kaupek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Co myślicie o takim procku AXDA1700DLT3C 9233187280267 JIUHB 0308SPMW ??? Da rade dociągnąć do 2800+ na płycie Abita NF7-S v2.0 pamięć pc400 i zasiłka Chiftec 360W. Czy kiepska grafika taka jak Geforce 2MX 400 64MB będzie miała wpływ na podkręcanie procka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Grafike olac. Nie napisales jakie masz chlodzenie, a od tego tez "troszke" zalezy. Powinienes niezle go wykrecic. Moj 308 RPMW poszedl na 12x200, wiec tobie chyba nie gorzej, bo ja mam DUT3C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Wg numeru seryjnego proc jest downgradowany z 2800+, ale zdaniem wielu lepiej sie kreca te downgradowane z 2700+. No i ofcoz tak jak reed pisze - wiele zalezy od chlodzenia. Grafika na mozliwosci o/c wplywu miec nie bedzie, za to na osiagi - jak najbardziej, bo nie jest do demon predkosci (delikatnie mowiac). Bez wzgledu na to na ile podkrecisz, zawsze to grafa bedzie w twoim zestawie waskim gardlem i dopiero jej zmiana moze radykalnie podniesc ogolna wydajnosc zestawu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Jeżeli będzie jak mówisz to chyba go wezme, a co do coolera to chyba któryś z tych dwóch powinien podołać zadaniu: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6055&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6057&sid=1 A ten Chiftec 360W to pasuje do standardowej obudowy ATX ???Jeżeli będzie jak mówisz to chyba go wezme, a co do coolera to chyba któryś z tych dwóch powinien podołać zadaniu: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6055&sid=1 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6057&sid=1 A ten Chiftec 360W to pasuje do standardowej obudowy ATX ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Wg numeru seryjnego proc jest downgradowany z 2800+, ale zdaniem wielu lepiej sie kreca te downgradowane z 2700+. Ile razy jeszcze będziemy czytać te bzdury???????? Czy to się wreszcie skończy???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Właśnie - bzdury. Ileż razy już było pisane, że to nie jest żaden downgrad :x A co do procka to brać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 zamowilem dlt nie nzajac ani jednego numerka z batcha zani serii i mam nadzije ze pojdzie stabilnie na 2,5Ghz na ac.. inaczej wtopilem kase zamieniajac dut..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaupek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 OK jestem przekonany co do procka tylko szkoda, że będzie porastał kurzem przez najbliższe 3 tygodnie bo jestem niestety w trakcie matury :( i nie ma sensu kupować całego sprzętu narazie. Bo pewnie po 3 tygodniach to będzie krucho z tą serią !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 zamowilem dlt nie nzajac ani jednego numerka z batcha zani serii i mam nadzije ze pojdzie stabilnie na 2,5Ghz na ac.. inaczej wtopilem kase zamieniajac dut..... Chyba zimą ;) Do tych 2,5GHz to napiątko będzie oscylować ok. 2-2,2V na AC robi się gorąco .... Powodzonka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 zamowilem dlt nie nzajac ani jednego numerka z batcha zani serii i mam nadzije ze pojdzie stabilnie na 2,5Ghz na ac.. inaczej wtopilem kase zamieniajac dut..... Chyba zimą ;) Do tych 2,5GHz to napiątko będzie oscylować ok. 2-2,2V na AC robi się gorąco .... Powodzonka :D he he he ostatnio moj dut bujal sie na 2300 przy 1,94 ale nie byl za bardzo stabilny :) pozyjemy zobaczymy :) min musi byc stabilne 2800+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ja tam nie wieże ani w te 28 ani w batche ja mam zajebiście wysoki batch a proc całkiem dobrze się kręci ale na 1,6 V za dużo nie da się wyciągnąć. Patrz na to żeby był DLT3C to moim zdaniem połowa sukcesu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Chyba zimą ;) Do tych 2,5GHz to napiątko będzie oscylować ok. 2-2,2V na AC robi się gorąco .... Powodzonka :D Zimą to miałem 2552 przy 1.95V ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 ToMo --> jesli zamowilem tak siriusie to chyba takiego wlasnie dostarcza? :D bo jak nie to moga go sobie wsadzic w tylek:) A dut tez bywaja niezle..... ale ja sie wlasnie z takiego przesiadam :) Raptor ---> he he a jak z oc teraz? duzo gorzej? i czym go chlodzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 zamowilem dlt nie nzajac ani jednego numerka z batcha zani serii i mam nadzije ze pojdzie stabilnie na 2,5Ghz na ac.. inaczej wtopilem kase zamieniajac dut..... ciezko bedzie , chyba ze masz jakiegos skl-900 ;) do 2.5G to pewnie ponad 1.85V bedzie potrzebne jak nie wiecej , a schlodzic takiego potwora to juz duzy problem :roll: zwlaszcza teraz , we wrocku to normalnie upaly , temp mi skoczyl o 5 stopni w gore w idle :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 he a jak z oc teraz? duzo gorzej? i czym go chlodzisz?2552 to było przy zima cooling - normalnie chodził na 2400-2466 ale przez zmiane grafiki musiałem zejść do 2400MHz a ostatnie (i grafika) upały spowodowy że na postoju procek ma 48st.C (w obudowie zamknietej mam 38 ) - zejście na 2333 i 1.8V też nie wiele daje - na postoju 48st.C a przy obciążeniu (prime95) dobija do 55st.C. Coolerek ten co w podpisie Swiftech MC462 zwlaszcza teraz , we wrocku to normalnie upaly , temp mi skoczyl o 5 stopni w gore w idle :?nie tylko we wrocku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...