Skocz do zawartości
daleth

max/min temperaturka procka (stable)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzis skladalem P4 2,8GHz z 800Mhz FSB (stepping D1) na Volcano 7+ (ouszczony na medium) i na idle mial 38-39 stopni :( jak dla mnie szok. Ale nie wiem ile to ma w stresie bo go bardzo krotko mialem przed soba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwarta buda:

Idle 35*C

Stress 45*C

Zamknieta buda:

Idle 40*C

Stress 50*C

Wszytko na "lipnym" Arcticu Suprr Silent pro TC @ 3500rpm cicho i w miare zimno.... napiecie okolo 1.6 (pisze okolo bo mam zasilke 230V i wszystkie napiecia sie ostro wachaja....)

Co smieszne jak napisalem maila do arkcica zeby mi go pomogli przerobic na stale 3500rpm ( standart chodzi 1000 - 3500 w zaleznosci do temp.) bo mialem 55*C z tylko 2000rpm, odpisali mi ze antek tworzony byl z msli o temp 70*C i ze 55 to jest malo... zjechalem ich za to i przysleli odp jak zrobic stale 3500rpm :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rok temu czytalem i tylko jedna plyta poprawnie zczytywala z diody w AMD temerature (niepamietam jaka ;( ) ale teraz to raczej juz wszystkie nowe posiadaja poprawny czytnik z diody

Ta plyta to Soltek SL-75FRN2.

I wlasnie tu jest problem - wszyscy podaja temp. z diody term. pod prockiem - a tu kazda plyta odczytuje inaczej :) Uzywaja innych diod itp. Rozbieznosci moga byc ogromne, jak kiedys czytalme nawet kilkanascie stopni. To troche podwaza sensownosc tego watku...

Ale jak juz pisze, to tez podam od siebie :

aktualnie (11x192, 1.625V) w czasie tych najgoretszych dni (ambient temp. ~30oC)

stress dioda : 52

stress rdzen : 71

pime stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...