robertw Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Witam Składam komputer. Zdecydowałem się na razie na taki zestaw: procesor: I5 750 płyta: MSI P55 GD65 HDD: Samsung 500GB 16MB Cache F3 Napęd: Samsung SH-223B SATA Nie wiem jaką kartę graficzną dobrać. Gram rzadko, raczej starsze tytuły. Jednak zamierzam do tego kupić monitor 22" Full HD. Czy np. GeForce GTS Gainward 1024 byłby dobry? Komputer będzie służył głównie do przeglądania internetu, obróbki zdjęć (CS4), oglądania filmów. Za rok zamierzam go rozbudować by nadawał się do amatorskiej obróbki filmów hd. Czy pamięci Patriot DDR3 1600Mhz 2x2GB CL7 będą ok., czy może dobrać coś 1333Mhz? System będzie Vista Home Premium 64Bit (ew. Win 7). Czy do tego zestawu wystarczy zasilacz OCZ ModXStream Pro Sli 500W, czy lepiej 600W? Zależy mi żeby był w miarę energooszczędny. Na razie nie zamierzam oc, ewentualnie w przyszłości. Komputer ma wystarczyć na ok. 5 lat. Na całość (bez monitora i systemu) zamierzam przeznaczyć max. 3000zł. Proszę o ocenę i ew. zmiany. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputer...a_wrzesien_2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertw Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputer...a_wrzesien_2009 Tak, wzorowałem się na zestawie za 2900zł. Jednak wydaje mi się, że nie potrzebuję takiej grafiki (HD 4890), skoro gram rzadko oraz lepszego wentylatora skoro na razie nie będę podkręcał. A zaoszczędzone pieniądze wolałbym wydać na lepszą płytę i pamięci. Tam w zestawie jest: Gigabyte P55 UD3R i GoodRam 2x2 1333Mhz. (czyli to co najtańsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Gigabyte P55 UD3R nie jest zły... pamięci faktycznie można zmienić na te co wybrałeś (Patriot DDR3 1600Mhz)... grafikę kup HD4850 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...