J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 witam, zamierzam zmodyfikowac kompa. Chce wymienic plyte + procek + pamieci Cena w jakiej chce sie zamknac to 1000zl. Co mozna polecic? Komp uzywany bedzie glownie do pracy biurowej, ale chce zeby bez problemu mozna bylo pograc w jedna gierke - Diablo III. A, czy Tagan 380W poradzi sobie z zasilaniem tego sprzetu? Raczej nie zamierzam bawic sie w O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diggerx Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) A, czy Tagan 380W poradzi sobie z zasilaniem tego sprzetu? To zalezy od tego jaka masz karte graf.? Edytowane 9 Września 2009 przez diggerx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Stary Geforce 6200 Asusa. (PCI-E) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Za tą kasę nie warto brać nic na AM2 czy AM2+. AM3 jest na tyle tanie, że jest dużo bardziej opłacalne. Płyta główna: ASRock M3A785GXH/128M Procesor: AMD Phenom II x3 710 RAM: Goodram DDR3 2048MB 1333MHz CL9 Razem wychodzi ok 860zł (w zależności od sklepu). Za resztę możesz kupić kolejne 2GB ramu, żeby mieć te 4GB. Możesz też dołożyć do procka, np X4 810, niecała stówka więcej a masz gwarantowane 4 rdzenie. Integra na tej mobo jest lepsza niż Twoja karta graficzna, więc możesz ją sprzedać. W sumie za te ~140zł możesz kupić jakąś kartę graficzną. 8600GT lub HD2600XT są w zasięgu reki. Edytowane 9 Września 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Dawniej slyszalem wiele nieprzychylnych opinii na temat AsRock'a. Obecnie jak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Obecnie to bardzo dobra firma produkująca świetne płyty w niskich cenach. Możesz zmienić mobo na Gigabyte GA-MA770T-UD3P, ale wtedy będziesz musiał dokupić kartę graficzną. Ewentualnie jeśli ten 6200 Ci wystarcza to będzie mógł zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Oki, dzieki :) Jesli ktos ma inne alternatywy - piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Weż sobie tego Asrocka jest dobry+integra 4200 do biura jak znalazł i filmów.Jak nie kręcisz to po co szukasz płyty innej jak się nie znasz na temacie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 hmm moze po prostu zebym mial jakis inny wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 giga 770T jak kolega pisał bez integry,bardzo dobre mobasy i ciężko szukac lepszych tanich,popatrz jak chcesz na asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 W tej cenie jest jeszcze Gigabyte na tym samym chipsecie, ale coś niewiele o nim słychać. Co do Asrocka to wiadomo, że porządna płyta. Ta firma odbiła się od dna i teraz produkuje naprawdę dobre płyty, którym nic nie można zarzucić. Sam bylem sceptycznie nastawiony co do asrocka, bo ostatnia płyta jaką od nich miałem sprawiała mi wiele problemów. Z obecną nie miałem jeszcze żadnego problemu, jest po prostu świetna. Już po samym wykonaniu a nawet opakowaniu widać, że sporo się u nich zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 A jesli w pozniejszym czasie dokupie jeszcze grafike np. 8600GT to czy ten Tagan da rade? W kompie mam dwa dyski - Hitachi 80gb oraz Samsung 320gb i nagrywarke NEC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Tagan to jest Tagan,do 8600 styknie śmiało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 AMD Phenom II X3 720 czy X4 810 ? Ktory bardziej oplaca sie kupic? Oraz pytanie z innej beczki - jaki system na takim sprzecie zainstalowalibyscie? Viste czy moze zostac przy sprawdzonym XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Mając