gladky Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 witam potrzebuje opini jaki kupić dysk twardy , bo jest dosyć duży wybór na rynku i trudno mi sie zdecydować ... mam na taki zakup przeznaczone ok 250 pln , ale cena może być lekko wieksza , co do wielkości to czekam na propozycje interfejs SATA , co do SATA II nie jestem pewien czy moja płyta główna go obsłuży ( ga - p31 ) ... to też jest jeden z powodów dla których zakładam temat Na 80 % nie chce samsunga bo mam uraz do nich ( 3 x sie popsuł u mnie , a obecny buczy i wyje :lol: ) no chyba że przemówią za kupnem czyjeś argumenty z góry dzięki za pomoc w doborze HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 jak będziesz używać tylko jednego dysku oraz nagrywarki to kontroler nie zrobi różnicy i nie ograniczy dysku. obecnie dzieli i rządzi samsung F3 za 200zł masz pińcet GB na jednym talerzu, ewentualnie F2eg (bo F3/F3eg są jeszcze niedostępne) 1tb za ~280zł. ps jakie samsungi masz teraz oraz jak masz je zamocowane i w jakiej obudowie? jak możesz to podeślij mi to info na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 mam w kopmie 2 hdd , obudwa na IDE i własnie chce je wymienić zwłaczsza tego buczącego samsunga 160gb SP1613n jest on jako dysk dodatkowy zamocowany w obudowie I-CURVE+ także mocowanie hdd jest w niej całkiem niezłe , ale on buczy nie przez obudowe ... po prostu sam z siebie . drugi hdd to Seagate 160gb co do zakupu to mam taki plan , że dysk który zakupie ( SATA ) bedzie dyskiem podstawowym ( system ) a baracude zostawie sobie jako dodatkowy - przenośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) masz stare dyski i tyle, od czasu ich premiery wiele się zmieniło, seagate poszedł na dno z jakością a samsung teraz jest na samym szczycie. skoro nowy dysk masz zamiar brać jako dysk podstawowy to bierz F3 500GB, i zostanie jeszcze trochę na brona ;) obecnie kosztują one około 180zł albo jak uważasz że to może być dla Ciebie mało to poczekaj na wersję 1tb która już się zbliża do polski. Edytowane 13 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) dobra przekonujesz mnie powoli do tego samsunga ..... dzieki za pomoc Edytowane 13 Września 2009 przez gladky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14699 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...