domans Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) planuje przesiadke na 4 jajka z dwujajowego e2140 musze wiec tak czy tak zmienic mobo + proc budzet mam skromny , i jesli chodzi o intela to wchodzilo by w gre q6600 + jakies mobo na intelu p43 jesli chodzi o amd jestem calkiem zielony ale latwo wydedukowac ze odpowiednik powyzszego zestawienia pewnie bedzie tanszy i zwazywszy na wiek owego q6600 pewnie mniej pradozerny i chlodniejszy. co byscie polecili jako alternatywa dla q6600+p43 ? Edytowane 11 Września 2009 przez domans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 A co cie skłania do przesiadki na quada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Może jednak płyta uciągnie coś z serii Q8x00. Podaj dokładnie model mobo. Q6600 to już dość stary procek, do tego w 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 ArturMaly - potrzebuje wiekszej mocy obliczeniowej , glownie przy enkodowaniu wideo , obrobce grafiki. benek - wiem ze raczej napewno nie uciagnie, model mobo to evga 650i ultra,wg najnowszego biosa to mozna probowac jedynie dwujajowe 45nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Jest jeszcze nowy Athlon II x4 620 w cenie ok 350zł, są już pierwsze testy w sieci. Możesz go rozważyć też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 jesli trafil bym na model w ktorym mozna odblokowac dodatkowy cache to tak , ale nie ma nigdy pewnosci ze to sie uda, a cache ma decydujace znaczenie w rzeczach do jakich planuje kupic procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...