Loader Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zastanawiam się jaki wybrać cooler (typ, firma). Przy obecnym chłodzeniu i zamkniętej obudowie oraz wysokiej temperaturze w pomieszczeniu, temperatura procka oscyluje ok. 70 C. Proszę o opinię, jaki cooler byłby najlepszy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 A na jakiej plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ostatnio mialem ten sam problem, bo na procku byl Titan M5AB - nie kupujcie takiego gowna!. Ale ostatnio zakupilem troche rzeczy i temperatura spadla z 73 do 48 stopni :wink: Sprawdz jak masz mocowany zasilacz, bo jesli jest w pionie to na nic ci sie zdadza coolery i inne bajery. Polecam Thermaltake Volcano 7 lub 6, w zaleznosci od portfela. Zakup sobie jeszcze Coppershima i dobra paste (srebrna). Wszystko mozesz zamowic na stronie www.4max.com.pl - polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Wiesz co lepiej zrób....przeprowadź sie do iglo 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja polecam Titan TTC-D5TB ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Thermaltake Volcano 7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Wofek nie gadaj głupot, mam tego Titana i jest świetny ale dla mojego D600@900 a nie dla A XP 2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja polecam wc na pewno nie pozalujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja widziałem titana na Xp 1800 + i było około 48* ! jak ktoś poleca Volcano 7, które jest zbliżone wydajnościowo do tego titana to byś wolał tego titana ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Sory ale poczytaj dokładnie VOLCANO 7+ www.4max.com.pl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 tak tylko że mówimy o A XP2000 a do tego w domyśle, przynajmniej dla mnie, jest podkręcanie więc ten Titan to trochę mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja go używam na Duronie 1000@1266 i mam 42* ! A Athlony mają mniejszy pobór mocy więc też mniejszą temp od Durona ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Hahahahahahaha ciekawne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Sorki zapomniałem dodać Athlony Xp ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ale nie dlatego sie ciesze, tylko skoro maja mniejsza temperature to czemu ja mam 54 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 tak tylko że mówimy o A XP2000 a do tego w domyśle, przynajmniej dla mnie, jest podkręcanie więc ten Titan to trochę mało watpie zeby to bylo za malo ... ja mam na tym co ponizej 41 stopni 46 full ... na antku nie przekroczysz 60 :) a co do Volcano .... to samo tez sie do 60 bedziesz zblizał ... JAK NIE MA RÓŻNICY TO PO CO PRZEPLACAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Nie ma róznicy, to ciekawe... moze niech kupi Bolda i chlodzi go pralką co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 DOBRA MACIE RACJE !!! - ale nadal wydaje mi się że gdzieś to czytałem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ARKUA 6228! ja sie na to czaje bo niedlugo bedzie u mnie AXP 2100+ i musze miec dobry cooler. ARKUA 6228 tak samo wydajny jak SK6! a nie utlenia sie bo radiator jest aluminiowo-miedziany. Cena 99zl w 4maxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja chyba sobie kupię CU5TB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Cu5TB jest ponoć baaaardzo głośny ale też baaardzo wydajny - różnica 10* w stosunku do D5TB ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ciekawe czy dałoby się przełożyc wiatrak z D5TB do CU5TB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 poczytajcie sobie ten topic była już o tym mowa http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=3026 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Teraz mam temperaturę procka XP 2000 55 C (spadek temp. o ok. 15 C). Mam zamiar jednak kupić Vulcano 7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Bardzo dobry zamiar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Bierz dragonorba3 7000 i artic silver 3 i napewno nie będzie ci się tyak grzał ja mam go i temperatura po podkręceni max wynosi 42 stopnie normalnie 38. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 dragon orb 3 7000 to straszna kicha osobiscie mam na XP 2000+ takie cacko z pasta artic silver 2 z copper shimem a 3 wentylatorami w obudowie i temperatura na procku skacze do 70 stopnie przy obciazeniu UD poza tym komp jest tak glosny ze pracowac dluzej niz 1 godzina sie nie da zmniejszyc obrotow nie moge bo komp sie przegrzewa wyciszanie nic nie daje i tak jest glosno wiec odpowiedz sbie na pytanie czy potrzebujesz super coolera - wtedy niestety musisz sobie kupic co najmniej zatyczki do uszu czy bedziesz krecil ? - nawet na super coolerze daleko nie pociagniesz ja osobiscie bede sie przesiadal na water cooling - innego rozwiazania nie widze z tego co wiem to dragon orb 3 7000 i tak jest bardziej cichy od wentylatorkow polecanych przez moich przedmowcow :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...