zdolnycool Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Witam, Prosze o porade bardziej doświadczonym w sprawie chlodzenia (ja zawsze uzywalem boxowego). Posiadam płyte i procek ja w opisie i szukam do tego chlodzenia bede probowal odlbokowac 2 dodatkowe rdzenie + jakies oc tak do 3,8 GHz. Co polecacie w tej cenie wraz z pasta termoprzewodzącą? Jak najbardziej wydajnego ale nie za glosnego? Jednak sa pewne utrudnienia na tej mobo co do rozmiarow. Wg moich pomiarów cooler powinien byc: 1. nie szerszy niz okolo 10cm bo zacznie wchdzic na sloty pamieci no chyba ze bedzie wyzsze od pamieci a beda to patriot 4gb amd pgs 1333 cl7 i one maja dosc wysoki radiator. 2. dlugosc - okolo 12 cm bo bedzie blokowal radiator na mostku polnocnym, badz wyzyszy niz 35 mm bo tyle ma radiadator 3. wysyokosc do 17 cm bo mniej wiecej tyle mam miejsca w budzie. Czy myslicie ze xigmatek hdt s1283 bylby odpowiedni? Czy moze jest lepsze chlodzenie w tej cenie i o tych wymiarach? Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Arctic Cooling Freezer XTREME wydaje się spełniać warunki. Jest co prawda szerszy niż 12cm. Pełną szerokość 131mm ma jednak dopiero na pewnej wysokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...