tretorn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Witam wszystkich. Mam problem a mianowicie nie wiem czy dobrze zainstalowałem chłodzenie wodą na procku takim jak w temacie.Mam obudowe thermaltake kandalf LCS z tym że blok jest zamieniony na lepszy (AquaRX R2). Mam temperature w systemie na poziomie 36*C jeszcze nie mierzyłem go pod obciążeniem dodam że mam 3 wiatraki 12 cm z przodu dwa z tyłu i jeden na góże trzy przednie wsysają a pozostałe wysysają powietrze. Czy ta temperatura nie jest za wysoka? jak na spoczynek może coś źle zainstalowałem, może za dużo pasty nałożyłem ktoś mi mówił że rurki którymi przepływa woda mają też znaczenie. Czy ta temperatura na tym procku jest ok czy powinienem mieć niższą bo nie wiem co robić. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i prosze o wyrozumiałość:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Temperatura jest niska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tretorn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 z tym że w różnych testach na chłodzeniu radiatorami jest 32 */33*C w spoczynku a u mnie na chłodzeniu wodą i dobrze wentylowanej budzie jest 36*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Tak tylko temp na load jest zupełnie inna. Nie mogłem znaleźć Twojego bloku. Czy po za procem masz coś w układzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tretorn Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Nie sam procesor. Może pokombinuje ze zdejmowaniem bloku czyszczeniem go i nałożeniem na procka nowej pasty.Jestem dopiero początkujący jeśli chodzi o chłodzenie wodne dlatego chce poczekać na jakieś sugestie, porady. Dzięki za wszelką pomoc. A blok jest wygląda tak http://specialtech.co.uk/spshop/files/detail/101655.gif i jeszcze http://www.cowcotland.com/images/news/2007...ontview_450.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...