mahboula Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Witam serdecznie, Chciałabym zasięgnąć informacji za ile mogę sprzedać Acera Aspire 3682WXMi z uszkodzoną matrycą? Wystawiłam go na aukcji i przychodzą mi różne propozycje, a ja nie mam pojęcia jak się do nich ustosunkować. Komputer zakupiłam w 2007 roku i właściwie wszystko działa tylko matryca co jakiś czas gaśnie. Wystarczy nią poruszać i zaświeca się z powrotem, ale potem sytuacja się powtarza. I jeszcze gniazdo sieciowe czasem nie łączy. Oto parametry laptopa: Intel Celeron M procesor 420 (1,6 GHz, 5333 MHz FSB, 1MB L2 cache) 14,1"WXGA CrystalBrite LCD Mobile Intel 940 GML Express Chipset 100 GB HDD DVD-Super Multi double layer (support DVD+R Double LAyer/DVD+RW) 1GB DDR 802,11 b/g wirless LAN Bluetooth 2,0+EDR Będę wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Olej propozycje i czekaj na zakończenie licytacji. Nie lubię takich pytań. To cwaniaczki liczące na to, że tanio sprzedasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahboula Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 No wlasnie, poniewaz tez mi sie tak wydawalo, ze po prostu licza na moja niewiedze, chcialam sie dowiedziec :) Dzieki za rade :wink: Aczkoliwek ciagle nie wiem, teraz to juz czysta ciekawosc :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 kto wie. naprawa tania - kable do matrycy. ewentualnie inwerter, koszt części ~80-150zł wtyczka - sprytny lutowniczy zrobi w kilka minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahboula Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Taaaaaak? :blink: Kurcze, a jak go chcialam dac do naprawy to informatyk powiedzial mi, ze trzeba wymienic matryce, a to bedzie koszt okolo 800 pln + wymiana gniazda 200 pln :angry: Ciekawe. Dlatego stwierdzilam, ze bardziej bedzie mi sie oplacalo kupic nowego lapka... I kupilam :angry: Co za ludzie :( Tak to jest jak sie czlowiek nie zna... Cholera. Tak, czy inaczej napiszecie mi ile za tego Acera maksimum moge wyciagnac? Dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 nie wspomnialas o peknietych zawiasach ;) tak jak napisal forest nawprawa nie byla by kosztowna btw gwarancji juz nie ma? Acer dawal 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahboula Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A ja nawet nie wiedzialam, ze to zawiasy, myslalam, ze to plastik obudowy :) No coz, wyglada na to, ze czlowiek powinien znac sie na wszystkim, bo jak jest laikiem to mogą mu wcisnac co chca :angry: Gdybym wiedziala, ze to nie jest koszt rzedu 1000 pln tylko powiedzmy 500 pln, to bym go naprawila i nie wpuszczalabym sie w nowy komputer :) Mowi sie trudno. Widocznie szanowny pan technik chcial sobie po prostu na mnie zarobic, ot co <_< Coz, kosci zostaly rzucone... A jak juz jestesmy w temacie to mam jeszcze jedno pytanie, jesli mozna. Chcialabym sformatowac dysk (chodzi mi o usuniecie moich wypocin :)) nie usuwajac systemu operacyjnego. Sie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 skoro acer to pewnie system jest na partycji recovery a wiec sformatuj partycje a pozniej przywrocisz system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 ALT + F10 podczas startu komputera uruchamia recovery.... Greg powiem ci ze jak sformatujesz systemowa to recovery nie zadziała ( w plikach startowych jest zapisane odwołanie do partycji ukrytej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 hmmm mozliwe ;) u siebie korzystam z plyty podczas przywracania. ale w sumie samo przywrocenie systemu z recovery nadpisze wszystko co bylo na c:/, reszte partycju to juz mozna recznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...