zoimek88 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Witam jutro zamierzam kupic laptopa do dobrych gier zwlaszcza do gta 4 mam pytania odnosnie parametrow czy na tym laptopie pojdzie mi GTA 4: procesor- Intel Core 2 Duo 2.10 Ghz Ram 4GB karta graficzna- ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB pytania: 1. Czy na tych wymaganiach pogram sobie w gta 4, zeby gra chodzila plynnie. 2. Czy karta graficzna nie jest zaslaba jak tak to powiedzcie jaka wy byscie kupili do gier zwlaszcza do GTA 4. 3. Czym rozni sie ta karta graficzna: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family 64MB Dedicated 1180MB shared od tej wyzej (ktora jest lepsza do gier, do gta 4). Moze jakies mi poradzicie inne cena to 3.000-4.000tys. Prosze o szybka odpowiedz bo jutro kupuje laptopa. Pozdr. PS. Znalazlem jeszcze laptopa z taka karta graficzna NVIDIA GEFORCE 9600M GS 512MB. Czy ona jest lepsza od tych co napisalem u gory ?? (do gta 4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede19 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Jak komp tylko do gier to może warto się zastanowić nad stacjonarką ;) Za tą kasę byłaby świetna maszyna i lepsza do gier niż laptop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoimek88 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Z tych 3 kart graficznych ktora jak nalepsza do gta 4 ?? 1. MOBILE INTEL 4 SERIES EXPRESS CHIPSET FAMILY 64MB DEDICATED 1180MB, 2. ATI MOBILITY RADEON HD 4530 SERIES 1279MB, 3. NVIDIA GEFORCE 9600M GS (512MB) ?? Prosze o szybka odpowiedz. thx sory za bledy szybko pisalem. Wlasnie mi chodzi o laptopa bo w domu mnie prawie wogle nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Tu masz porównanie kart - http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Poniżej GF9600GT w sumie nie ma sensu brać lapa. Do GTA 4 przydaje się mocny procek. Wypadałoby także zajrzeć tu - http://forum.purepc.pl/kupic-Notebooki-Lap...-5-t307160.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoimek88 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Za slaby procesor?? a jaki bys zaproponowal ?? moze ten: AMD ATHLON X2 DUAL CORE QL-65 2.1GHZ albo INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16GHZ)?? ktory jest lepszy? a ta karta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB odpalilo by na niej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Za slaby procesor?? a jaki bys zaproponowal ?? moze ten: AMD ATHLON X2 DUAL CORE QL-65 2.1GHZ albo INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16GHZ)?? ktory jest lepszy? a ta karta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB odpalilo by na niej??do gta 4 trzeba mocnego proca!!!! mi na c2d e8200 2,66ghz cięło musiałem na 4ghz podkręcić żeby ładnie chodziło poszukaj laptopa z 4 rdzeniowym procem 2ghz i styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Z takim laptopem możesz startować do GTA IV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Z takim laptopem możesz startować do GTA IV.ciekawe ile na baterii w stresie pociągnie:) godzinę? hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Za slaby procesor?? a jaki bys zaproponowal ?? moze ten: AMD ATHLON X2 DUAL CORE QL-65 2.1GHZ albo INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16GHZ)?? ktory jest lepszy? a ta karta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB odpalilo by na niej?? Lepiej brać procki Intela - są wydajniejsze przy tym samym taktowaniu i mniej się grzeją. Quad Core byłby najlepszy, ale za 4k nie znajdziesz lapa z takim prockiem. Co do grafy - podałem już linka do porónania i napisałem, że nie warto pchać się w grafę słabszą, niż 9600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomkoon Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) http://www.proline.pl/sklep.php?p=TOSHIBA+A500-132 Na tym będzie chodzić bez problemu. :wink: U mnie na moim laptopie chodzi na niskich-średnich :D Edytowane 13 Września 2009 przez Tomkoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoimek88 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) Mi chodzi o to zebym mogl uruchomic GTA 4 i pograc nie mowie ze na maxa ale zeby w miare dalo sie pograc. Na tym INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16) by odpalilo?? a propo karta graficzna bedzie dobra? ta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB czy lepsza ta NVIDIA GEFORCE 9600M GS 512MB ?? Edytowane 13 Września 2009 przez zoimek88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Mi chodzi o to zebym mogl uruchomic GTA 4 i pograc nie mowie ze na maxa