Free5tyler Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Niedługo będe składał zestaw podsumomywujący epoke socket 370. Potrzebuję płyty która jest solidnie wykonana i posiada wszystko co powinna posiadać jak na swoje lata. Dawajcie swoje typy bo pewnie nie jeden z was posiada taką platformę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Abit ST6-Raid... IMHO najlepsza plyta pod Tualatiny :) mialem ja swojego czasu.. i mam wrazenia conajmniej pozytywne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Abit ST 6 lub ASUS TUSL2-C - obie dardzo dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Wydaje mi sie, ze obie te plyty sa sobie rowne. Sam posiadam Abita bo po prostu byl w sklepie na stanie. Bierz ta ktora bedzie w danym momencie tansza. Moge sie wypowiedziec z uzytkowania abita jedynie. Bardzo prosta obsluga abitow w podkrecaniu to byla jest i bedzie domena softmenu III. Wchodzac tam zmieniasz wszystko co trzeba do podkrecenia kompa. Prosto i skutecznie. Niech sie wypowie jeszcze jakis uzytkownik Asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 No niech się wypowie... A coś dla bardziej zasobnych portfeli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 dla zasobnych portfeli to abit nf7-S ST6 rulz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Bierz Asusa sam takiego posiadam (zobacz w podpisie) i jestem very happy z niej . Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 wydajność pewnie podobna, kieruj się ceną i rozłożeniem płyty. zawsze to wygodniej kiedy wszystko jest tam, gdzie powinno i kable się nie plączą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 ja do wczorajszego dnia byłem dumnym posiadaczem abita st6 którego mialem przez rok i wysłałem go do zgorzelca a wypięty był juz w piatek i jak widac ZOSTAŁEM UZDROWIONY z INTELA :) - teraz mam pokute bo przy kreceniu athlona spaliłem zasiłke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 No ale mnie chodzi nie tylko o zadowolenia ale również o to by była wyposażona po brzegi. Napiszcie jakieś konkrety. Czy Abit pociągnie PIII 1400MHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 dla zasobnych portfeli to abit nf7-S ST6 rulz :D Wypaliłeś z tą płytą jak... potrzebuje socket370 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Abit ST 6 lub ASUS TUSL2-C - obie dardzo dobre.Zgadza się i tak się składa że są to chyba najbardziej wypasione mobo s370 jake można kupić. Mnie jednakowoż nurtuje pytanie po co? (jak masz proca to rozumiem ale jak składasz całego kompa od począdku to nie) to pytanie do Free5tyler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 To jest po prostu moje zamiłowanie. Nie robie tego po to by PC był jak najbardziej wydajny, lecz chce zobaczyć co technika miała do zaoferowania w danym czasie. Z tego samego powodu zbieram procesory :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Jeżeli obie płyty są tak samo fajne, to chyba lepiej Abita, bo podobno Asus źle działa z starymi Intelami (nie-tualatin) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Mialem obie plyty przez jakis czas Tusl2-C i ST6. Z tego co pamietam na Abicie osiagnalem minimalnie lepsze wyniki w podkrecaniu tego samego proca (Celeron 1200 Tualatin). Generalnie jednak plyty sa niemal identyczne. Pozostaje tylko kwestia co wolisz Abita czy Asusa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Skoro są identyczne to pozostaje kwestia ceny. Abit będzie tańszy no i oferuje RAID którego niema ASUS. Czy to jedyna znacząca różnica? No i co z chipset -em. ASUS ma jakiś B stepping dla procesorów Tualatin. Czy Abit też ma kilka wersji chipset -ów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...