neox1 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Witam. Dzisiaj dostałem kurierem pamięci OCZ Reaper 2x2GB 1150MHz, wrzuciłem je do kompa, ale po zmianie napięć na pamiątkach i przestawieniu taktowania na 1150 na auto nie wystartował. Po przestawieniu ręcznie na 5-6-6-18, odpaliły, ale po wejściu w system wyskakiwał blue screen. Napięcie dałem na 2,3V. Stabilnie działa przy 1069 i tych samych timingach, podnoszenie napięcia nic nie dawało. Początkowo myślałem, że to zasilacz, ale już nie jestem pewien ale aż trudno mi uwierzyć aby nówki ocz były uwalone : Chieftec GPS-450AA-101A. Reszta sprzętu to: C2D E4300@3,2GHz Biostar TP45 HP Geforce 8800GTS MSI OC 512MB Dwa dyski: jeden sata(500GB) drugi ata(120GB) DVD Benq no i te pamiątki Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Gdzie kupiłeś RAM? A jakie FSB ustawiasz dla płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Na 100% musisz pobawic sie ustawieniami alpha timingow, do tego pobawic sie roznymi dzielnikami pamieci. To normalne ze przy takich czestotliwosciach pamieci moge walic blue screeny itp. (mimo tego ze fabrycznie maja np 1150MHz) bo to juz naprawde wysokie taktowanie i kazdy drobny szczegol sie liczy a nie kazdaplyta automatyczniewszystko dobrze ustawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neox1 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 w Morele.net, a fsb płyty to 1400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) nie pobawić, oddać do sklepu dzisiejsze reapery to shity na kościach-odrzutach jadące tylko i wyłącznie na renomie :/ jak egzotyczne DDR dwójki to tylko używki Edytowane 20 Września 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Przyłączę się bo moje OCZ reapery DDR2 1200Mhz CL5 maja SPD 1176Mhz CL5 2.1v a na tylu nie chcą działać i w ogóle bardzo słabe do OC. Na napięciu 2.8v oczywiście tylko do testów nawet nie chcą się uruchomić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Przyłączę się bo moje OCZ reapery DDR2 1200Mhz CL5 maja SPD 1176Mhz CL5 2.1v a na tylu nie chcą działać i w ogóle bardzo słabe do OC. Na napięciu 2.8v oczywiście tylko do testów nawet nie chcą się uruchomić. A nie bales sie, ze przy tej predkosci komp moze odfrunac od nadmiaru predkosci i wiecej go na oczy nie zobaczysz? :lol: Pogratulowac zakupu. Chyba wszystkie na dzis na rynku "pospolite, fajne i szybkie" ramki to nieprzecietny chlam, ktory potrafi nawet nie trzymac seryjnych ustawien albo gryzie sie w jaka plyte by tego nie wlozyc. W sam raz dla "entuzjastow". Have fun :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 bez przesady, nie musisz od razu zjeżdżać kogoś, kto się nie zna :/ ale co racja, to racja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Nie wiem jak te Reapery , ale moje OCZ Titanium 1150 2x2gb "robią" 1180 na CL 5-5-5-18 i 2,0V w biosie, więc nie jest tak źle. Przy 1200 komp nie chciał wstać, ale pewnie pobawienie się napięciami i timingami "dobiło" by do tej wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...