Jaro87 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 WITAM. Mam PIII 650 i w biosie ustawiłem na max 112x6,5 no i jest 728 a ja chce trochę więcej ale pytanie gdzie softem to nie za bardzo mam jakieś mobo no name bez instrukcji, zworki na slepo ustawialem i nic HELP ME!!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 SPróbój soft-fsb lub cpu-fsb. Tylko musisz podać jaką masz płytę Powinien póść na 866 bez probl;emu. na box-owym coolerku chdził mi na 910. Zobacz w podpisie taż takiego mam 1007 z AC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Zidentyfikuj płyte po numerze seryjnym wyświetlanym po starcie sysremu w lewym dolnym rogu. Upgraduj nowego biosa i pobierz instrukcje obsługi ze strony producenta płyty (najczęściej w pdf-ie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No mam ten numerek i gdzie go zidentyfikować? On ma z jakies 30 cyfr/liczb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jeżeli masz BIOS Award, to w linii znaków rozpoczynającej się datą BIOS-u patrzysz na przedostatni ciąg o postaci: xxxxxyyzz. xxxxx to informacja o chipsecie płyty, a yy to producent. Idziesz na stronę www.wimsbios.com i sprawdzasz, co znaczą te oznaczenia. Potem przenosisz się na stronę producenta i tam szukasz informacji o płycie. Oznaczenie modelu znajdujesz wcześniej gdzieś na swojej płycie, najczęściej jest chyba w okolicach slotów PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Znalazłem instrukcje do płyty! I na okładce pisze: MOTHERBOARD BVD2A The Bets Choice i co to jest?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Cytat Znalazłem instrukcje do płyty! I na okładce pisze: MOTHERBOARD BVD2A The Bets Choice i co to jest??Znaczy to zapewne, że masz płytę Procomp BVD2A. A skoro już masz manual, to popatrz również do środka, nie tylko na okładkę. :? Może będzie tam odpowiedź na Twoje pytanie. http://www.procomp.com.tw/driver/j2-1.asp?type=bvd2a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Jest pokazane jak ustawić mnoznik zworkami ale to nic nie daje częstotliwosc i mnożnik cały czas ten sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No dobra jeżeli mam juz ten nowy bios 2.0 to co mam zrobic bo sie za bardzo na wgrywaniu biosów nie znam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Po przestawieniu zworek nie masz innych mnożników w BIOS-ie? A wszystkie zworki masz dobrze poustawiane? Dla typu procesora, mnożnika i zegara? A co do wgrywania nowego BIOS-u: może byś w końcu trochę poszukał, hę? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Cytat No dobra jeżeli mam juz ten nowy bios 2.0 to co mam zrobic bo sie za bardzo na wgrywaniu biosów nie znam?Skorzystac z tego linku http://forum.purepc.pl/search.php, bo to bylo walkowane z milion razy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 @Miope - sekunde szybszy byles 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Cytat @Miope - sekunde szybszy byles 8)Powiem więcej: byłam. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 [OT] @Miope - 8O 8O 8O Eeee, ten tego... w takim razie przepraszam :oops: [/OT] @Jaro87 - jak mniemam to Twoj pierszy (raz :lol: ) upgrade biosu. Jezeli tak, to proponuje dokladnie wczytac sie w slowo pisane znajdujace sie u nas na forum i/lub w plikach readme dodanych do biosu. Bo przeciez nie chcesz czegos popsuc? :wink: Ale nie zebym Cie tam straszyl... tak tylko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...