Skocz do zawartości
tasiek

jak ciac plexi

Rekomendowane odpowiedzi

hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz  :lol:

tylko wtedy jak jest bardzo cienkie....

...ja mialem 0,5cm i cialem wyrzynarka z brzeszczotem do twardych plastikow na najwolniejszych obrotach, tnie sie ladnie, nie topi sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz  :lol:

tylko wtedy jak jest bardzo cienkie....

...ja mialem 0,5cm i cialem wyrzynarka z brzeszczotem do twardych plastikow na najwolniejszych obrotach, tnie sie ladnie, nie topi sie

... mozliwe że piątkę może być ciężko, chociaż można głębiej ją zarysować. Ja tak "łamałem" 3mm i wychodziło elegancko. A tak poztym szklarz tnie szkło w identyczny sposób, trasuje tym swoim magicznym nozykiem i tylko wystarzy lekko puknąć, lub załamac na kancie stołu. Jakby plexa była krucha jak szkło też wystarczyłoby puknąc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pilka reczna do drewna- reka mi odpada po skonczeniu i nie wyszlo zbyt ladnie

zaraz sproboje wyzynarkapilka reczna do drewna- reka mi odpada po skonczeniu i nie wyszlo zbyt ladnie

zaraz sproboje wyzynarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoko ja docinalem tak jak pisano nozykiem pojezdzilem i lup ..ale nie zawsze sie ladnei lamamla a co jesli sie che wycic otworek na wentylek ?? wtedy brzeszczot czy pilka do drewan sie nie nadaja ...moze wyzynarkoa ?? za niedlugo jak bede mpjego moda robil tak jak nalezy a nie jak jest teraz prowizorka to sie zobaczy jak to bedzie szlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi