izded Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Kupiłem sobie dzisiaj Acutake 92 PWM. Zadowolony po powrocie do domu założyłem zamiast oryginalnego wentylatora na Freezera 7 PRO oczekując ciszy a usłyszałem piszczenie. Nie jakieś tam cichy pisk, ale dobrze słyszalny z zamkniętej obudowy do tego obudowanej biurkiem :angry: Jakby tam była cewka to by można zalać ale chyba w wentylatorach nie ma :lol2: Czy to ma jakiś wpływ że przewód jest bez oplotu? Da się coś z tym zrobić czy kasa w błoto <_< Edytowane 18 Września 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Oddaj na gwarancję, jeżeli oddasz teraz to powinni Ci wymienić od ręki na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Pogadałem ze sprzedawcą i wymieni mi na Airen 92 PWM bo Acutake już nie ma, a to mi zepsuje kolorystykę w obudowie (3 Acutake), ale w sumie będzie teraz bardziej patriotyczna biało-czerwona(Airen) :D Myślałem że na wentylatory nie ma gwarancji bo jak kupowałem niedawno od kogoś z forum to taka odpowiedź dostałem. Edytowane 10 Września 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Może się okazać że znowu zacznie piszczeć a przez to że jest PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Właśnie dlaczego? Edytowane 18 Września 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Wymieniłem tego Acutake 92 PWM na Airen 92 PWM, ten sam problem, przy dowolnym gniazdku poza CPU FAN nie piszczy, przy maksymalnych obrotach nie piszczy, przy CPU FAN czyli podczas pracy w PWM piszczy o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 ale piszczy wentylator? Czy glosnik systemowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 ale piszczy wentylator? Czy glosnik systemowy?Wentylator, jak go zatrzymam to przestaje piszczeć, piszczy tylko na gniazdku PWM i w trybie PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Niestety raczej zawsze tak będzie działać, poczytaj na jakiej zasadzie działa PWM: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pulse_Width_Modulation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) Ustawiłem w biosie na tryb Voltage to nie piszczy ale szybciej wskakuje na wyższe obroty widać wentylatory z PWM już tak mają, ale to na chłodzenie procesora więc musiał być PWM. Edytowane 18 Września 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelapl Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Widac albo trefny wentylator albo ta firma juz takie produkuje.. U kogos jeszcze wystepował ten problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Widac albo trefny wentylator albo ta firma juz takie produkuje.. U kogos jeszcze wystepował ten problem??U mnie było dokładnie to samo przy Acutake 120 PWM i Arctic Cooling 12 PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Witam raczej w tym problem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=304187&hl= nie miałem czasu tak zrobić ale dostałem takie wskazówki od paru osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...