na uwadze zastosowanie kompa to nie dokładałbym do x4 810 (ma 4 rdzenie ale nie ma L3 cache) a odjąłbym i kupił PII 545. Oszczędzona kasa albo na chłodzenie/wyciszenie albo na GF9600gso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesh Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 moze ja wtrace swoje 3 grosze i juz skrytykuje poprzednika ktory proponowal asrocka. Pracuje w sklepie komputerowym i powiem ze najczesciej ludzie przychodzili z komputerami pracujacych wlasnie na asrockach... byly tak awaryjne ze wogole wycofalem je ze sprzedazy w sklepie poniewaz nie oplacalo sie ich prowadzic... bylo to jakies pol roku temu. dzisiaj moge smialo powiedziec ze do prac biurowych najlepszy jest asus ze wzgledu na funkcje asus express gate pozwala na korzystanie z internetu juz po 5 sekundach od nacisniecia powera. tak samo szybko sie wylacza... ja juz pisales chcesz komputer ktory udzwignie diablo 3. wg mnie calkowicie wystarczy Ci phenom dual core i plyta na ddr2 czyli: plyta: Asus M4A78-E procek: AMD Phenom II x2 545 AM3 BOX (w zasadzie zeby nie nadwyrezac budzetu ten procesor jest rowniez wydajny oraz o 100zl tanszy) Procesor AMD Athlon II x2 240 AM3 BOX ram: OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL5.0 BOX Vista Performance Platinum XTC Edition koszta to okolo 1000zl, lub okolo 900 zl z tym drugim procesorem, agito.pl polecam sklep agito.pl poniewaz sam z niego korzystam. Najtanszy sklep internetowy z tego typu ustrojstwami... teraz wyjasnienie dlaczego nie tamten asrock jest lipny? ( brak chlodzenia na polnocnym mostku, co za tym idzie przegrzewanie siewaznych "instrumentow" i plyta ma krotsze bezaawaryjne dzialanie) dlaczego nie 4ro rdzeniowy procesor?.... niech ktorys z panow wypowiadajacych sie tu pokaze mi jakakolwiek aplikacje wykorzystujaca 4 rdzenie. na dzien dzisiajszy to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto. dlaczego ddr2?... podobnie jak z procesorem nie ma co szalec z nowsza generacja skoro to komputer przeznaczony do biura i ewentualnie gier. za ta cene to jest max mozliwosci wyciagnietych z 3 podzespolow. Sam mam komputer zlozony na tej plycie zreszta w pracy i od pol roku testuje na niej coraz to nowsza grafike ktora mi przywoza. najbardziej zadowolony jestem jednak z asus express gate opisanej funkcji juz wczesniej. dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Podales plyte Asus M4A78-E, ktora wg Agito jest na AM2+, a proc na AM3. Wiec ktora ma byc ta plyta? Np. tu na stronie widac: http://www.agito.pl/podzespoly-pc/plyty-gl...=Asus%20M4A78-E Na AM3 powinna byc Asus M4A78T-E. Czy cos pokrecilem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) @Grzesh, asrock też ma jakieś opcje do szybkiego startu, kolejna sprawa to dlaczego podajesz tylko cząstkowe wyniki, w zasadzie to żadnych nie podałeś... jedynie napisałeś że padają... policz ile tych płyt sprzedałeś, i ile % każdego producenta i konkretnego modelu wróciło na serwis. tak się liczy awaryjność. Edytowane 10 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20891 345 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20357 315 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20073 315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 moze ja wtrace swoje 3 grosze i juz skrytykuje poprzednika ktory proponowal asrocka. Pracuje w sklepie komputerowym i powiem ze najczesciej ludzie przychodzili z komputerami pracujacych wlasnie na asrockach... byly tak awaryjne ze wogole wycofalem je ze sprzedazy w sklepie poniewaz nie oplacalo sie ich