ale zeby w miare dalo sie pograc. Na tym INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16) by odpalilo?? a propo karta graficzna bedzie dobra? ta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB ??odpali tylko ze mi na minimalnych ustawieniach cięło na procu dwa razy 2,66ghz 6 mb cache na 3,2ghz dało się grać i nie wazne czy miałem na max czy na minimum to na 2,66ghz było 20fps i nie dało się grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Raczej o płynności na laptopie "tylko" z dwoma rdzeniami można zapomnieć. Tu masz test nowych procesorów do stacjonarnych komputerów i między innymi test GTAIV. Nawet najlepsze C2D nie daje pełnej płynności, a nawet takiego nie widziałem w laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) Mi chodzi o to zebym mogl uruchomic GTA 4 i pograc nie mowie ze na maxa ale zeby w miare dalo sie pograc. Na tym INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16) by odpalilo?? a propo karta graficzna bedzie dobra? ta ATI MOBILITY RADEON HD 4530 512MB ?? To ja napiszę trzeci raz - podałem linka do zestawienia kart graficznych - http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Informacje tam zawarte są wystarczające, żeby każdy mógł zrozumieć, że jeśli ktoś napisze, że GT9600GT to minimum, to taki 4530 na pewno się nie nada. I nie mówię tu o max detalach, bo z tym to nawet full wypas kompy mają problemy. Edytowane 13 Września 2009 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 programiści bardzo chcieli zeby gra obsługiwała 4 rdzenie i żeby nie dało się grac na dwóch rdzeniach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoimek88 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 ok to kupie tego laptopa z ta karta graficzna NVIDIA GEFORCE 9600M GS (512MB) i z procesorem INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16GHZ) mam nadzieje ze gra odpali, czytalem na jakims forum ze dla kogos gta 4 poszla na takiej karcie graficznej jak ATI MOBILITY RADEON HD 3650(256MB) to czemu mialo by nie odpalic na tej karcie ATI MOBILITY RADEON HD 4530 (512MB) a z tej strony ktora mi podales to i tak nic nie rozumiem bo nie znam sie na tym i nic mi to nie mowi :/ aha i jeszcze mam 1 pytanie czym rozni sie Intel Core 2 Duo od PENTIUM Dual Core ?? bylby lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) poszla na takiej karcie graficznej jak ATI MOBILITY RADEON HD 3650(256MB) to czemu mialo by nie odpalic na tej karcie ATI MOBILITY RADEON HD 4530 (512MB)Ano temu, że 4530 to słabsza karta. nic nie rozumiem bo nie znam sie na tym i nic mi to nie mowi :/Na stronie masz taką wieeeelką tabelkę. Masz kolumnę "model" - to jest model karty. Za nazwą roboczą masz 5 kolumn, które dotyczą cech fizycznych karty, takich jak np. taktowanie. Im większe wartości, tym lepiej. 4 ostatnie kolumny to wyniki testów - im wyższe, tym lepiej. W sumie najlepiej brać pod uwagę ostatnią kolumnę. A karty są posortowane od najwydajniejszej do najwolniejszej. Pierwsza w rankingu jest najszybsza. ok to kupie tego laptopa z ta karta graficzna NVIDIA GEFORCE 9600M GS (512MB) i z procesorem INTEL CORE 2 DUO T6500 (2.16GHZ)Tworzysz temat, podajesz kwotę - podane zostały linki z lepszymi propozycjami, a nawet nie zajrzałeś. To po co robić szum? Tu masz lepsze (nie będę się powtarzał, więc przeczytaj to, co jest napisane w http://forum.purepc.pl/kupic-Notebooki-Lap...-5-t307160.html ): http://x-kom.pl/index.php?search_var=ex625&szukaj=Szukaj (z P8600) http://lapkowo.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=101 http://www.allegro.pl/item737064129_gatewa...6_ghz_w_wa.html Edytowane 13 Września 2009 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Przy GTA4 głównie chodzi o procesor, nawet najlepsza grafa nie pomoże jeśli Ci procka braknie. Nie mówię tu o samym odpaleniu gry. Gra "pójdzie" na każdej grafice 9.0c z przynajmniej 256MB vram, ale do płynności potrzeba C2D ponad 3GHz lub jakiś procesor 4 rdzeniowy. Znam ludzi którzy grali w nią przy bardzo marnym FPS, ale osobiście by mnie krew zalała. Więc na twoim miejscu szukał by laptopa pod innymi kryteriami niż odpalenie GTA4, no chyba że masz zamiar wydać ponad 4000zł. Za to masz stacjonarkę na nowym Core i7 8xx, 4GB DDR3, GTX260 i jakiś fajny monitor 24". Na takim zestawie już spokojnie byś pograł w GTA4 i każdą nową grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoimek88 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Dzieki wszystkim za odpowiedzi, po przeczytaniu wszystkich rad zdecydowalem ze kupie komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...