dupcengier Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Znana firma EVGa zaprezentowala kilka dni temu 7 płyt pod socket LGA 1156 ,modele P55 Classified 200 oraz P55 FTW 200 ,sa najbardziej wypasione. http://www.evga.com/articles/00502/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi0 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Widzę że te mobasy evegi mają możliwość zamontowania coolera z lga 775 dzięki DPHS - 775 & 1156 Cooler Support. Sprawdzał już to ktoś w realu. Zastanawia mnie czy warto bawić sie w takie półśrodki( czytaj montować stary cooler na lga 775), czy może lepiej kupić już jakieś konkretne chłodzenie dedykowane na socket lga 1156? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Według mnie to jest na PLUS dla EVGA że troszkę pomyśleli :rolleyes: Jeśli masz dobre chłodzenie na 775 to nie ma sensu kupować 1156 tylko dlatego że na taką podstawkę jest procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi0 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Czyli teoretycznie taki Thermalright Ultra 120 Extreme z zapinką pod lga 775 wejdzie na to mobo? Oczywiście było by to rozwiązanie czasowe ,dopóki nie pojawi się na naszym rynku dedykowana zapinka pod lga 1156 do tego coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Ale nie wiem po co ma być to wyjście czasowe? Skoro otwory montażowe są od 775 na 1156 to czemu tego nie wykorzystać? Otwory są po to by coolery z 775 były kompatybilne na 1156 bez konieczności kupna zapinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi0 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 W sumie to racja :wink: Trochę mnie zmylił rozstaw tych dodatkowych otworów montażowych względem osi gniazda procesora. Dodatkowo zauważyłem że mobasy z lga 1156 z tyłu, w okolicach gniazda procesora maja taką blaszkę( nie wiem czy ma to służyć lepszemu chłodzeniu czy montażowi procka do płyty). Mam nadzieje że nie będzie to przeszkadzało w montażu blackplate"a( dodatkowo będzie on minimalnie przekrzywiony) - reasumując mam nadzieje że nie wpłynie to na siłę docisku coolera do procka, a przez to na efektywność chłodzenia. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Tylko chłodzenie na otworach od LGA775 na tych płytach EVGA nie będzie prosto tylko będzie lekko przekrzywione bo różnica otworów LGA775 i LGA1156 jest na tyle mała że inaczej tego nie mogli zrobić. Swoją drogą wie ktoś kiedy te płytki zawitają do nas. Niby w paru sklepach pojawiły się w cennikach ale dostępności brak. Na zachodzie już od paru tygodni są a u nas poza Asusami/Gigabyte/MSI nie można nic innego kupić pod LGA1156. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Podobne rozwiązanie (chłodzenie z LGA775) ma ASRock na swoich nowych płytach P55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Chyba są w ddr2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...