Skocz do zawartości
Bartass13

Wc By Bartass13 project Simply Red

Rekomendowane odpowiedzi

A fullcovery na to już jadą? :wink: Układ robiony na bogato(wsumie obecna moda) ale mi się już przejadła ta EVGA, na plus czarne "glizdki"

@pastel

A co ma nam opisywać jek węże wciskał? :razz: Nic jeszcze nie zrobił to niema co pisać.

Zresztą poco Ci ten rozbudowany opis skoro i tak go nie przeczytasz? Tak jak pewenie regulaminu(obrazek w sigu). :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozpisuję się bo to nie ma sensu ,nie opłaca się robić opisów typu " wyciągam blok z pudełka ,tak on wygląda ,biorę go do ręki i mocuje na procku ,tak to wygląda (zdjęcie)" ,zdjęcia były konkretnych elementów ,bez jakiś tam zbędnych rzeczy. Co do układu miałem problemy przy pierwszym odpaleniu ,gdyż to mój pierwszy układ. Tutaj bardzo muszę podziękować koledze mib i malikowi za rzucenie światła i garść przydatnych informacji. Na dzień dzisiejszy z braku czasu układ na razie stoi ,nie mam zbytnio czasu żeby się nim zająć na nowo ,teraz jestem bogatszy w wiedzę troszkę i mam nadzieje że przy drugim podejściu będzie dobrze. Nie ukrywam też że teraz wciągnęła mnie zabawa radkami i zacząłem grać w troszkę tytułów które leżą na półce ,a jest tego sporo. Jak mówiłem na razie z braku wolnego czasu układ stoi ,sądzę że w przyszłym miesiącu ,zabiorę się do roboty.

Co do bloków na GPU to jeszcze nie wiem ,raczej szkoda mi kasy na dwa bloki ,ale zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prace nad WC wznowione ,teraz męczarnia z blokiem na gpu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

blok na gpu wygląda obłędnie i zastanawiam się nad przerobieniem na BTX.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Lekki burdelik w kablach ,lecz wszystko będzie uporządkowane ,jak widać na fotach po pewnym czasie zaczął wyciekać płyn ,jest to wina braku złączek kontowych ,które już zamawiam z coolinga.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oczywiście dojdą jeszcze oploty na kable ,zmieniam korki przy rezie i grafie na bitspowery.

Edytowane przez Bartass13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foty będą dokładniejsze ,to na szybko było. Oczywiście kable posprzątam ,dziś to robiłem ale zaczęło przeciekać ,domówiłem kilka złączek ,czekam aż przyjdą i ruszam dalej. Obrócę jeszcze blok na cpu tak aby wąż był jak najmniej po skosie z reza do cpu. Tempy w idlu ,w nie do końca odpowietrzonym układzie 41 stopni. Dodam jeszcze katody ,ale nie uv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemnie :) ale faktycznie te węże jakos smutno wygladają. Gdyby łuk między rezem i blokiem na procu był wygiety bardziej ku górze wygladałoby to IMHO ładniej - moze wystarczy przekręcić złączkę a nie cały blok.. Zobaczymy co będzie dalej :)

aaa - odwócony ATX to nie BTX

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie LC stoi bo czekam na nowe gadzety :

EK full cover na EVGA Classified plexi + nickel

Bitspower Złączki kątowe 45 stopni obrotowa G1/4 srebrna

Bitspower korki G1/4 - Srebrny

Scythe Himuro SCH-1000

4 x Enermax UCMA12 Magma -120mm

Tygon wąże R3603 9,5/15,9 mm - 1m. przezroczysty

W planie jeszcze panel z plexi od barusia , i jakis backplate do karty muzycznej.

Nie wiem jeszcze do konca co zrobić z lukami na dwa wentyle 92mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki dotarły ,najpierw zabrałem się za zamontowanie nowych wentylatorów ENERMAX i oplatanie ich.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zamontowany blok na mobasie

Dołączona grafika

Jutro dalsze prace nad układem ,jak na razie mega burdel w pokoju ,zdjęcia jakieś nijakie muszę porobić nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jeden zastanawiał się nad blokiem w e760. Ponieważ jest on taki sam jak e759 która posiada nf200 blok też ma na niego miejsce + kilka pierdólek dodatkowych a nasze e760 wymagają thermopada na dwóch dużych "chipsetach" którego nie pokrywa nawet standardowe AC.

blok w plexi wygląda obłędnie , szkoda że EK nie chce sprzedać mi samego topu do Classifieda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składania ciąg dalszy

Czarne węże są tylko poglądowe

Dołączona grafika

Następnie zaznaczony obieg

Dołączona grafika

Łączenie pompa - chłodnica i zdjęcia z przebiegu dalszych prac

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika