Skocz do zawartości
SeRgI

Podkrecanie pamieci na GA-7VA

Rekomendowane odpowiedzi

Yo.Mam plytke glowna Gigabytea GA-7VA.Oraz ram 256pc333 cl2.5.W biosie po nacisnieciu CTRL+F1 pojawia mi sie nowe menu w ktorym moge zmienic parametry mojej pamieci i jeszcze pare bajerow.Problem jest w tym ze za bardzo nie mam pojecia co tam poprzestawiac zeby pamiec chodzila epiej i szybciej.

2.Jezeli dokupie druga kosc pamieci,zastanawiam sie nad 256pc333 Kingstona Hyper-X,to czy ta pierwsza pamiec bedzie spowalniala hyperxa?

Sa moze jakies lepsze pamieci od tego hyper-Xa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timingi sie ustawia jak najnizsze, co do tych pamieci moga cis ie gryzc ze starymi lepiej sprzedac te stare i kupic wieksza kosc hyperx jezeli sie uparles, ja bym wolal twinmos`y na twoim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ustawienie Top Performance to lekkie oszustwo. Wedlug mnie nie zmienia timigow pamieci, bo te i tak ustawia sie po nacisnieciu CTRL+F1. Mozna latwo sprawdzic co tak naprawde sie dzieje jak wlaczymy ta opje. FSB jest podniesione o kilka MHz, dzieki czemu proc tez jest minimalnie OC i w testach wyglada ze jest szybciej niz przed wlaczeniem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ustawienie Top Performance to lekkie oszustwo. Wedlug mnie nie zmienia timigow pamieci, bo te i tak ustawia sie po nacisnieciu CTRL+F1. Mozna latwo sprawdzic co tak naprawde sie dzieje jak wlaczymy ta opje. FSB jest podniesione o kilka MHz, dzieki czemu proc tez jest minimalnie OC i w testach wyglada ze jest szybciej niz przed wlaczeniem. ;)

Tak jest, pisałem juz o tym wcześniej.O pare MHZ pobnosi szyne.A co?To źle? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...