lxxx12 Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Witam Od pewnego czasu mam pewien problem z moim laptopem HP 6720s mianowicie zaczął się zawieszać mniej więcej co 5minut od uruchomienia Windowsa. Zacznę jednak od początku jakiś tydzień temu miałem problem z internetem rozłączało mnie z sieci po kilkunastu minutach użytkowania, postanowiłem przeskanować system avastem i jak myślałem złapałem jakieś świństwa, po ich usunięciu wszystko wróciło do normy... Jednak nie na długo, nastąpił ww problem z zawieszaniem się laptopa. To uruchomiłem ponownie avasta zacząłem skanować wszystko idzie pięknie jednak gdy skanowanie dochodzi do pliku C:\Windows\System32\mstscax.dll zatrzymuje się i w ogolę nie idzie nic zrobić z komputerem. Jednym słowem się zawiesza. Kasperski Online tak samo na ww pliku. Dodam ze skanowanie robię na trybie awaryjnym bo tylko tam nie wiesza mi się komputer. Nie wiem co mam już robić a nie chce formatować bo mam dużo ważnych plików. HP Compaq 6720s Windows Vista Home Basic Intel Core 2 Duo 1.6 1GB DDR2 Mobile Intel 945 Express Chipset Family Z góry dzięki za pomoc dodam, że jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym powitać wszystkich bardzo serdecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Spróbuj przeskanować laptopa za pomocą tego livecd http://www.free-av.de/en/tools/12/avira_an...cue_system.html bezpośredni link do ISO http://dl1.pro.antivir.de/package/rescue_s...m-common-en.iso Jak historia się powtórzy to możliwe, że masz w tym miejscu uszkodzone sektory na dysku. W razie czego dysk możesz przeskanować za pomocą MHDD. Edytowane 12 Września 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 niestety to samo za wiecha na tym pliku... hmm nagrałem tego mhdd jako iso na płycie jednak nie bootuje mi go. Ustawione mam bootowanie z cd. Wiesz może co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 niestety to samo za wiecha na tym pliku... hmm nagrałem tego mhdd jako iso na płycie jednak nie bootuje mi go. Ustawione mam bootowanie z cd. Wiesz może co jest nie tak?Nagrałeś plik iso na płycie czy użyłeś opcji "wypal obraz iso"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Zwyczajnie nagrałem plik iso jako dysk z danymi. Coś nie tak zrobiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Tak, źle. W nero powinieneś użyć opcji z menu "Nagrywarka" > "Nagraj plik obrazu..." Można też w pierwszym oknie wybrać "Otwórz..." i wskazać plik iso (nie wybierasz opcji "nowy" tylko "otwórz..."). Edytowane 14 Września 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Dzięki, wszystko pięknie jednak dochodzę do tego momentu i nie skanuje mi dysku wyświetla się coś takiego: Prosze o pomoc bo nie wiem co już robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Na screenie masz CD-ROM więc nic dziwnego. Jak tylko uruchomi się MHDD to wpisz numer odpowiadający twardemu dysku, a potem dwa razy F4. EDIT: Jak nie poradzisz sobie z MHDD to skanuj za pomocą SeaTools. Edytowane 14 Września 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Dzięki, tylko nie wiem dla czego nie wykrywa mi dysku twardego w mhdd? Przeskanowałem dysk za pomocą seatools wykrył 6 błędów na dysku ale gdy skończył skanować wyskoczył napis failed. Wiecie może co jest grane? Edytowane 15 Września 2009 przez lxxx12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 FAIL pewnie przez to, że nie chciałeś "naprawiać" tych błędów. Tak czy siak dysk na gwarancję się nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Przeskanowałem dysk HDD Regeneratorem nie znalazł żadnych bad sektorów, może to wina tego że antywirus pousuwał mi jakieś pliki windosowskie? Bo na awaryjnym jak już pisałem wszystko chodzi normalnie... próbowałem odzyskiwanie systemu z przed tygodnia jednak nic nie pomogło... Da się może na instalować Viste ponownie by naprawić ten plik mstscax.dll bo być może on jest sprawcą całego zamieszania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Przeskanuj jeszcze raz dysk za pomocą SeaTools. Jak nie znajdzie błędów to HDD Regenerator je "naprawił" a jak będą to napisz dokładnie (słowo w słowo) jakie to błędy. Zasadniczo nie powinieneś używać HDD Regeneratora pod żadnym pozorem. Jeżeli powierzchnia dysku rzeczywiście jest OK to możesz spróbować zrobić nakładkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx12 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 jeszcze jedno pytania bo miałem viste wgrana odrazu w laptopie czy jak użyje innej płyty do instalacji ale podam mój klucz to nie będzie problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...