MAT Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mam probloem mój titan choć ma tylko 3000rpm jest dosyć głośny :oops: i chiałem spróbować obniżyć mu trochę rpm. -jak to zrobić -czy mój proc to wytrzyma i ile mogę spróbować obniżyć(może jakoś programowo hilfeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! (szukałem na forum ale nic konkretnego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Kup se lepszy wentyl z regulatorem obrotów bo podejżewam ze ponizej 3000 rpm będzie trudno schłodzić proca. Możesz spróbować - kup sobie fanmate od Zalmana (płynny regulator obrotów). Ale moje pytanko jak coś co ma 3000 rpm może być głośnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ale moje pytanko jak coś co ma 3000 rpm może być głośnie ?? A ja bym spytał czemu coś co ma 1400 rpm tak hałasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Na moim tytanie jak sie zepsul termoregulator to zrobilem cos takiego: www.overclockers.com/tips910 i od tej pory mam spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 najpierw sprawdz czy dziala speedfan na Twojej plycie :!: jak nie to pozostaje FanMate czy to kupiony czy to wlasnorecznie zrobiony (najprostszy to tranzystor + potencjometr lub stabilizator + potencjometr) poszukja na forum MODYFIKACJE i na CHLODZENIE bo bylo kilka razy (na modyfikacjach calkiem niedawno) zerknij tez do forum FAQ jest caly watek o wentylatorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 jak cholerka regulować ten speedfan na płycie(wentylek ma 3 kabelki,wwięc chyba ma też regulację) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 jak cholerka regulować ten speedfan na płycie(wentylek ma 3 kabelki,wwięc chyba ma też regulację) Zapusc spidfana i sam zobacz, czlowieku. To niezalezy od tego trzeciego kabelka, on jest do zlicznia obrotow, nie do regulacji. Niestety spidfan nie rusza na wszystkich plytach, tak wiec musisz osobiscie zobaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Niestety spidfan nie rusza na wszystkich plytachPrawdę powiedziawszy to jeszcze nie miałem w rękach płytki na której dałoby się regulować wiatraki speedfanem... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 mi na abicie speedfan dzial spoko na Asusie za nic, mam nawet jakies dziwne przeklamania np. 120 * na procku 74 * na plycie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 SpeedFan albo FanMate. Obnizaj w dol i sprawdzaj temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Sorry red nie wiedziałem że SpeedFan to program ,myślałem że jakaś opcja w biosie albo gdzieś ,jestem zieloniutki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Teraz pytanko z innej beczki tylko się nie wpieniajcie-(gadam z Lukasem 20 na ten temat na poście ale chciałbym poznać wasze zdanie) Dokupiłem wiatrak do obudowy na tył,miałem wcześniej już wmontowany górny(wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący),jak ustawić ten na tyle,niestety nie mam możliwości montażu jeszcze jednego z przodu:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a gdziemasz ten pierwszy??? jesli pierwwszy masz tuz kolo proca ktory wyciaga powietrze to drugi mozesz np wmontowac w zasilacz zeby tez zasysal poweietrze mozesz tez pomyslec zeby jakos spod kompa ci zasysal powietrze ale karty przeszkadzaja innym pomyslem jest wmontowanie wentyla w boczna klape obudowy tak zeby czesciowo chlodzil grafiek a czesciowo proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 :?: tylny tzn jaki, a jak masz ten gorny umocowany :?: czy przez tylny rozumiesz ten z tylu pod zasilaczem a gorny na dachu obudowy - jak tak to niech obydwa wycigaja - obudowa ma kupe dziur/szpar i na miejsce wydmuchanego powietrza samo naleci nowe chlodne :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Dzięki Benek za konkret ,o to mi biegało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...