Titanium Pro SSD OCZ Summit 120 GB ,1TB Samsung Spinpoint Wszystko zapakowane w Silverstone TJ-07 Obudowa poszła do malowania proszkowego ,na czarny mat (panowie w niektórych miejscach spartaczyli ,ale nie są to istotne błędy).Zestaw WC : Aqua Computer Aquaero 4.0 LCD-Display Aqua Computer Aquaero Front Panel Black Aqua Computer Filtr Aquaero VF 4.0 - Czerwony Aqua Computer Temperature Sensor G1/4 GMR Przepływomierz cyfrowy G1/2 acetal Watercool HK CPU LGA1366 Rev. 3 LT Watercool HK CPU Backplate 1366 EK Water Blocks EK-FB EVGA X58 CLASSIFIED Acetal+Nickel - początkowo była plexa ,nowa rev i zmiana topu na acetal 2x EK Water Blocks EK-FC GTX 480 Acetal Nickel 2x EK Water Blocks EK-FC GTX 480 Backplate - Black EK-FC Bridge TRIPLE Parallel EK-FC Link GeForce EK-FC Link BLANK parallel Feser Xchanger Quad Radiator 480 Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) EK Water Blocks EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal G1/4 EK Water Blocks Multioption RES X2 - 250 Advanced Holdery będą a'la jak w murdermod tyle że by baruś Tygon wąż R3603 9,5/15,9 mm - przezroczysty Nowy backplate do TJ-07 z wentylami Enermax 2x 80mm Revoltec - podwójna katoda kolor biały 30cm Scythe Himuro SCH-1000 Scythe Quiet Drive 2,5" 2x Enermax UCMA8 Magma -80mm 4x Enermax UCMA12 Magma -120mmZłączki : Bitspower Złączka kątowa 45 stopni obrotowa G1/4 srebrna Bitspower złączka kątowa 90 stopni G1/4 SL Bitspower złączka redukcyjna G1/2 na G1/4 Srebrna Bitspower korek G1/4 - Srebrny Bitspower Złączka adapter I 2 x G1/4 zewnętrzne Srebrna Bitspower Złączka adapter T 3 x G1/4 Srebrna Bitspower złączka fillport 2 x G1/4 SL - Srebrna Bitspower złączka kątowa 45 stopni nie obrotowa G1/4 Sl Wszystko różni się od początkowego zestawienia ,ale chcę pomału jakoś uporządkować ten temat. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Dawaj, dawaj. Ja czekam na foty i relacje z przebiegu prac. Zapowiada sie niezle. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 zabawki fajne :) powinno być nieźle. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Jutro umawiam się na malowanie budy (zobaczymy kiedy mi wezmą) ,nie wiem za ile dojdzie blok na cpu i gpu ,no i jak to będę miał ,biorę wolne i zabieram się do roboty. Edytowane 8 Września 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Powodzenia. Zapowiada się niezle :] PS no i wkońcu ładne klocki +LC się w Gdyni pojawiły :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) Części do malowania jadą jutro ,i mam nadzieje ,że reszta gratów dojdzie szybko. Oploty z mdpc jadą. edit: zdjęcia nie wyszły za ciekawie. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Części obudowy jutro jadą do malowania ,jak da rade. Gdzie malujesz?? Namiar się przyda na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Tec-Met w Gdyni ,dziś zawożę i czas oczekiwania do 3 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Gdzie kupowałeś oploty?? Jak dojdą zdaj relacje jak się sprawują gną i jak z prześwitem w nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Oploty zamówiłem z MDPC. Obudowę z malowania mam dostać pod koniec tygodnia ,a reszta części wc jeszcze nie doszła. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 No i jadą do mnie oploty na kable ,zastanawiam się jeszcze nad urządzeniem do kontroli tego wceta. Polecam T-balancera BigNG. Koolance TMS-200 trzeba by sprowadzać z za oceanu, ale też ciekawa alternatywa (jakoś pewnej niemieckiej firmie nie ufam przez ceny "dodatków" <_< ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) W końcu doszła obudowa z malowania ,oczywiście nie zrobili tego idealnie ale na szczęście jest to nie widoczne. Otwory do poprawki ,nie miałem odpowiednich narzędzi. Pod mobasem ich nie widać na szczęście. A tu defekt malowania Reszta komponentów wc Czekam jeszcze na : Aqua Computer Aquaero 4.0 LCD-Display Aqua Computer Aquaero Front Panel Black Zestaw będę składał w miarę możliwości ,jak mi praca pozwoli:D Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Zmagań część dalsza Buda na czarno robi dużo lepsze wrażenie Chłodnica idealna Taki był pierwotny układ ,teraz jest na czerwono ,węże tygony. Pomału do celu. