Skocz do zawartości
qdlaty13

Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż chciałem sprawdzić co jest bo głośno mi komp chodził (on zawsze tak chodził ale coś mnie naszło żeby to naprawić bo mam go juz z 2tyg kupilem na allegro) , rozkręciłem kompa i wszystkie kabelki podociskałem i podmuchałem w wiatraczki bo lekki kurz był. Włączyłem kompa żeby zobaczyć czy jest choć troche ciszej a tu się zaiskrzyło w okolicy kabla jednostka centralna>monitor (nie wiem jak on sie nazywa) tam gdzie zasilacz i wywaliło mi prąd w domu (mieszkam w jednorodzinnym ;]) No i moje pytanie jest takie czy to po zasilaczu?(Mustanga mam) Czy to tylko coś zachacza o coś o co nie powinno. Proszę o odpowiedz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Villentretenmerth

[...](Mustanga mam)[...]

No stary, to masz najlepsze PSU w całej galaktyce ;) [prawie jak pPSU take me - bierz mnie ;) ]

Kup sobie jakiś zasilacz - zajrzyj tutaj. Przyczytaj, pomyśl, zrozum i dokonaj zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Villentretenmerth

A co tam masz za sprzęt ? Octo-core chyba nie.

Rozbierasz kompa, odpinasz wszystkie kable, pg, psu (te 300w co masz w zapasie), ram, kg, hdd łączysz ze sobą na stole, resetujesz BIOS (instrukcja od pg. się kłania) - odpalasz na pająka (śrubokrętem zwierasz piny PWR na pg - wszystko masz w instrukcji od pg.).I sprawdzasz czy odpala.Cała filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vill i myślisz że laik to zrozumie , bo ja szczerze wątpię.

Moja rada , kołujesz sobie jakiegoś kumpla znającego się trochę na składaniu kompów , pojawia się on u ciebie z porządnym zasilaczem (bo nie wiadomo co to za cudo ta 300) i wykonuje w/w instrukcje.

Nie chce Cię straszyć ale znając jakość wykonania mustangów jest duże prawdopodobieństwo że coś już odeszło do krainy wiecznych łowów dla części komputerowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za 'żal' znowu ? :rolleyes:

Dziala wszystko - masz w takim razie duzo szczescia! Wyroby do kategorii ktorych zalicza sie twoj Mustang, pomimo ze w najprostsze zabezpieczenia sa wyposazone to nigdy nie wiadomo czy w decydujacym momencie one zadzialaja..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znowu tylko wkurzają mnie takie żarty koleś sobie zażartuje a ja się wkurzam przez takiego -,^ Nic mi się nie stało bo odrazu z prądu odłączyłem ;]

to odłączenie od prądu w przypadku gdyby nie zadziałały zabezpieczenia w zasilaczu musiałbyś wykonać w ciągu jakichś 5ms , żeby zjarać połowę kompa nie musisz go nagrzewać przez pół dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi