RaV[666] Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 hyh ,ja mam SG VIVO na R200 :) , ale kupilem prawie rok temu za 660 zl :P ,moja to FULL VIVO 275/275 z kostkami 3.3ns wiec nie narzekam :P. Jakosc obrazu spoks ,duzo lepiej jak w club3d,HiS itp ,zapewne gorzej jak saphire ale niejest zle :). I z tego co pamietam to R200+rage theater ma wieksze wspomaganie do mpeg2 sprzetowe jak karty nvidii, ale osobiscie niechce mi sie juz szukac na ten temat info. Wiem ze u mnie proces sciagania wychodzi lepiej/ladniej/zwinniej niz u kumpla z gf4200 VIVO ,na chipie philipsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 no to masz cool sprzecik z tego co widziałem jonathan ma supergrace 9100 64 MB moze sie wypowie jak wpadnie na forum ja już napłodziłem maila do barwkompa zeby sprawdzili a musze teraz kupić jaką karte bo juz jestem spóźniony o 4 dni z oddaniem kompa znajomej bo miałem składać ale nigdzie nie moge trafić na porządniejszą grafę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hm...czyżby jakieś problemy...? Chyba jeszcze się troszeczkę wszczymam? Thx! Witam, posiadam Supergrace Radeon9100 64MB bez VIVO i takty mam 250/250(500DDR) nic o zaniżonym taktowaniu mi nie wiadomo, a wypowiedź jednego gostka, bo mu coś nie poszło jak trzeba uważam za coś nie na miejscu. Zresztą wystarczy poczytać na tym forum o niby padniętych Hercach. Nie ma reguły. Zawsze można dogadać się ze sprzedawcą, płacę, testuję, jak OK, to zoztawiam, jak nie to zwrot karty i kasy. pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 no to masz cool sprzecik z tego co widziałem jonathan ma supergrace 9100 64 MB moze sie wypowie jak wpadnie na forum ja już napłodziłem maila do barwkompa zeby sprawdzili a musze teraz kupić jaką karte bo juz jestem spóźniony o 4 dni z oddaniem kompa znajomej bo miałem składać ale nigdzie nie moge trafić na porządniejszą grafę Juz jestem :D Co do karty to tak jak napisal przedmowca 250/250. Z kreceniem troche gorzej 270/270 i u mnie artefakty Ale za to wydajnosc mnie powalila wystarczy spojrzec w link do 3Dsmarka (karta ustawiona byla na 260/260 I nie mowcie mi ze to zasluga FSB=200 bo na 166 mialem kolo 300 pts mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Od siebie moge jeshcze dodac ze na moim SG przynajmniej byly BARDZO ostre timingi,nie krecil sie wspaniale na swoim biosie (310/305) ale wyniki byly niezle. Jako ze mialem w domu kilka radkow to moglem sobie porownac i przy tych samych taktowaniach wygladalo to tak 1.SG 2.Club 3d 3.His 64mb 4.His 128mb Roznica miedzy 1szym a ostatnim to bylo kilkaset punktow !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tez mialem juz kilka radkow. I na podobnych ustawieniach SG wymiata konkurencje (his, saphire, powercolor) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIP33 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hmm jak widzicie mam Radka9100SG i nie narzekam choc czasmi mam problemy z teksturami(ale to chyba wina biosu)!! A co do zegarow 250/250 jeszcze go nie krecilem bo czekam na radiatorki ale zobaczymy!! Mam nadzieje ze pojdzie ladnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jak dorwe dobrego biosa to ci podesle Przerobie moze jakiegos od herculesa :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No to wlasnie sobie zamowilem to slynne SuperGrace z vivo, przyjdzie w poniedzialek wiec wtedy cos wiecej o niej napisze. A z tego co widzialem na stronie SuperGrace to wersja 64 MB z vivo jest tylko 128 bit, wiec raczej sie chyba na 64 bity nie natne. Jakby ktos byl ciekawy ile mnie wyniesie - 375 zeta, sklep w Łodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No to wlasnie sobie zamowilem to slynne SuperGrace z vivo, przyjdzie w poniedzialek wiec wtedy cos wiecej o niej napisze. A z tego co widzialem na stronie SuperGrace to wersja 64 MB z vivo jest tylko 128 bit, wiec raczej sie chyba na 64 bity nie natne. Jakby ktos byl ciekawy ile mnie wyniesie - 375 zeta, sklep w Łodzi. Cena dobra! Napisz conieco jak już będziesz ją miał. Skąd wiesz,że SG są tylko 128-bitowe?Podrzuć jakiegoś linka. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jakby ktos byl ciekawy ile mnie wyniesie - 375 zeta, sklep w Łodzi. mow koniecznie w ktorym lodzkim sklepie zamowiles :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Skąd wiesz,że SG są tylko 128-bitowe?Podrzuć jakiegoś linka. Pozdr. wystarczy zerknac na strone producenta, w liscie prodyktow ktore wymieniaja sa 8500LE(9100) jedynie w wersji 128 bit http://www.supergrace.com/ProductDetail.asp?ID=188 http://www.supergrace.com/ProductDetail.asp?ID=191 http://www.supergrace.com/ProductDetail.asp?ID=187 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 ..no tak! Cieszy mnie ten fakt,że nie wyszczuplili tego SG do 64-bitów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 zamowilem w banseku, (http://www.bansek.com.pl/), obiecali ze beda na poniedzialek, chociaz podejrzewam ze taniej by bylo zamowic np. w lucky - star, tyle ze jak sie ich pytalem to powiedzieli ze tego na razie brakuje u dystrybutora. widac bansek ma inne zrodla. no nic, pozostaje tylko czekac do poniedzialku :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Chłopaki ja mam te radeony na allegro (misiarz) Sąswietne ale vivo jeszcze nie testowałem taktowanie 230 /200 VIV0 ale to jest pravie to samo co bez vivo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Te cholerne karty tak mają 230/200 - miałem identyczną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 No niestety te z vivo maja nizsze taktowanie. Ale co za problem podkrecic troche???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 czyli w koncu ta z barwkompu ma 230/200 czy wiecej ? (chodzi mi o wersje Vivo ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 czyli w koncu ta z barwkompu ma 230/200 czy wiecej ? (chodzi mi o wersje Vivo ) odpisali mi dzis za wedlug dystrybutora wersja vivo to 250/250 obawiam sie jednak, ze specjalnie nie pisza tych parametrow na stronie bym po zamowieniu nie mogl marudzic ze mi przyslali np 230/200 czyli nie zapewnili mnie ze to 250/250 ,tylko ze dystrybutor tak mowi wiec jak mi przysla jakas z nizszym taktowaniem to nie bedzie na nich tylko na dystrybutora , a ja nie bede mogl nic zrobic :evil: sam juz nie wiem czy ryzykowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 sam juz nie wiem czy ryzykowac heh a moze lepiej do sklepu sie przjesc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek21 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 witam.. równiez chce kupic radka 9100 z vivo i szukałem troszke po stronkach tego supergrace...niestety nie znalazłem nigdzie jekiegos lepszego opisu albo testu. http://www.sirius.pl/product.php?action=in...fo&id=6317&sid= http://sklep.benchmark.pl/pelny_6868.html http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6868 niestety wszedzie gdzie znalazłem to albo jest 230/200 albo było 250/250 i było to oszustwem, bo jak wysłałem maila z pytaniem, czy naprawde sa 250/250 to odpowiedzi były "przepraszamy ale producent tak napisał a rzeczywiscie to sa one 230/200".... a moze ktos wie gdzie można kupić tą 250/250 http://www.supergrace.com/ProductDetail.asp?ID=223 czekam z niecierpliwoscią na tescik na benchmarku.... mogli by potestowac wersje 230/200... bo narazie ta jest dostepna w sklepach ps. czy ktos sie orientuje na temat radków z innovision...chociaz jakie mają taktowania...jakas stronka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 w abc data sa sg vivo 230/200 i 250/250. w roznych cenach oczywiscie., pozatym vivo 250/250 wedlug abc data to wersja 64 mega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U nas w kraju jest tak SuperGrace bez vivo - 250/250 SuperGrace z vivo - 230/200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U nas w kraju jest tak SuperGrace bez vivo - 250/250 SuperGrace z vivo - 230/200 No niestety.Probowal moze ktos krecic te ViVo ??Szczegolnie chodzi o te nieszczesne pamieci :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 johnatan: ale abc data u nas sprzedaje vivo128 mega (te co w kompusroniku) 230/200 oraz vivo64 mega (nie ma w komsroniku) 250/250. i karty sa fizycznie na magazynie abcdaty, wiec moze gdzies ktos je sprzedaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ale ja bym musial podlaczyc ta karte i zobaczyc czy napewno jest to 250/250 czy tylko tak gadaja. Dogadaj sie masz w koncu troche czasu na testy. Ja mam bez vivo i jestem bardzo zadowolony. Wymienie tylko chlodzenie i luz. A tak offtopic co sadzicie o wentylach na karte Tracera???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 zamowilem SG vivo w barwkompie, ale musze czekac ok tygodnia, bo wczoraj poszla ostatnia sztuka, gosciu powiedzial mi ze jest 250/250 :? , przekonamy sie niedlugo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 zamowilem SG vivo w barwkompie, ale musze czekac ok tygodnia, bo wczoraj poszla ostatnia sztuka, gosciu powiedzial mi ze jest 250/250 :? , przekonamy sie niedlugo :) no to czekam z niecierpliwoscia ; jesli po tym jak mnie i Ciebie zapewnial ze to 250/250 przysle wersje z nizszym taktowaniem to zorganizujemy sie i pojedziemy go oskalpowac, ok ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Athlon XP 1800+@20307MHz no , zazdroszcze, naprawde 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 heh chcialbym, oczywiscie 2030 :D i niestety nic wiecej nie chce isc :( Zgadzam sie !!! Bylo powiedziane 250/250 i tyle ma byc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...