abezus Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Witam jako ze moj nowy dysk odmowil posluszenstwa i bede musial go oddac na gwarancje, zakupilem drugi na ktory przekopiuje dane. Tylko teraz kwestia tego ze nigdy nie formatowalem nowego dysku. Prosilbym o dokladna instrukcje jak to sie robi... Chcialbym na nowym dysku zrobic 2 partycje jedna systemowa tak z 30 giga i druga na reszte rzeczy... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Tworzysz partycje w instalatorze systemu, instalujesz na wybranej partycji a resztę formatujesz przez PPM na dysku - formatuj. Ja na twoim miejscy zrobiłbym 40GB systemówkę i resztę jako magaznyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 ale isntalator XP ma taka opcje ? ze wykryje mi ze dysk jest nesformatowany i bedzie pytal jakie chce partycje i ile ? bo jak mi sformatuje jedna partycje 500 giga to calkiem do [gluteus maximus] :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Instalatorem Windows XP utworzysz partycję o takim rozmiarze jaki chcesz. Lektura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 ale isntalator XP ma taka opcje ? ze wykryje mi ze dysk jest nesformatowany i bedzie pytal jakie chce partycje i ile ? bo jak mi sformatuje jedna partycje 500 giga to calkiem do [gluteus maximus] :/ Tak. Zawsze jeszcze możesz skorzystać chociażby z Hiren's BootCD i Paragon PartitionManager.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 dzieki wielkie panowie za pomoc... tylko jeszcze pytanie... bo pamietam ze dawniej cos trzea bylo liczyc recznie tworzac partycje zeby klastry byly rowne czy cos w tym stylu nie pamietam dokaldnie... to bylo jeszcze pod win 98... teraz tez trzeba obliczac jakos w bajtach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 wybierasz rodzaj partycji (podstawowa) i wpisujesz wielkosc tworzonej partycji w MB (pamietaj ze 1 GB to 1024 MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 pamietaj ze 1 GB to 1024 MBOd kiedy? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Od kiedy? :blink: Od zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Gigabajt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 hehe czyli jak bede formatowal to mam wpisac 40000MB czy 40960 MB zeby bylo dobrze...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 40960 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) pamietaj ze 1 GB to 1024 MB Od kiedy? Przepraszam za offtop ale nie moglem sie powstrzymac. Rylem z tego dobre 5min^^^^ Psz3mo wez moze troche poczytaj jak dziala komputer?? Jakies podstawy to chyba w podstawowce nawet mowia? Zaraz dojdzie do tego ze ludzie beda zdziwieni ze PC zuzywa energie elektryczna:P Btw, nie wiedzialem ze jest cos takiego jak Brontobajt^^ (1024YB [jottobajtow] Btw-2, zettabajty sa niby do okreslania wielkosci pamieci masowych. Tak z ciekawosci - uzywa sie do czegokolwiek YB i BB (jott i bronto). Pogooglilem chwile i nie znalazlem odp. Chyba ze jednostka jest (poki co) czysto teoretyczna? Edytowane 15 Września 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Ok. Skorzystalem z linku Klausa i jedna rzecz mnie straszliwie zdziwila :) Mianowicie wszystko przebieglo bez najmniejszych problemow. Dla mnie to dosc dziwne zjawisko bo przewaznie czego sie nie rusze to za kazdym razem problem, cos nie dziala, cos sie psuje :) Tak wiec reasumujac dzieki za porady i temat do zamkniecia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...