Tajfun1281 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Witam, nie moge znalezc odpowiedniego sterownika do mojej karty graficznej ATI Radeona 4650. Mam laptopa Sony Vaio VGN-FW41E, i zainstalowałem Windows XP, znalazlem wszystkie sterowniki a ten od grafiki nie działa.. A myślałem, że z grafiką będe miał akurat najmniejsze problemy. Gdy go wgrywam wywala mi nastepujacy komunikat "setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system" na stronie ati.amd.. nie ma sterownika do tego modelu :P znowu w supporcie mojego laptopa nie ma sterownika pod XP %-) pomóżcie, prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Szukałeś na guru3d.com ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfun1281 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) wiem tez ze da reade jakos przerobic sterownik z visty na xp, ale jak? BuMel teraz szukalem to nie znalazlem, poszukam bardziej jak wroce z pracy Edytowane 15 Września 2009 przez Tajfun1281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Zacznijmy od faktu, że większość notebooków obecnie konstruowanych jest pod Vistę/7 i tylko pod te systemy ma support. Jeśli zrobiłeś sobie (bije po oczach) downgrade systemu we własnym zakresie to trzeba było najpierw o sterownikach pomyśleć. To co zrobiłeś jest nielegalne w myśl producenta sprzętu i nie daj, jak notek padnie i wyślesz go z dyskiem z XP to stracisz gwarancję nawet gdyby system był kupiony przez Ciebie legalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 ehh... http://www.driverheaven.net/modtool.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfun1281 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 znalazlem sterownik pod XP i ten sam komunikat.. "Program instlacyjny nie znalazl sterownika zgodnego z posiadanym sprzetem lub systemem operacyjnym. Program instalacyjny zostanie zakonczony" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 a łaskawie zajrzał Pan pod link, który raczyłem zapodać? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) ...To co zrobiłeś jest nielegalne w myśl producenta sprzętu i nie daj, jak notek padnie i wyślesz go z dyskiem z XP to stracisz gwarancję nawet gdyby system był kupiony przez Ciebie legalnie. a Ty niby skąd takie info wytrzasnąłeś? to co niby jak zainstalujesz linuxa to też po gwarancji tak? sory ale gadasz głupoty... to jaki sobie OS wgrasz to Twoja sprawa, a końcu kupiłeś ten sprzęt. A stwierdzenie że laptopy są konstruowane pod Viste/7 też jest bez sensu, po prostu XP ma już swoje lata i producenci sprzętu chyba z lenistwa nie wypuszczają sterowników do XP, no i laptopa z XP nie kupisz bo Microsoft zabronił... Co do sterowników do grafy to mobility modder powinien działać, sam kiedyś używałem na ATI 3470, no i zawsze możesz wybrać plik sterownika ręcznie, też powinno zadziałać. Edytowane 21 Września 2009 przez pkozerski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfun1281 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 ehh... http://www.driverheaven.net/modtool.php raz mi to zadziałało.. pare miesięcy temu myśląc, że problem z głowy przeinstalowałem system.. przez ostatnie miesiące wypróbowałem chyba zmodyfikować wszystkie wersje sterowników... i nic. Może robie coś źle? nie wiem, bo co nie co się znam na komputerach.. Czy ktoś mógłby może zmodyfikować ten sterownik i przesłać go mi? byłbym niezmiernie wdzięczny, jestem gotowy nawet zapłacić jakąś symboliczną cene (2-3dyszki) za pomoc, jeśli zadziała. dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 raz mi to zadziałało.. pare miesięcy temu myśląc, że problem z głowy przeinstalowałem system.. przez ostatnie miesiące wypróbowałem chyba zmodyfikować wszystkie wersje sterowników... i nic. Może robie coś źle? nie wiem, bo co nie co się znam na komputerach.. Czy ktoś mógłby może zmodyfikować ten sterownik i przesłać go mi? byłbym niezmiernie wdzięczny, jestem gotowy nawet zapłacić jakąś symboliczną cene (2-3dyszki) za pomoc, jeśli zadziała. dzięki Od dłuższego czasu ati wydaje stery na laptopy razem z desktopowymi, wiec nie musisz nic modować. NA oficjalnej stronie do ściągnięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...