zaodrze244 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 mam problem w windowsem 7 i msi. polega on na tym że przy podkręconym procku po wybraniu uśpienia (zamiast zamknij system) komp nie wstaje, tzn włącza się ale się zwiesza - ekran pozostaje czarny. przy nie podkręconym procku nie ma problemu. spotkaliście się z czymś takim?? w biosie mam ustawiony tryb S3. na poprzedniej platformie c2d przy podkręconym procku nie było takich jaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) Najprosciej przestac uzywac 'stand by' ;) bo z tym ludzie nawet na defaulcie maja czasami problemy Edytowane 17 Lutego 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) mam problem w windowsem 7 i msi. polega on na tym że przy podkręconym procku po wybraniu uśpienia (zamiast zamknij system) komp nie wstaje, tzn włącza się ale się zwiesza - ekran pozostaje czarny. przy nie podkręconym procku nie ma problemu. spotkaliście się z czymś takim?? w biosie mam ustawiony tryb S3. na poprzedniej platformie c2d przy podkręconym procku nie było takich jaj. spróbuje delikatnie obniżyć takty u mnie probemy występują często takze bez oc (ale na innej płycie). Z USB też mam problemy po wzbudzeniu nie zawsze sie dobrze wykrywa. Na większości komputerów bez problemów @ 4GHz + Edytowane 17 Lutego 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 mam problem w windowsem 7 i msi. polega on na tym że przy podkręconym procku po wybraniu uśpienia (zamiast zamknij system) komp nie wstaje, tzn włącza się ale się zwiesza - ekran pozostaje czarny. przy nie podkręconym procku nie ma problemu. spotkaliście się z czymś takim?? w biosie mam ustawiony tryb S3. na poprzedniej platformie c2d przy podkręconym procku nie było takich jaj. Klawiature masz na usb czy ps/2? z usb bywaja problemy takie jak twoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) klawe i myszke mam usb ale kliknięcie jednym z nich wzbudza kompa ale niestety nie skutecznie..., ale myśle że tutaj problem bardziej leży po stronie płyty, może jak wgram najnowszego biosa to coś się polepszy. obecnie procka mam podkręconego na 3800 200x19, na 3900 195x20 niestety nie udało mi się go ustabilizować. na 3800 przechodzi mi 50 pętli linxa ale napięcia narazie mam dość wysokie bo 1,376 i 1,309 ale schodze powoli w dół :) EDIT: z obniżania napięcia nici jak narazie to tylko przy ww. cep jest stabilny w linxie, teraz przyszedł czas na prima :P Edytowane 17 Lutego 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 na nowych biosach zaczelo cos juz na 7-7-7 banglac na memkach jak na razie jestem w stanie zrobic max 850mhz 7-7-7... a te kostki potrafia kolo 1000 nie jest zle z tymi update'ami od MSI biorąc pod uwage ze na wczesniejszych biosach przestawienie timingow na 7-7-7 powodowalo u mnie brak bootu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishi Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam, Złożyłem nowy komputer (MSI GD-65 + i5 750) i nie działa mi internet. Czy na tej płycie głównej trzeba coś w biosie przestawiać? Bo wykrywa że sieć niezidentyfikowana zarówno na Windows 7 jak i XP. Na starym kompie internet (z kablówki Vectra) działa normalnie więc to chyba coś ze sprzętem... Zauważyłem tylko że dwie sieci w biosie są włączone, system je wykrywa ale nie może się połączyć. Wie ktoś może w czym może być problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Widocznie miałeś jakieś ustawienia których teraz nie wprowadziłeś. IP stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackholesun Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Złożyłem nowy komputer (MSI GD-65 + i5 750) i nie działa mi internet. Kiedyś kablówki przypisywały działanie modemu kablowego do adresu MAC karty sieciowej kompa, że niby jeden konkretny komp możesz podłączyć - no chyba, że masz router, to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishi Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Blackholesun miałeś rację chodziło o adres MAC, wklepałem taki sam jak ze starego pompa, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Mam dwa pytanka: 1. Jak włączyć wszystkie rdzenie [obecnie mam 1 z HT] bo w opcjach biosu do wybrania jest ALL, 1, 2 a gdzie 4 ? 