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) prośba do autora. Skaluj zdjęcia na mniejsze bo nie da się tego oglądać. Wentylom 120 SS zafunduj regulator obrotów bo to straszne wyjce. Rezik 150 trochę ginie w tej obudowie. Edytowane 20 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 1. Odklej naklejki z wentylatorów 2. Kable od budy w oploty to samo z kablami wentylatorów 3. Pomaluj cdrom na czarno 4. Srebrne śrubki przy slotach 5.25 przemaluj na czarno i jestes kozakiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) Kolego kądziel ,jak pisałem oploty idą z MDPC więc będą na 100% ,śruby czy pomaluje to nie wiem bo i tak jak będzie okno to ich nie widać ,ale pewnie pomaluje bo co to za problem cdrom też. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 klocki znajome, motyla noga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 wyglada dobrze :) sam czekam za eVGA class e760 takze :) az milo patrzec co bede mial w budzie :) buda dobrze pomalowana, pamietaj kolor wedle uznania....... ale tu az sie prosi blood red/black :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Też myślę że red będzie kozacki ,ale to z czasem. Zmieniam reza na 250 będzie lepiej się prezentowało. Zmagania z blokiem na GPU W końcu zabrałem się za zamontowanie bloku na GPU ,najbardziej stresujące jak dla mnie zadanie. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Hmmm zdejmij thermal pady z pamięci. Blok wygląda ślicznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Pady swoja droga, a pamietales o tych czarnych dystansach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Tak pamiętałem o dystansach są zamontowane ,to co zdjąc termopady z ramów ? Zostawic bez niczego ,czy paste dac , kolego Malik ty masz taki blok ,tylko że z plexi ? Robiłem jak było na instrukcji ,czyli z termopadami + pasta na chip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Tak pamiętałem o dystansach są zamontowane ,to co zdjąc termopady z ramów ? Zostawic bez niczego ,czy paste dac , kolego Malik ty masz taki blok ,tylko że z plexi ? Robiłem jak było na instrukcji ,czyli z termopadami + pasta na chip. W instrukcji na pewno nie bylo napisane ze thermal pady trzeba dac :) Oczywiscie ze przesmarowac pamieci, rdzen pasta. Pady dajesz jedynie na sekcje zasilajaca. Ale z tego co slyszalem to raczej juz nie Twoj problem tylko Screamer'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 No tak ,ja czekam na 2x HD5870 :D ,zapamiętam na przyszłość jak będę wodował radki. Teraz czekam tylko na panel sterujący ,reza 250 i radzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Dotarły do mnie moje dwa potworki : Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Powiem tak :D No Bracie wymiatasz :D Czekamy na testy Z CF :) a jestem ciekaw jak z zasilka?? czy da rade uciagnac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 No Bartass13 teraz to pojechałeś :D Czekam na bloczki na radki i ładne fotki ze składania zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) I jak tam Bartass... odpaliles uklad ? :) Edytowane 3 Października 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 szczerze? masz kupe kasy i mało chęci. nawet na opisywanie workloga ;) za mało finezji. ale spoko, rozumiem, też tak kiedyś miałem :D niezły potworek ten twój komputer. nie ma za co gratulować, ale można pochwalić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 szczerze? masz kupe kasy i mało chęci. nawet na opisywanie workloga ;) za mało finezji. ale spoko, rozumiem, też tak kiedyś miałem :D niezły potworek ten twój komputer. nie ma za co gratulować, ale można pochwalić ;) Hmmmm widzisz nie każdy kocha robić worklogi i lansowanie i powiekszanie swojego ego..... Nie mam tu na myśli nikogo piszę ogólnie. O ile wiem to są/były małe problemy. Myślę że z tego coś jeszcze będzie i to naprawdę ciekawego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...