Quzziy Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Witam Zmontowałem i zalałem WC Chłodnica jest pionowo z tyłu obudowy połozyłem bude raz na jeden bok raz na drógi czy tyle wsyatrczy aby odpowietrzyc chlodnice ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Jesli wylaczysz kompa i chlodnice ustawisz troszke po skosie, tak by wyloty byly skierowane w gore to zobaczysz czy z chlodnicy nie wyplywaja bomble powietrza...no oczywiscie jesli masz przezroczyste weze :) ...dla pewnosci mozesz zrobic "taniec szamana" z chlodnica :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Chłodnica nie moge manipulować ani troche ze względu na węże moge jedynie cała bude postawic do góry nogami z tym ze najpierw musial bym przymocowac pompe i hdd zrobie to wieczorem jak wroce z pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Chłodnica nie moge manipulować ani troche ze względu na węże moge jedynie cała bude postawic do góry nogami z tym ze najpierw musial bym przymocowac pompe i hdd zrobie to wieczorem jak wroce z pracy Wywal dysk poza budę. Odpal kompa i taniec szamana. Nie rób tańca jak masz hdd bo potem badów będzie w pip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Wywal dysk poza budę. Odpal kompa i taniec szamana. Nie rób tańca jak masz hdd bo potem badów będzie w pip. Możesz też odłączyć cały sprzet czyli wtyczke z plyty. i polączyc odpowiednie piny we wtyczce aby uruchomic zasilacz i pompke :);) Ja tak robiłem a potem taniec szamana bez dyskow w srodku obudowy ;) hehe Edytowane 16 Września 2009 przez Precello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Możesz też odłączyć cały sprzet czyli wtyczke z plyty. i polączyc odpowiednie piny we wtyczce aby uruchomic zasilacz i pompke :);) Ja tak robiłem a potem taniec szamana bez dyskow w srodku obudowy ;) hehe No ale co za roznica poza tym jak bede machal byle jak to pompa zaciagnie powietrze z reza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 A jak odwrócisz do góry nogami to nie?? Reza się zalewa sporo i przy tańcu szamana nie ma prawa zaciągnąć powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 dolej tak żeby było full później sama się odpowietrzy ja taniec szamana :banana: robię z chłodnicą raz na bok raz do góry jakieś 15 min i odpowietrzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Chcialbym zobaczyc jak ktos robi przez 15 minut taniec szamana z moja buda :D STC-01 - ze wszystkim w srodku ciezkie jak diabli i nieporeczne ;) Zamiast kombinowac jak dzicy moze warto sie zastanowic nad przeprojektowaniem ukladu ;) u siebie juz rozne kombinacje robilem, ale zawsze, czy to na pompce akwariowej, czy na cwu, po kilku minutach ukladzik byl czysty =] Edytowane 17 Września 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Chcialbym zobaczyc jak ktos robi przez 15 minut taniec szamana z moja buda :D STC-01 - ze wszystkim w srodku ciezkie jak diabli i nieporeczne ;) Zamiast kombinowac jak dzicy moze warto sie zastanowic nad przeprojektowaniem ukladu ;) u siebie juz rozne kombinacje robilem, ale zawsze, czy to na pompce akwariowej, czy na cwu, po kilku minutach ukladzik byl czysty =] Ja tak robiłem u siebie. Też St01 i waga 30-32kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 No nie sciemniaj, ze przez 15 min tanczyles z tym cholerstwem bez podwieszania na linie do sufitu ;) imho mission impossible ;D tu juz nie chodzi o sam ciezar, ale gabaryty i to, ze nie ma jej jak dobrze chwycic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 No nie sciemniaj, ze przez 15 min tanczyles z tym cholerstwem bez podwieszania na linie do sufitu ;) imho mission impossible ;D tu juz nie chodzi o sam ciezar, ale gabaryty i to, ze nie ma jej jak dobrze chwycic ;) Jak pomyslisz to nie musisz tańczyć. No chyba że chcesz mieć siłownie za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Wiec tak moje polaczenie to chlodnica - rez - pompa - cpu - gpu - chlodnica i chyba lepiej by bylo zeby szlo bezposrednio z chlodnicy na gpu - cpu - i dopiero do reza ?? Dróga sprawa mam teraz Windows 7 i nie moge znaleść zadnych działajacych programow do krecenia grafiki (gf 8600GT) a do temp mam tylko everesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 1 chyba lepiej by bylo zeby szlo bezposrednio z chlodnicy na gpu - cpu - i dopiero do reza ?? 2 Dróga sprawa mam teraz Windows 7 i nie moge znaleść zadnych działajacych programow do krecenia grafiki (gf 8600GT) a do temp mam tylko everesta 1 tak jak masz jest lepiej 2 evga precision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 lepiej ze woda po schłodzeniu w chłodnicy idzie do reza - pompy i dopiero na bloki ?? Rez jest ciepły :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 zmierz temp wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Moge zmierzyć ale tylko w rezie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 w zasadzie ejst to bez rożnicy gdzie bo woda ma raczej ta sama temperature w całym układzie. no moze różnica będzie ale to 4-5 stopnie za blokiem i za chłodnica. ale generalnie wszedzie jest podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 no moze różnica będzie ale to 4-5 stopnie za blokiem i za chłodnica.Chłopie, chciałeś chyba napisać 0,4-0,5*C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 :blink: ta ;) ale widac zabardzo zmeczony juz jestem ;) :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 No ale na pewno jest różnica czy idzie cpu-gpu czy odwrotnie bardziej mi zalezy na chlodzeniu gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 W takim razie puść tak: pompka gpu cpu chlodnica rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 W takim razie puść tak: pompka gpu cpu chlodnica rezArni, nie nudzi ci się już tłumaczenie kolejnemu nubowi, że kolejność połączenia w układzie ma wyłącznie znaczenie estetyczne (pomijając łatwość odpowietrzania)? No ale na pewno jest różnica i taki mistrze wie lepiej, więc po co pyta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Jak nie masz nic do napisania to sie ine udzielaj w moim temacie Dlaczgo kolejnosc polaczenia nie ma znaczenia w temp woda o danej tem idzie na cpu i wychodzi z niego cieplejsza i dopiero trafia na gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 bo mierzyłem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Jak nie masz nic do napisania to sie ine udzielaj w moim temacieUżył byś szukajki, to nie dostawał byś takich odpowiedzi. W przeciągu ostatniego roku myślę, że było ok. 10 tematów tego typu... Więc nie wyskakuj Bartolomius'owi, że robi offtopa. Chciał Ci tylko 'delikatnie' zasugerować, że to już było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Użył byś szukajki, to nie dostawał byś takich odpowiedzi. W przeciągu ostatniego roku myślę, że było ok. 10 tematów tego typu... Więc nie wyskakuj Bartolomius'owi, że robi offtopa. Chciał Ci tylko 'delikatnie' zasugerować, że to już było...Dzięki, bo już ręce opadają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Dzięki, bo już ręce opadają...Przydała by się adnotacja w FAQ, że połączenie węży w układzie nie wpływa na wydajność. Najlepiej czcionką 48 i pogrubieniem :rolleyes: Edytowane 16 Listopada 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...