2. Czy temp po 10min Linx ~ 76 [1rdzeń 2 wątki] to dużo bo nie wiem czy moje prowizoryczne mocowanie dobrze dociska proca [zrobiłem pętelki z opasek plastikowych za które zaczepiłem Ninje] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) Mam dwa pytanka: 1. Jak włączyć wszystkie rdzenie [obecnie mam 1 z HT] bo w opcjach biosu do wybrania jest ALL, 1, 2 a gdzie 4 ? 2. Czy temp po 10min Linx ~ 76 [1rdzeń 2 wątki] to dużo bo nie wiem czy moje prowizoryczne mocowanie dobrze dociska proca [zrobiłem pętelki z opasek plastikowych za które zaczepiłem Ninje] 1. ALL = Wszystkie (zeby widziec 8 musisz wlaczyc HT) 2. mocowanie pro ;] przy jakich ustawieniach te 76* Edytowane 22 Lutego 2010 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 1. Już wiem że muszę zrobić jednak reinstall windy żeby wykrywało poprawnie wszystkie rdzenie 2. 76 było na deff a co lepsza to w idle mam teraz 60-65 , coś mi mówi że jednak trzeba będzie zamówić nowe chłodzonko ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Na boxie są lepsze temperatury. Coś źle cooler zamocowałeś chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Też tak myślę ale z drugiej strony to cały jest dość ciepły czyli odprowadza jednak te ciepełko ale chyba jednak niecałe :/ już więcej nie docisnę bo zapinka nie pozwala :D więc zostaje kupno nowego chłodziwa ale z tym będę musiał się wstrzymać bo obecnie brak kasy. W tej chwili jest ~37* [2600mhz 1rdzeń z HT bez turbo] i na razie to musi wystarczyć, eh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 2. Czy temp po 10min Linx ~ 76 [1rdzeń 2 wątki] to dużo bo nie wiem czy moje prowizoryczne mocowanie dobrze dociska proca [zrobiłem pętelki z opasek plastikowych za które zaczepiłem Ninje] wystarczy że sobie coś takiego zakupisz Scythe 775/1156/1366 clip type 4WAY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) Możecie mi powiedzieć, czy też tak macie, że instalujecie sterowniki do mobo od MSI (w zasadzie zawierają one inf intel-a) np najnowsze 9.1.1.1025, datowane na 08-01-2010 to w menadżerze urządzeń macie takie cyrki jak na moim załączonym obrazku ? Obojętnie jakie zainstaluje to mi zawsze pokazuje datę 2006-06-21 a wersję driver-ów 6.1.7600.16385 (7600 to podejrzewam build win7 i to są sterowniki z win7). Edytowane 23 Lutego 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Mój nowy rekord przepustowości w Evereście ;-) Edytowane 24 Lutego 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Mam mieszane odczucia odnosnie jakosci wykonania zapinki socketu, nie jest ona rowna na calej powierzchni. Wystepuja pewne wybrzuszenia, zwlaszcza na rogach. Przykladajach plaski przedmiot wywnioskowalem, ze te wybrzuszenia leza w plaszczyznie powierzchni procesora, a moze nawet troche powyzej... W zaleznosci od egzemplarza moze to miec wiekszy lub mniejszy, negatywny wplyw na jakosc docisku coolera, zwlaszcza tych o duzych podstawach. W moim przypadku musialem uzyc nieadekwatnie duzej sily, zeby Prison przylegal jak nalezy, w pewnym miejsu jego spod nawet sie zarysowal. Na razie jest jak jest, ale pomysl ze szlifowaniem IHS bede musial porzucic :/ Dolaczam zdjecia, widac o ktore obszary mi chodzi. Edytowane 24 Lutego 2010 przez Taipan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RENMEi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) @ Colin_MC Taaaa, a ja jestem chińczyk :E Po pierwsze: przy BCLK 205MHz nigdy nie osiągniesz takiego taktowania pamięci na Core i5 750 (bo max mnożnik pamięci to 10), co najwyżej 2050MHz. Po drugie: BCLK na zrzucie z CPU-Z i EVERESTA się nie zgadza. Po trzecie: BCLK na poziomie 316MHz jest przeogromne, max jaki widziałem na HWBOT to 260MHz Więc proszę cię, przestań wypisywać takie cuda :]. Edytowane 24 Lutego 2010 przez RENMEi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez77 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Możecie mi powiedzieć, czy też tak macie, że instalujecie sterowniki do mobo od MSI (w zasadzie zawierają one inf intel-a) np najnowsze 9.1.1.1025, datowane na 08-01-2010 to w menadżerze urządzeń macie takie cyrki jak na moim załączonym obrazku ? Obojętnie jakie zainstaluje to mi zawsze pokazuje datę 2006-06-21 a wersję driver-ów 6.1.7600.16385 (7600 to podejrzewam build win7 i to są sterowniki z win7). U mnie są stery z dnia: 28-10-2009 wersja 9.1.1.1022. Instalowałem drivery ze strony Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) RENMEi. Specjalnie dałem na koniec wypowiedzi emotikonkę. Będę wypisywał co chcę :P Myślałem, że to z dystansem koledzy przyjmą, widać się myliłem... To był jakiś bug Everesta, którego odpalilem zaraz po starcie 7mki. A Ty robisz dochodzenia całe. Przecież wystarczy powiedzieć, że G.Skill Eco 1600 nie pójdzie na 2500, u mnie to tak naprawdę nie chcą iść na 2000MHz ;) P.S. Jakbym chciał by to wyglądało wiarygodnie, to albo bym na przykład nie odpalał CPU-Z (a specjalnie to zrobiłem by nie było niejasności), albo bym pewnie "koloryzował" w Paincie. Edytowane 24 Lutego 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RENMEi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Hehe, dzisiaj jakoś nie mam humoru, więc nie pomyślałem że to joke :P Edytowane 1 Marca 2010 przez RENMEi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkghost Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Mam error'a :( Za pomocą Live Update dokonałem aktualizacji BIOS'u z 1.5 na 1.7 (komp po prawie jakimkolwiek OC był niestabilny). Wydawało się, ze wszystko przebiegło bez problemu, ale po restarcie kompa nie chce się wczytać Windows: zawiesza się, Windows sie niby wczytuje, ale nie znika ekran wczytywania, na ekranie wczytywania pojawiają sie bugi graficzne lub najzwyczajniej wyskakuje BSOD. Najlepsze jest jednak to, że jak uruchomię kompa w trybie awaryjnym, a potem ponownie spróbuje normalnie uruchomić winde, nie ma żadnych problemów, wszystko wczytuje się normalnie i działa bezproblemowo. Nie mam pojęcia, czy ujebałem płytę główną czy coś się skopało w plikach Windowsa (jeśli tak to jakim cudem?) EDIT: No i mi PCI-E działa z prędkoscią x8. Przeleciałem caly BIOS, ale chyba jestem slepy, bo nigdzie nie widziałem tam opcji odnośnie ustawiania prędkości szyny PCI-E Edytowane 5 Marca 2010 przez darkghost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Na przyszlosc radze wgrywac spod poziomu DOSa ;) Pozdro! Edytowane 5 Marca 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bylejaki357 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Wita moj komp intel core i5 750 his radeon 5750 iceq+ samsung f3 500GB pamiec ocz ddr3 1600 2x2GB plyta msi p55-gd65 mam taki problem ze jak zainstalowalem win xp to po okolo dwuch dniach zaczol mi sie restetowac i pojawilo sie niebieskie okno , probowalem zainstalowac innego ale przy instalacji wyskakiwalo mi tez niebieskie okno ze system zostanie zamkniety zeby nic nie uszkodzic. myslalem ze to wina plytek cd wiec zainstalowalem win 7x64 ale po ok 3 dniach popjawialy sie komunikaty ze np ati control centre przestal dzialac i jezeli uruchmilem komopa to system tez sie nie wlacza i nie weim co moze byc przyczyna sprawdzalem dysk programem i pokazalo ze wszystkie sektory na dysku sa sprawne moze to wina pkyty Z goty dzieki za odpowiedz :D a i chcialem dodac ze nic nie bylo podkrecane wszystkie ustawienia standardowe ani nie bylo aktualizacji biosu Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2010 przez bylejaki357 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Witam Jestem szczesliwym posiadaczem MSI GD 65 i mam pytanie jak zainstalowac AHCI z pen drive? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Ale o co pytasz? O sterownik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Juz sobie poradziłem po napisaniu postu:P sorry za klopot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) czy próbował ktoś z powodzeniem gd65 obsadzić 4 kościami pamięci np takimi : A-Data XPG X-Series DDR3 Dual Chanel 4GB 2000 9-9-9-24 XMP Ready OC - oczywiście pamięci mają pracować na swojej nominalnej prędkości 2000. czy jest to w ogóle realne, czy obsadzone oba banki pamięci = zapomnij o 200mhz na szynie i 2000 dla ramu?? zastanawiam się nad dokupieniem sobie 4gb ramu ale nie wiem czy będzie to działać? gdyby adata nie pakowała ich tak że po otwarciu opakowanie nadaje się do wyrzucenia to bym pożyczył w sklepie i sobie potestował... Edytowane 10 Marca 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...