prowadzic... bylo to jakies pol roku temu. dzisiaj moge smialo powiedziec ze do prac biurowych najlepszy jest asus ze wzgledu na funkcje asus express gate pozwala na korzystanie z internetu juz po 5 sekundach od nacisniecia powera. tak samo szybko sie wylacza... ja juz pisales chcesz komputer ktory udzwignie diablo 3. wg mnie calkowicie wystarczy Ci phenom dual core i plyta na ddr2 czyli: plyta: Asus M4A78-E procek: AMD Phenom II x2 545 AM3 BOX (w zasadzie zeby nie nadwyrezac budzetu ten procesor jest rowniez wydajny oraz o 100zl tanszy) Procesor AMD Athlon II x2 240 AM3 BOX ram: OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL5.0 BOX Vista Performance Platinum XTC Edition koszta to okolo 1000zl, lub okolo 900 zl z tym drugim procesorem, agito.pl polecam sklep agito.pl poniewaz sam z niego korzystam. Najtanszy sklep internetowy z tego typu ustrojstwami... teraz wyjasnienie dlaczego nie tamten asrock jest lipny? ( brak chlodzenia na polnocnym mostku, co za tym idzie przegrzewanie siewaznych "instrumentow" i plyta ma krotsze bezaawaryjne dzialanie) dlaczego nie 4ro rdzeniowy procesor?.... niech ktorys z panow wypowiadajacych sie tu pokaze mi jakakolwiek aplikacje wykorzystujaca 4 rdzenie. na dzien dzisiajszy to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto. dlaczego ddr2?... podobnie jak z procesorem nie ma co szalec z nowsza generacja skoro to komputer przeznaczony do biura i ewentualnie gier. za ta cene to jest max mozliwosci wyciagnietych z 3 podzespolow. Sam mam komputer zlozony na tej plycie zreszta w pracy i od pol roku testuje na niej coraz to nowsza grafike ktora mi przywoza. najbardziej zadowolony jestem jednak z asus express gate opisanej funkcji juz wczesniej. dziekuje Gdzie Ty masz brak radiatora na NB? Pozatym asrock i asus to prawie to samo, tez kiedyś chciałem kupić asrocka przeszedłem się po WGE. Niewiedziałem że sterotypy są aż tak mocno zakorzenione :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 moze ja wtrace swoje 3 grosze i juz skrytykuje poprzednika ktory proponowal asrocka. Pracuje w sklepie komputerowym i powiem ze najczesciej ludzie przychodzili z komputerami pracujacych wlasnie na asrockach... byly tak awaryjne ze wogole wycofalem je ze sprzedazy w sklepie poniewaz nie oplacalo sie ich prowadzic... bylo to jakies pol roku temu.Wszystko fajnie, ale czemu wrzucasz wszystkie płyty Asrocka do jednego worka? Płyta płycie nierówna... Asrock ma w swojej ofercie zarówno badziewne, budżetowe propozycje, jak i klasowe, solidne płyty, temu nikt tu nie zaprzeczy. Nikt tu nie poleca Asrocka, tylko konkretną płytę tej firmy, a to zasadnicza różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesh Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) do poprzednika (gi3r3k) zasilacz pana ktoremu staramy sie pomoc niestety nie posiada 8 pinowego zlacza na plyte dlatego przy wyborze ASRock M3A785GXH/128M musielibysmy wymienic takze zasilacz (kolejne 150 - 200 z), moj asus ma zlacze 4 pinowe. (w zasadzie sa tacy ktorzy walczyliby z adapterami ja jednak tego nie polecam) na agito jest blad trzeba wejsc na strone producenta. nigdy nie kupuje zanim nie przeczytam... odpowiedz co do awaryjnosci asrocka to powiem ze na 10 takich plyt conajmniej 3 mi wracaly po jakis 3 - 4 miesiacach, a asus? w ciagu calego roku moze ze 2 mi wrocily, gigabyte zaden (sklep prowadze od 4 lat), najwiecej problemow mialem rowniez z tymi tanszymi radeonami 4850 to tak przy okazji :] asus m4a78-e obluguje standard am3 tutaj podaje link zewnetrzny to jest link dokladnego opisu: http://pl.