Skocz do zawartości
arak

Dwa Systemy Na Jednym Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Mam na imię Mariola.Piszę z konta brata,więc proszę wybaczyć mi jeśli napiszę coś nieprecyzyjnie.

Bardzo długo miałam wgrany system Windows Xp,co spowodowało że stał się on w końcu niestabilny.Poprosiłam kolegę aby wgrał mi na nowo system.Także Xp,z tym że teraz byłaby to wersja Home Edition,

Dysk twardy mam podzielony na dwie partycje C i D.I z tego co zauważyłam wgrał mi co prawda tego Windowsa ale na dysku D. I teraz jak uruchamia się system to mam wybór między Professional a Home edition.

Jak mogłabym usunąć tą starą wersję Windowsa.Proszę pomóżcie.

Dziękuję.

Pozdrawiam.

Mariola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz 2 licencje? jesli nie - jestes piratem i niech cie pieklo pochlonie

jesli jestes uczciwa i masz obie licencje - przeczytaj moja porade:

na dysku c najprawdopodobnie bedziesz miala plik boot.ini a w nim wypisane 2 systemy... po prostu skasuj z tego pliku linijke z niechcianym systemem a z partycji usun recznie jego pliki (fordery windows, docs&settings, program files)... wszystko

pamietaj jednak gdybys okazala sie piratem administracja tego forum ma twoj ip, wiec za wczasu sciagnij sobie i zainstaluj linuksa

pozdro

Edytowane przez grzechuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z systemem zainstalowanym na dysku innym niz C: bedziesz miala same problemy ;) Chyba najlepsza, ale tez drastyczna metoda i praco/czasochlonna jest po prostu kopia zapasowa danych, format dysku i swiezy system ;) Kolega nabroil, to niech kolega naprawia ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi