Skocz do zawartości
Loader

Jaki coolerek do ATHLON XP 2000+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się jaki wybrać cooler (typ, firma).

Przy obecnym chłodzeniu i zamkniętej obudowie oraz wysokiej temperaturze w pomieszczeniu, temperatura procka oscyluje ok. 70 C.

Proszę o opinię, jaki cooler byłby najlepszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mialem ten sam problem, bo na procku byl Titan M5AB - nie kupujcie takiego gowna!. Ale ostatnio zakupilem troche rzeczy i temperatura spadla z 73 do 48 stopni :wink:

Sprawdz jak masz mocowany zasilacz, bo jesli jest w pionie to na nic ci sie zdadza coolery i inne bajery.

Polecam Thermaltake Volcano 7 lub 6, w zaleznosci od portfela. Zakup sobie jeszcze Coppershima i dobra paste (srebrna). Wszystko mozesz zamowic na stronie www.4max.com.pl - polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko że mówimy o A XP2000 a do tego w domyśle, przynajmniej dla mnie, jest podkręcanie więc ten Titan to trochę mało

watpie zeby to bylo za malo ... ja mam na tym co ponizej 41 stopni 46 full ... na antku nie przekroczysz 60 :) a co do Volcano .... to samo tez sie do 60 bedziesz zblizał ...

JAK NIE MA RÓŻNICY TO PO CO PRZEPLACAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ARKUA 6228! ja sie na to czaje bo niedlugo bedzie u mnie AXP 2100+ i musze miec dobry cooler. ARKUA 6228 tak samo wydajny jak SK6! a nie utlenia sie bo radiator jest aluminiowo-miedziany. Cena 99zl w 4maxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dragon orb 3 7000 to straszna kicha

osobiscie mam na XP 2000+ takie cacko z pasta artic silver 2 z copper shimem a 3 wentylatorami w obudowie i temperatura na procku skacze do 70 stopnie przy obciazeniu UD

poza tym komp jest tak glosny ze pracowac dluzej niz 1 godzina sie nie da

zmniejszyc obrotow nie moge bo komp sie przegrzewa

wyciszanie nic nie daje i tak jest glosno

wiec odpowiedz sbie na pytanie

czy potrzebujesz super coolera - wtedy niestety musisz sobie kupic co najmniej zatyczki do uszu

czy bedziesz krecil ? - nawet na super coolerze daleko nie pociagniesz

ja osobiscie bede sie przesiadal na water cooling - innego rozwiazania nie widze

z tego co wiem to dragon orb 3 7000 i tak jest bardziej cichy od wentylatorkow polecanych przez moich przedmowcow :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...