Skocz do zawartości
Algier

Test Chieftec 420W Dual Fan !

Rekomendowane odpowiedzi

A mozeby tak tescik 360W chiefteca?

Wprawdzie swojego nie rozkręcałem ale przypuszczam, że w rcenzji 420tki należałoby zminić "420" na "360" a cała reszta by się zgadzała :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się płaci ileś set złotych za zasilacz to oczekuje się chociaż żeby producent trochę go wyregulował :!: to napięcie 3.42V zamiast 3.3V może nie jest szkodliwe czy przesadnie zawyżone ale 0.12V i to na zasilaniu procesora to już przesada.

wiem, wiem, czepiam się. ale jak wydajecie taką kasę a chieftec wsadza te kilogramy elektroniki wysokiej jakości to wyregulowanie napięć to już kwestia pierdnięcia. to jak wyprodukować markowe wino ale sprzedawać je w butelkach plastikowych.

poza tym wporzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się płaci ileś set złotych za zasilacz to oczekuje się chociaż żeby producent trochę go wyregulował  to napięcie 3.42V zamiast 3.3V może nie jest szkodliwe czy przesadnie zawyżone ale 0.12V i to na zasilaniu procesora to już przesada.

No niech mnie ktos poprawi ale bodajze napiecie dla procka prztwarza sama plyta z 12V , a moze sie myle ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozeby tak tescik 360W chiefteca? Jestem mocno takim zainteresowany.

Pozdro

Dexter

niestety model HPC-360-202 (SF)

http://www.hartware.net/review.html?id=260

w starszych reckach byl tez 340W na tapecie i kupa innych zasilaczy - pod katem ciszy :)

PS i moze byc potrzebny babelfish ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś szprechanie czai to se poczyta ;)

--> oliva : niby płyta ale z napięcia 3.3 V podawanego przez zasilacz. na płycie jest stabilizator ale jak ma być 3.3V to ma być te 3.3V a nie 3.42V. nie jest to duży odchyła ale od zasilacza za 300zł oczekuje się lepszej regulacji - przecież są potencjometry i producent powinien z nich korzystać. sam użytkownik nie wyreguluje bo są plomby i gwarancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no miałem go kupic, ale 4max mnie olał :cry:  ... nie przyslali mi

wiec kupilem Modecoma 350W za 160zl

cichy, z PFC, napiecia w normie:

3,3V - 3,25V

5V - 4,94V

12V - 12,23V

i tez jest git  :D

A nie lepiej było dołożyć 25zł i kupic chiefteca 360W z jednym fanem?Ja na tym co w podpisie mam jeszcze bardziej normalniejsze napięcia :)

TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej było dołożyć 25zł i kupic chiefteca 360W z jednym fanem?Ja na tym co w podpisie mam jeszcze bardziej normalniejsze napięcia :)

TU

mozna bylo, ale...

nie moglem czekac dluzej na zasilke, bo mnie codegen padl.

a zanim z sieci przyślą (jak wogole przyślą) to troche mija.

wiem, że wszyscy zachwalaja Chiefteki, ale sie po prostu wnerwiłem.

I tak - 2 godziny chodzenia po krakowie i mialem zasiłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...