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=1 to jest link obslugiwanych procesorow: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=en-us aha i bym zapomnial, asrock nigdy nie dawal zapasowego napiecia na ddrki co za tym idzie, male mozliwosci overclockingu, no i zamiast cl4 musielismy zadowolic sie cl5 polecam odwiedzenie strony asusa i tam dokladnie poznac poszczegolne modele tej firmy. sa tam testy plyt i kompatybilne czesci do danego modelu plyty. Edytowane 10 Września 2009 przez Grzesh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 To prawda że ten tagan nie posiada złącza 8pin do zasilania cpu , tylko że to nie jest wymagane , żadne przejściówki też , na 4 pinowym wszystko będzie działało. I odnośnie małego oc na w/w asrocku , to chyba raczysz żartować , jedna z najlepszych płyt do oc i to w dobrych pieniądzach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) odpowiedz co do awaryjnosci asrocka to powiem ze na 10 takich plyt conajmniej 3 mi wracaly po jakis 3 - 4 miesiacach, a asus? w ciagu calego roku moze ze 2 mi wrocily, gigabyte zaden (sklep prowadze od 4 lat), najwiecej problemow mialem rowniez z tymi tanszymi radeonami 4850 to tak przy okazji :]Wybacz, ale napisałeś to tak, jakbyś kompletnie nie zrozumiał mojej wypowiedzi: Płyta płycie nierówna... Asrock ma w swojej ofercie zarówno badziewne, budżetowe propozycje, jak i klasowe, solidne płyty, temu nikt tu nie zaprzeczy.A ty zrównujesz ze sobą np. beznadziejnego Asrocka P5B Pro z M3A785GXH/128M... Jeśli dalej nie rozumiesz tego paradoksu, to w takim razie można Cię nazwać fanboyem Asusa. Zauważ, że pisze to posiadacz ich płyty :wink: . Edytowane 11 Września 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Dobra Panowie, bo dyskuska idzie w zlym kierunku. Czym rozni sie Asus http://www.agito.pl/plyty-glowne/asus-m4a78-e.0.343407.html od podanego przez Cepiano M4A785TD-V EVO : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=20891 ?? Druga sprawa - w czym ASRock jest lepszy od Asusa ? Nie liczac ceny. Bo nie widze tu zadnych powaznych argumentow, a jak mowilem nie bede sie bawil w O/C bo do grania mam Ps3. In plus dla ASUSA to 36 mies. gwarancji (ASRock 24m.). Edytowane 11 Września 2009 przez J_A_N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesh Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) tu masz racje, mam uraz do asrocka za straty ktore ponosilem, myslalem ze to zwyczajne plyty za grosze, ale okazaly sie po prostu "taka plyta jakie pieniadze" , a z asusem i gigabytem mam bardzo dobry uklad. zreszta najlepsza stajnia jaka mi sie trafila to abit. plyty wogole sie nie psuly i swietnie wspolpracowaly z AMD, obecnie niestety nie produkuja plyt abita :< i jeszcze jedno, proponuje czytac strony producentow, oni chyba wiedza najlepiej co do ich sprzetu bedzie najlepsze. nie wiem jak wy ale do 8 pinowego zlacza ja wkladam 8 pinowe zlacze poniewaz prowadze sklep i jak klient sie zapyta to nie chce wciskac mu [ciach!]ły ze 4 pinowe tez mozna, ze nic sie nie stanie, ze napiecie jest wazne itd... dlatego jeszcze am sklep i przynosi zyski(od czasu pozegnania sie z asrockiem --- żarcik :P). a rozni sie tym ze mimo ze asrock wyglada na bardziej przyszlosciowa, to niekoniecznei tak moze byc. opisze moze zalety asusa a asrocka ktos inny, ktos kto juz ma ta plyte... - najbardziej skupiam sie na funkcjach jakie Tobie sie przydadza... asus express gate - do biura jak znalazl (po 5 sec od nacisniecia powera komputer wlacza przegladarke internetowa) - dodatkowe chlodzenie