Arni Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) Siema mam pytanko odnoście łączenia przewodu sieciowego ale od początku... planuje remont i ubzdurałem sobie zrobić porządek w kablach i to nie tylko w budzie ale poza nią :P... koncepcja jest taka żeby dać rutera gdzieś dalej poza pokojem a w pokoju wyprowadzić gniazdko z rj45 i rj 12 na ewentualny telefon mam neo z tpsy i raczej nie planuje zmieniać jakoś sprzętu sieciowego ani dostawcy więc to raczej będzie na stałe. Nasuwa się pytanie czy mogę o tak sobie podzielić przewód biegnący od rutera do karty sieciowej po drodze gniazdko od EMC [ :wub: ] bez jakiś większych strat? Długość przewodu mieściła by się w granicach 6-8m Dzięki za odpowiedzi Edytowane 13 Września 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Limit to 100m, ale nie wiem czy do końca rozumiem co chcesz zrobić. Czy chodzi ci o coś takiego router<----->gniazdo rj45<------>komputer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Limit to 100m, ale nie wiem czy do końca rozumiem co chcesz zrobić. Czy chodzi ci o coś takiego router<----->gniazdo rj45<------>komputer ?dokładnie chodzi o to czy ten łącznik [gniazdo] nie wpłynie negatywnie na sygnał] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Nie powinien wg mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Przy poprawnie podłączonym gnieździe nic nie powinno się dziać. Cała droga nie powinna być dłuższa niż 100m (kabel cat5e dla 100Mb/s lub 1Gb/s), więc jest spory zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 No to gut, dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...