LT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 to przeczytaj to: XP Home, P41,8, płyta Intela GLADL - po prostu super stabilny sprzęt i żadnych niespodzianek. Do czasu kiedy zniknęła literka ł (alt - l ). Po prostu przestała się pojawiać. Tak jakby kombinacja klawiszy przestała działać. Zminieniona została klawiatura, (w tym na USB) - bez zmian. Aktualizacja sterownika - bez zmia. Jaka ciekawostkę dodam, że Ł istnieje, ł istnieje też w tablicy znaków. Dodatkowo przy zmianie układu klawiatury na maszynistki (w XP nazywa sie to chyba Polski (214)) literka ł występuje bez problemów. Problem jest więc gdzieć w okolicach sterownika układu polski-programisty. Jednak przy wywołaniu klawiatury na ekranie (klikanej myszką) ł się pokazuje, ale nie reaguje na kliknięcie.... Jakieś propozycje???? Będę wdzięczny............ Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Kochany Microsoft musi robić jakieś problemy bo by za dobrze było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Kochany Microsoft musi robić jakieś problemy bo by za dobrze było.Dokładnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 heheheh a u mnie jezeli pisze dosc duzo na kompie to w pewniej chwili zamiast ł mam dwukropek i na odwort. a zamiast z mam y :evil: <span style="color:red;">[ciach!]</span>any MICRO$$$it Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 co za pech, że jego problemy nieraz stają się moimi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Witam A moze... przestancie wreszcie narzekac (sa Linuxy..). Kolego pytajacy, warto byloby sprawdzic, ktory z ostatnio przez Ciebie zainstalowanych programow "zajal" sobie skrot Alt+L, i zmienic go na inny np. Alt+P?... Wydaje mi sie, ze tu tkwi tajemnica "cudu".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 masz rację ale jak w XP sprawdzić, ewentualnie zmodifować tego typu skrót?? szukałem, nie znalazłem, ale nie upieram się że nie ma. tylko gdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 heheheh a u mnie jezeli pisze dosc duzo na kompie to w pewniej chwili zamiast ł mam dwukropek i na odwort. a zamiast z mam y :evil:Mam w XP to samo i jakoś nie mam poczucia, że wywołuję to jakimś nieświadomym skrótem. Mocno denerwujące. Trzeba wtedy układ klawiatury przestawić z "Polski (214)" z powrotem na "Polski". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Hmmm... Teraz to chyba tylko metoda "prob i bledow" Ci pozostaje.. Albo pomysl, co ostatnio instalowales (skrot mogl pozostac aktywny pomimo deinstalacji). Nie umiem dac Ci konkretnej recepty, jak wylowic ten skrot. Uruchamiaj moze programy po kolei, i sprawdzaj. Nie chce tu zbytnio nudzic, ale osobiscie nigdy nie instaluje niczego, czego wczesniej porzadnie nie poznam (manual, opis w Sieci). A juz szczegolnie, oprogramowania z "lewych" zrodel. Efekty takich dzialan sa zawsze takie lub podobne do Twojego problemu. A narzekac.. najlatwiej ..... (reszte zmilcze..). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 zgadzam się wszystkie instalowane programy, były sprawdzone (wielokrotnie wcześniej instalowane i "przepracowane") czy ktoś wie coś o miejscu w XP, gdzie można sprawdzić skróty klawiszowe i je modyfikować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Problem znalazł swoje rozwiązanie. Wystarczyło wyłączyć skróty klawiszowe w sterwniku karty graficznej (zintegrowanej z płytą). Ciekawe, że kombinacja ALT-L nie była do niczego przypisana. Ważne, że zadziałało... http://twojepc.pl/b.php?id=42973#p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hehe :) ale jak wytlumaczyc zamiane funkcji klawiszy? to jest zagadka bo zaden skrot tego nie zrobi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 hehe :) ale jak wytlumaczyc zamiane funkcji klawiszy? to jest zagadka bo zaden skrot tego nie zrobi :D Cuda sie zdarzaja a w takim systemie jakim jest windows to niemal norma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 heheheh a u mnie jezeli pisze dosc duzo na kompie to w pewniej chwili zamiast ł mam dwukropek i na odwort. a zamiast z mam y :evil:Mam w XP to samo i jakoś nie mam poczucia, że wywołuję to jakimś nieświadomym skrótem. Mocno denerwujące. Trzeba wtedy układ klawiatury przestawić z "Polski (214)" z powrotem na "Polski". Jest uklad : Polski, i Polski Programisty, przelaczasz sie pomiedzy tymi trybami i tyle. Powinno pisac jakim skrotem klawiszowym sie to przelacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 miałem podobny problem - zainstalował się programik który przechwytywał wszystkie naciśniete klawisze - coś jak keylogger - i miał przypisany skrót prawy ALT+L - na szczeście wpore zauważyłem że coś nie gra i go wywaliłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Mam w XP to samo i jakoś nie mam poczucia, że wywołuję to jakimś nieświadomym skrótem. Mocno denerwujące. Trzeba wtedy układ klawiatury przestawić z "Polski (214)" z powrotem na "Polski".Jest uklad : Polski, i Polski Programisty, przelaczasz sie pomiedzy tymi trybami i tyle. Powinno pisac jakim skrotem klawiszowym sie to przelacza. reed, napisałam to samo. :D A ciekawostka jest taka, że czasem układ klawiatury zmienia się bez śladu, tj. zaznaczony jest programisty, a pracuje w 214. Wtedy muszę wrócić do ustawień języka, przestawić na angielski, z powrotem na polski, zatwierdzić polski programisty -- i dopiero mogę pracować dalej. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...