Skocz do zawartości
Matthhiass

Karta Grafiki Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jedzie do mnie oto taki zestawik:

1 x Płyta główna Asrock A780GXH/128M Socket AM2 236,15zł

1 x Pamięć DDR2 Goodram 2GB PC800 CL5 99,90zł

1 x Dysk twardy WD 320GB WD3200AAKS SATA II 16MB 152,72zł

1 x Procesor AMD Athlon II X2 245 BOX (AM3) (65W,45NM) 221,90zł

1 x Zasilacz do obudowy Fortron FSP400-60GHN 80+ OEM 131,00zł

W nastepnym miesiacy (po wyplacie) planuje dokupic do tego karte grafiki. I moje pytanie jest nastepujace - jaka? (Puki co bede uzywal integry: radek hd3200. Gram glównie w wow-a)

Na dniach bedzie wychodzil directx11, wiec pewnie jakos sie to odbije na cenach kart ktore pracuja na 10. Chcialbym zeby to byla maxymalnie wydajna karta za w miare przyzwoite pieniadze ( jakies 350zl). Ktora dodatkowo bedzie miala spory potencjal OC. (Narazie korzystam z winxp sp3).

Za wszelaka pomoc thx

Edytowane przez Matthhiass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łykaj tego GSO http://www.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6502916 . Jak grasz glownie w WOWa to po co Ci lepszy sprzet ? Jak nie odpalasz jakichs nowosci czy innych Crisisow, to nie ma sensu trzymac takiej maszyny jak 4850. Wgrasz sobie 700/1700/1900 do tego GSO i sprzecik jak ta lala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli gra w WoW i raiduje to karta bardzo duzo daje ja osobiscie na radku 3850 proc X2 @3Ghz w 1280/1024 i full detale mam spadki klatek nawet ponizej 20 w zleznosci od bossa jakiego bijemy dlatego tez zamierzam zmienic sprzet i grafe wsadzic minimum 4870 (lub cos z nowosci ktore wyjda) zeby dala spokojnie rady po wyjsciu nastepnego dodatku a GSO chyba duzo szybszy od radzia mojego nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoc ASUS Radeon HD 4850 Matrix jest najlepsza karta z calej seri 4850. Potencjal oc i dobre chlodzenie. Tylko ta cena... Zastanawiam sie czy bylaby oplacalna do tego zestawu. W sumie to tez chcialbym pograc w jakies miodne fpsy na high a nie jak zwykle na min :P

Edytowane przez Matthhiass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plusem matrixa jest na pewno ciekawy system chłodzenia , cichy w 2d , wydajny w 3d oraz całkiem rozbudowane oprogramowanie do oc , minusami zaś są cena (za 500 zł masz HD4870 , którego matrix nie dogoni) oraz właściwie nie zmienione podzespoły w stosunku do referenta. Tak że możliwości oc kończą się tam gdzie kończy się oc konstrukcji referencyjnej.

Bujniesz tego athlona do 3,5G na boxie + HD4850 (power color pcs też ma niezłe chłodzenie) i masz fajny zestaw. No chyba że grasz na 17" crt (jak ja :D) to 9600gso spokojnie Ci wystarczy żeby pograć w full detalach w praktycznie dowolna grę bez zarywania (chociaż gta4 czasami jest na granicy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4850 referent (o ile gdzieś się takiego dostanie) + accelero + 12cm fan = cenowo HD4850 matrix tak że na jedno wychodzi. Ale i tak najlepiej poszukać jakiegoś modelu z w miarę cichym niereferencyjnym chłodzeniem , jest kilka takich konstrukcji w cenie w okolicach 350-370zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi