przeme Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Witam, Mam problem z referencyjnym chłodzeniem do tej karty. Zaczęła buczeć bardziej niż silnik odrzutowy, wiec chyba będzie trzeba zmienić chłodzenie, prosiłbym o jakieś konkretne modele. Próbowałem wybrać coś z allegro ale nigdzie nie ma wyszczególnione, że nadaje się do tej właśnie karty Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Tutaj masz dział przeznaczony do takich pytań http://forum.purepc.pl/kupic-chlodzenie-ko...onalne-f99.html Nie napisałeś budżetu, z tańszych masz accelero l2 pro, drożej używane twin turbo, a jeszcze drożej accelero s1rev2 + wentylator 12cm, ale to już koszt ~100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeme Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 witam, a czy PENTAGRAM FREEZONE XC-70 byłby kompatybilny z ta kartą ? mogę okazyjnie za 30 zł kupić myślę ze do moich niewygórowanych zastosowań by wystarczył taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 u mnie xc-80al (wcześniejsza, większa wersja, ale aluminiowa) pasowała na 9600gso, więc z 9600gt nie będzie problemów. Na minimalnych obrotach wentylatora chłodziło lepiej niż standardowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Te Pentagramy są stosunkowo głośne, do 9600 GT będzie pasować, ale wg mnie nie warto go brać. Lepiej rozejrzyj się za czymś na czym możesz zamontować przynajmniej standardowy 80mm wentylator. Mojego 9600GT chłodził Thermalright V2 i 80mm Niseblocker, miałem ciszę i karta się nie męczyła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...