oliwer21 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 A fullcovery na to już jadą? :wink: Układ robiony na bogato(wsumie obecna moda) ale mi się już przejadła ta EVGA, na plus czarne "glizdki" @pastel A co ma nam opisywać jek węże wciskał? :razz: Nic jeszcze nie zrobił to niema co pisać. Zresztą poco Ci ten rozbudowany opis skoro i tak go nie przeczytasz? Tak jak pewenie regulaminu(obrazek w sigu). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Nie rozpisuję się bo to nie ma sensu ,nie opłaca się robić opisów typu " wyciągam blok z pudełka ,tak on wygląda ,biorę go do ręki i mocuje na procku ,tak to wygląda (zdjęcie)" ,zdjęcia były konkretnych elementów ,bez jakiś tam zbędnych rzeczy. Co do układu miałem problemy przy pierwszym odpaleniu ,gdyż to mój pierwszy układ. Tutaj bardzo muszę podziękować koledze mib i malikowi za rzucenie światła i garść przydatnych informacji. Na dzień dzisiejszy z braku czasu układ na razie stoi ,nie mam zbytnio czasu żeby się nim zająć na nowo ,teraz jestem bogatszy w wiedzę troszkę i mam nadzieje że przy drugim podejściu będzie dobrze. Nie ukrywam też że teraz wciągnęła mnie zabawa radkami i zacząłem grać w troszkę tytułów które leżą na półce ,a jest tego sporo. Jak mówiłem na razie z braku wolnego czasu układ stoi ,sądzę że w przyszłym miesiącu ,zabiorę się do roboty. Co do bloków na GPU to jeszcze nie wiem ,raczej szkoda mi kasy na dwa bloki ,ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Kozacki WCet :wink: i czekamy na dalsze prace zwiazane z ukladem . A plyta bedzie wodowana ? Edytowane 14 Października 2009 przez MattES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Prace nad WC wznowione ,teraz męczarnia z blokiem na gpu. blok na gpu wygląda obłędnie i zastanawiam się nad przerobieniem na BTX. Lekki burdelik w kablach ,lecz wszystko będzie uporządkowane ,jak widać na fotach po pewnym czasie zaczął wyciekać płyn ,jest to wina braku złączek kontowych ,które już zamawiam z coolinga. Oczywiście dojdą jeszcze oploty na kable ,zmieniam korki przy rezie i grafie na bitspowery. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 klapnij fotkę bez lampy (wynieś na balkon itp.) będzie więcej widać :) ogólnie - mniamuśno się zapowiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zapowiada się nieźle. Daj przód budy na foty i posprzątaj w kablach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Foty będą dokładniejsze ,to na szybko było. Oczywiście kable posprzątam ,dziś to robiłem ale zaczęło przeciekać ,domówiłem kilka złączek ,czekam aż przyjdą i ruszam dalej. Obrócę jeszcze blok na cpu tak aby wąż był jak najmniej po skosie z reza do cpu. Tempy w idlu ,w nie do końca odpowietrzonym układzie 41 stopni. Dodam jeszcze katody ,ale nie uv. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 jakoś nijako te czarne węże tam pasują, poza tym dość schludnie. Popracuj nad oplotami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Wszystko będzie zmienione na Tygon przezroczyste. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 zapowiada sie bardzo fajny uklad :) przez biale weze nic nie przebija ... przynajmniej u mnie np : http://img695.imageshack.us/img695/5377/img0630c.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Fajny ukladzik.Jedyne co bym poprawil to dal jeszcze jedna 45 tke na CPU i ladniejszy luk wyprowadzil pomiedzy nim a grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Przyjemnie :) ale faktycznie te węże jakos smutno wygladają. Gdyby łuk między rezem i blokiem na procu był wygiety bardziej ku górze wygladałoby to IMHO ładniej - moze wystarczy przekręcić złączkę a nie cały blok.. Zobaczymy co będzie dalej :) aaa - odwócony ATX to nie BTX Edytowane 11 Maja 2010 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Na razie LC stoi bo czekam na nowe gadzety : EK full cover na EVGA Classified plexi + nickel Bitspower Złączki kątowe 45 stopni obrotowa G1/4 srebrna Bitspower korki G1/4 - Srebrny Scythe Himuro SCH-1000 4 x Enermax UCMA12 Magma -120mm Tygon wąże R3603 9,5/15,9 mm - 1m. przezroczysty W planie jeszcze panel z plexi od barusia , i jakis backplate do karty muzycznej. Nie wiem jeszcze do konca co zrobić z lukami na dwa wentyle 92mm Edytowane 13 Maja 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Wstaw tam coś :) jakiś panel z pleksy czarnej z grawerem, czy coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domokun Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Fotka po Giziu :P Imageshack - 71618414.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Giziu miał to kupione z mm ,ja raczej myślę tak jak yogi i jakąś plexe dać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Gratki dotarły ,najpierw zabrałem się za zamontowanie nowych wentylatorów ENERMAX i oplatanie ich. Zamontowany blok na mobasie Jutro dalsze prace nad układem ,jak na razie mega burdel w pokoju ,zdjęcia jakieś nijakie muszę porobić nowe. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 no coment dawaj foty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 mniodnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Nie jeden zastanawiał się nad blokiem w e760. Ponieważ jest on taki sam jak e759 która posiada nf200 blok też ma na niego miejsce + kilka pierdólek dodatkowych a nasze e760 wymagają thermopada na dwóch dużych "chipsetach" którego nie pokrywa nawet standardowe AC. blok w plexi wygląda obłędnie , szkoda że EK nie chce sprzedać mi samego topu do Classifieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 jeszcze plexi top na blok cpu by sie przydał :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) Składania ciąg dalszy Czarne węże są tylko poglądowe Następnie zaznaczony obieg Łączenie pompa - chłodnica i zdjęcia z przebiegu dalszych prac Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 No teraz to wygląda zacnie :] Tygon daję ładnie radę z tego co widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Elegancko :) W sumie zastanawiam się nad tym backplatem na grafe. Daje to coś oprócz wyglądu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) ODPALENIE UKŁADU Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 nie testuj orthosem tylko linxem czy prime95 i wtedy podaj temp ;) W stresie na 4ghz pewnie będzie 70 na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 wynoś blaszaka na balkon, od tego błysku lampy kibel wygląda nieciekawie a wiem ze tak nie jest plastek dobrze gada ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Wrócę z pracy to popoprawiam zdjęcia bo widzę że się coś zepsuło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Ładny kibel, do twarzy mu w czerwonym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Macie panowie jakąś propozycje jak zagospodarować miejsce po wentylach 92mm ? szukałem czerwonych enermax 92mm ale nie ma ,sa tylko jakieś revoltec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...