elektroniki ktora z regoly szybko sie grzeje - no gwarancja 36 miesiecy - przy asusie nie bedziesz musial glowkowac z podlaczeniem poniewaz podlaczasz 4 pinowe zlacze tak jak masz w obecnej plycie, przy asrocku bedziesz sie zastanawiac dlaczego tu jest 8pin a ja takiego nie mam... - dodatkowa grafika na plycie ktora jest nawet nawet - bardzo dlugi czas bezawaryjnej pracy, czyli wykorzystanie nowinki technologicznej przy budowie kondensatorow... generalnie lepiej odprowadzaja cieplo - wbudowany uklad RAID - tego nie chce mi sie opisywac ale moge zapewnic ze zwieksza wydajnosc przy podlaczeniu wiecej niz 1dnego dysku... - grafika ktora podlaczysz do plyty dostaje dodatkowe wspomaganie od grafiki zintegrowanej na plycie poprzez funkcje ATI Hybrid CrossFireX - wbudowane bezpieczniki przeciwprzepieciowe - plyta dobiera moc w zaleznosci od rzeczywistego zapotrzebowania Pomimo ze plyta jest drozsza o pare zl, to jest pewna i staabilna. tyle z mojej strony Edytowane 11 Września 2009 przez Grzesh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 tu masz racje, mam uraz do asrocka za straty ktore ponosilem, myslalem ze to zwyczajne plyty za grosze, ale okazaly sie po prostu "taka plyta jakie pieniadze"Jednak zrozumiałeś - cieszę się. Pamiętajmy, że czas nie stoi w miejscu i że praktycznie każda firma ma w ofercie zarówno słabe jak i solidne płyty, więc nie piszmy Asus jest super, a Asrock jest beznadziejny bo to zbyt ogólne. Co do tematu - szczerze mówiąc jestem za... Gigabyte MA770T-UD3P. W dodatku, tak jak w Asrocku, będziesz miał szansę odblokować 4 rdzeń - zmieniasz jedną opcję w biosie i testujesz, czy jest stabilnie, jak nie, to zmieniasz ją i masz X3 z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Hmm ale wbudowana grafika przyda mi sie... Wiec ten Gigabyte raczej odpada. I takie pytanko: ktora grafika jest lepsza ATI Radeon HD3300 czy HD4200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 odpowiedz co do awaryjnosci asrocka to powiem ze na 10 takich plyt conajmniej 3 mi wracaly po jakis 3 - 4 miesiacach, a asus? w ciagu calego roku moze ze 2 mi wrocily, gigabyte zaden (sklep prowadze od 4 lat), najwiecej problemow mialem rowniez z tymi tanszymi radeonami 4850 to tak przy okazji :]asrock ma wiele tragicznych modeli, nie ma co temu zaprzeczać ale każda nowa płyta już od jakiegoś czasu to jest zupełnie inna klasa jakościowa... sprawdź sam sobie jakie płyty wracały na serwis i zapewniam Cię że wyjdzie tak że z modeli które są tutaj polecane nie wróciło więcej sztuk niż asusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 J_A_N, bierz tego ASRock'a, świetna płyta. Nie przejmuj się żadnym 8 pinowym zasilaniem, wystarczy że podłączysz 4pin i będzie działało. Teraz do Pana sprzedawcy. Asus nie jest awaryjna? :D Pamiętam jak swego czasu z sprzedanych 10 asusów P5Q, na gwarancje wróciło 5 hehe (2 naprawiono, 3 wymieniono) Mamy też klienta (z którym już jestem na Ty :) ), często u nas bywał reklamować swoją płytę Asusa, modelu już nie pamiętam (najdroższa na AM2+ wtedy). W serwisie była z 5 razy, nawet wymieniono mu na nową ze 2 razy :) Przykłady mógłbym mnożyć, ale mi się nie chce :) Asus to firma jak każda inna, psują się tak samo często jak Gigabyte, MSi, ASRock i inne, wszystko zależy jaki to model itp. Oczywiście nie jestem fanem żadnej z wymienionych. Co do ASRock'a, nie sprzedajemy ich. Ciężko klientów przekonać do tych płytek, właśnie przez takich sprzedawców jak Grzeh. Mają zakorzenione że to szajs i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...