tasiek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 czym mozna ciac plexi? pila tarczowa, brzeszczotem a moze czyms innym? to raczej domowe sposoby pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 można jeszcze łamać po uprzednim trasowaniu diamentem do cięcia szyb. Przy cięciu piłką uważaj żeby plexi się nie topiła w miejscu cięcia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz :lol:tylko wtedy jak jest bardzo cienkie.... ...ja mialem 0,5cm i cialem wyrzynarka z brzeszczotem do twardych plastikow na najwolniejszych obrotach, tnie sie ladnie, nie topi sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 hmm...a nie łatwiej wytrasować przykładając linijkę i od niej trasując skalpelem lub b.ostrym nożykiem. Wtedy to na krawędź stołu.. i łup ... i pozostaje piękna krawędz :lol:tylko wtedy jak jest bardzo cienkie.... ...ja mialem 0,5cm i cialem wyrzynarka z brzeszczotem do twardych plastikow na najwolniejszych obrotach, tnie sie ladnie, nie topi sie ... mozliwe że piątkę może być ciężko, chociaż można głębiej ją zarysować. Ja tak "łamałem" 3mm i wychodziło elegancko. A tak poztym szklarz tnie szkło w identyczny sposób, trasuje tym swoim magicznym nozykiem i tylko wystarzy lekko puknąć, lub załamac na kancie stołu. Jakby plexa była krucha jak szkło też wystarczyłoby puknąc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 A nie probowaliscie dremlem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 cienki brzeszczot najleoiej się chyba nadaje bo zabiera to45 sek i pikna kravendź jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 cos sproboje i powiem jak wyszlo na pocz reczna pilka do drewna a jutro wyzynarka jak kupie odpowiedni noz thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Wyrzynarką jak robiłem to przytopiłem troche :lol: Ale najlepiej jest piłką do metalu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 pilka reczna do drewna- reka mi odpada po skonczeniu i nie wyszlo zbyt ladnie zaraz sproboje wyzynarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 pilka reczna do drewna- reka mi odpada po skonczeniu i nie wyszlo zbyt ladnie zaraz sproboje wyzynarkapilka reczna do drewna- reka mi odpada po skonczeniu i nie wyszlo zbyt ladnie zaraz sproboje wyzynarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 no spoko ja docinalem tak jak pisano nozykiem pojezdzilem i lup ..ale nie zawsze sie ladnei lamamla a co jesli sie che wycic otworek na wentylek ?? wtedy brzeszczot czy pilka do drewan sie nie nadaja ...moze wyzynarkoa ?? za niedlugo jak bede mpjego moda robil tak jak nalezy a nie jak jest teraz prowizorka to sie zobaczy jak to bedzie szlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 A ja tne odpowiednio zmodowana lutownica oporowa (czy jak to tam), ktora ma 40W i wycinam ksztalty jakie chce tylko smierdzi nieziemsko, ale takie juz zycie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 domyslam sie jak to zrobilem i pomysl mi sie podoba a jak smierdzi mialem okazje si eprzekonac ...good patent ...tylko trezba potem brzegi wyczyscic pilnikiem jakims Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mam wyrzynarę z praktikera z a30 zeta. brak regulacji obrotów i przy 4mm topi plexę jak masło - przy 10 mm jest OK ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...