pastel Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Wstępu przydługiego nie zrobię, gdyż po 1. nie chce mi się, a po 2. i tak nikt nie czyta :D Idea obudowy z drewna, bądź materiału równie łatwego w obróbce narodziła się w mojej głowie ok. rok temu. Pierwszy projekt porzuciłem ze względu na stolarza ze słabością do %%% drugiego efektem jest ten stołek ;) : Drewniana obudowa by długopis Trzeci projekt to ten, którego worklog, czy jak to się zwie będę starał się na bieżąco umieszczać na forum. Celem jest zrobienie dość oryginalnie wyglądającego Tower'a bez udziwnień z rozsądną wentylacją rekompensującą użycie sklejki, która jak wiadomo świetnie oddaje ciepło całą swoją powierzchnią :D Kiedyś zrobiłem nawet projekt w Google SketchUp, ale gdzieś zniknął... znaczy zdematerializował się wśród masy innych różnych plików. W syfie rzeczy często się dematerializują - takie prawo fizyki :D OK, to by było na tyle, jutro wrzucę jakieś fotki, bo dziś już nie chce mi się instalować czegoś do kompresji zdjęć. ;) Pozdrawiam ok, wrzucam pierwsze fotki ;) hmm... co to jest? :D na pewno nie pościel młodszego brata :D tacka pod mobo !! :D pierwsze przymiarki - tył obudowy jeszcze nie wycięty z tacką tył już wycięty i front. od góry: CD-ROM -> siatka -> wentyl 140 Edytowane 10 Września 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Heh, no no Pastel całkiem fajnie, ale czekam(y) na nieco więcej zdjęć :D Powodzenia :D Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 a jak z wagą takiej budy? na poziomie bigtowera z Alu>? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Wbrew pozorom nie jest bardzo ciężka, gdzieś na poziomie CM 690 , bo bigtowera z alu nigdy nie dźwigałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodek Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Ciekawie sie zapowiada! :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Moje pytanie - z czego jest "tacka pod mobo" ? Bo niedługo będę musiał obrobić trochę blachy i surowca szukam w ciekawych źródłach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Imo jest to po prostu tacka wyciągnięta z jakiejś starej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Nie wygląda na tacę z obudowy, to raczej kawał aluminium z nawierconymi otworami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Coś cicho z tym modem, czyżby kolegę Pastela napotkały jakieś trudności? :lol2: Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Czekamy z niecierpliwością na dalsze efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Trudności? Lenistwo i klej. Klej już załatwiłem, a to pierwsze zwalczę może w weekend ;) Jest to blacha ze stali nierdzewnej 1mm z nawierconymi otworami według normy ATX ;) http://www.formfactors.org/ Kupiona w fabryce lodówek, kosztowała dobrą czekoladę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...