Skocz do zawartości
BRANDI

R9100 SuperGrace DVI + VIVO

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

dostałem odpowiedz na pytanie o parametry karty:

http://sklep.barwkomp.pl/opisP.php?kodprod...od=GRSG9164DTDV

napisali mi ze karta jest "250/250, 128bit, hynix 4ns"...... ale nie wiem czy sprzdawca napisł mi to co mu podał producent czy podał rzeczywsite wartości i czy tez beda one 230/200...

czekamy w takim razie na @copycd....rozwiązasz nam tą zagadke:):)):, mam nadzieje ze dostaniesz 250/250...

ps.

tutaj jest inny cennik http://www.bizneslink.pl/pricelist/item.as...px?pid=C9300046 ale za cholere nie pamietam skąd brałem tego linka i nie pamietam hasła (było podane na stronce jakiegos sklepu)...jakby ktos coś wiedział .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj pożyczyłem kartę SG 64MB VIVO ktora w abc data jest sprzedawana jako 250/250... (128mega opisana jest w cenniku hurtowym jako 230/200)

niestety karta okazala sie karta 230/200 i po podkreceniu chociaz o 10 mhz [gluteus maximus] kupa :)

to tak gwoli wyjasnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj pożyczyłem kartę SG 64MB VIVO ktora w abc data jest sprzedawana jako 250/250... (128mega opisana jest w cenniku hurtowym jako 230/200)

niestety karta okazala sie karta 230/200 i  po podkreceniu chociaz o 10 mhz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kupa :)

to tak gwoli wyjasnienia.

No to niestety badziewie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sg 9100 to totalne gowno 230/200 a na marginesie w zamowieniu (sirius) napisalem wyraznie ze ma byc 250/250 i zadnej innej nie chce a te patafiany przyslaly mi 230/200 co za dupki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sg 9100 to totalne gowno 230/200 a na marginesie w zamowieniu (sirius) napisalem wyraznie ze ma byc 250/250 i zadnej innej nie chce a te patafiany przyslaly mi 230/200 co za <font color="#FF0000">[ciach!]</font>

...a to świnie !!! :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda jest napisane

1. Bez wiwo jest 250/250

2. vivo ma 230/200 potrzeba troche siły na vivo Dlategoco jes zrozumiałe

3 128MB 250/200 bo pamieci są 128 MB

4.Wszystkie karty sprzedaje i wiem ze karta jest fajna 1. pósciłem na 300/270 i coNieprawda jest napisane

1. Bez wiwo jest 250/250

2. vivo ma 230/200 potrzeba troche siły na vivo Dlategoco jes zrozumiałe

3 128MB 250/200 bo pamieci są 128 MB

4.Wszystkie karty sprzedaje i wiem ze karta jest fajna 1. pósciłem na 300/270 i co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tą kartę od tygodnia jest 230/200  pstrip robi z niej 256/223 V -OUTsuper ale V-in nie działa.Czy ktoś uruchomił V-IN

...a jak te niższe taktoawnia przekładają się na jakość obrazu w grach-)) chyba różnica niezauważalna?

...co sie dzieje z tym IN-V ? Na wszystkich jest ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV out dziala pięknie na telewizorze obraz b dobry ( nie ma różnicy czy źrodłem sygnału są all ,best playery czy programy z karty tunera Tv).Na CD są stery do obsługi tego wyjścia nasysenie jasność itp nie ma zakladki uruchamiającej wejście ( wybór composite s-video gdy podłączam kamerę lub film z magnetowidu karta jest ślepa ) nie dali programu do zgrywania o locie (jakiś kompresor ,wybór birate)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie ATi jest instrukcja instalacji kart z serii aiw/vivo.Karty te wymagaja dodatkowych sterow do wejscia video,bez nich multimediacenter nie zainstaluje oprogramowania do capturingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem w piatek info z barwkompu, ze nie ma juz SG 250/250 poniewaz byly jakies problemy z nimi czy cos :? i w tej chwili dostepne sa tylko 230/200.

Moze ktos dac jakies info co do wydajnosci tej karty? (czy sa duze roznice miedzy 230/200 a np.250/250 ) bo nie wiem co mam robic (no a vivo by sie przydalo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wziąłem sobie do przetestowania tego radka Supergrace, i okazuje się, że sam producent oszukuje:

http://www.supergrace.com/ProductDetail.asp?ID=223

Model karty którą miałem to R10301-916, na swojej stronie producent opisał ją następująco: SAGA 9100 VGA CARD(64MB DDR, 128-BIT, 250/250X2, AGP 4X, VIVO). W rzeczywistości karta ma taktowanie 230/200, więc producent wprowadza ludzi w błąd! Myślałem, że pamięci Hynix 4ns pozwolą na znaczne podkręcenie, ale niestety powyżej 225MHz robią się artefakty. Co z tego, że rdzeń kręci się ładnie do 290MHz, jeśli powolne pamięci znacząco ograniczają wydajność karty. Ponadto w testowanym przeze mnie egzemplarzu najwyraźniej było coś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e z wejściem video, gdyż przy podawaniu sygnału zarówno na wejście composite jak i s-video (z cyfrowego tunera tv-sat) były straszne zakłócenia w obrazie. Zdecydowanie odradzam zakup tej karty, lepiej się od niej trzymać z daleka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wziąłem sobie do przetestowania tego radka Supergrace, i okazuje się, że sam producent oszukuje:

Model karty którą miałem to R10301-916, na swojej stronie producent opisał ją następująco: SAGA 9100 VGA CARD(64MB DDR, 128-BIT, 250/250X2, AGP 4X, VIVO). W rzeczywistości karta ma taktowanie 230/200, więc producent wprowadza ludzi w błąd! Myślałem, że pamięci Hynix 4ns pozwolą na znaczne podkręcenie, ale niestety powyżej 225MHz robią się artefakty. Co z tego, że rdzeń kręci się ładnie do 290MHz, jeśli powolne pamięci znacząco ograniczają wydajność karty. Ponadto w testowanym przeze mnie egzemplarzu najwyraźniej było coś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e z wejściem video, gdyż przy podawaniu sygnału zarówno na wejście composite jak i s-video (z cyfrowego tunera tv-sat) były straszne zakłócenia w obrazie. Zdecydowanie odradzam zakup tej karty, lepiej się od niej trzymać z daleka...

widocznie na taka trafiles!!! Moja jest na 250250 i nie narzekam wszystko chodzi doskonale!! No jeszcze jej nie krecilem ale zobaczymy czekam na radiatorki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie wczoraj kupiłem sobie tą karte z ViVo wszystko chodzi dobrze uruchomiłem Video In :) i teraz mam mały problem w 3Dmarku mam ledwie 8148 punktów wydaje mi się to coś mało .... tylko nie wiem czy przyczyną nie jest to że nie przeinstalowałem Win bo narazie nie miałem czasu (wcześniej miałem jakieś stare S3 Trio3D) jak przeinstaluje wina to dam znać ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widocznie na taka trafiles!!! Moja jest na 250250 i nie narzekam wszystko chodzi doskonale!! No jeszcze jej nie krecilem ale zobaczymy czekam na radiatorki :)

Też mam SG 250/250 ale kręci się żałosnie :cry: . Max co udało mi się z pamięci wyciągnąć to 265MHz, żeby artefaktami nie sypało. Rdzenia nie próbowałem więcej kręcić niż pamięci bo nic to praktycznie nie da. A czy radiatorki dużo pomogą - nie sądzę.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...