stolara Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 nie wiem czy widzisz ale to dwa różne zasilacze ... VX450 i HX450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) mak888 - czyli jednak potiwerdza się że Corsair nie jest do końca taki cichy , i ostatnio dużo modeli ma problemy z głośną elektroniką. ewidentnie pisze o calej firmie, wiec ja dorzucam swoje 5gr n/t konkretnego modelu, ze nie jest taki zly ;P Edytowane 20 Września 2009 przez yeyoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 ewidentnie pisze o calej firmie, wiec ja dorzucam swoje 5gr n/t konkretnego modelu, ze nie jest taki zly ;P Bo rozmowa była o HX450. Ale generalnie rózne modele miały różne przypadłości. To samo tyka innych firm i modeli. No a co najważniejsze to subiektywne odczucie głośności drugiej osoby. Dla mnie dyski twarde to ewidentnie najgłośniejszy element komputera. A mimo wszystko i tak są ciche , i do tego obudowa jest wyłożona pianką akustyczną. Więc dla mnie coś naprawdę cichego to to czego nie słyszę z odległości 30-50cm , w zamknietym pomieszczeniu , w absolutnej ciszy. Ciągle próbuje osiągnąć by mój komputer w nocy był niesłyszalny. Ale narazie póki nie stać mnie na dysk SSD zamiast tradycyjnego conajmniej o pojemności 120-250GB. To nie ma dla mnie takiego komputera który by mnie zadowolił ;). Planuje w jakieś przyszłości złożyć sobie dobre WC , z cichuteńką pompką ( lub pompką cwu ) i wtedy kolejno włożyć dysk SSD i poszukać najcichszego zasilacza jaki sie da. Oczywiście mówie o konfigu jak w podpisie, bo na słabszym kompie to można pokusić się o pasywne ;), ale to już nie taka sztuka ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 .... a akcie desperacji chyba kupię tego Corsair 700-750 ... (chcę CISZY). W sumie kosztuje tyle co Enermax/BQ o mocy 450-500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Odglosow elektroniki typu piszczenie czy 'cwierkanie' nie doswiadczylem, jednak jesli szukasz CISZY przez duze 'C' w standardzie to HX450 Cie raczej rozczaruje, mimo ze jest cichy ;) Ja najmilej wspominam mojego starego CHIEFTECa GPS-400-AA-101A, ktoremu dorobilem dodatkowe wiazki, oploty oraz wlozylem wentylator Noctua S12 @ 5v - bylo wtedy naprawde nieslyszalnie :) btw. daj znac jak kupisz tego HX750 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 btw. daj znac jak kupisz tego HX750 ;)Jak kupię to na pewno dam znać czy jest CICHY czy tylko cichy ;). Problem jest taki że nie wykorzystam nigdy połowy mocy tego zasilacza ... ale jeśli mam do wyboru Enermax/BQ w soich cenach i tego Corsair ze sprawnością ~90% to najciekawiej się przedstawia Corsair 750W pomimo tego że jest dla mnie bardzo nieoptymalnym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Czego sie nie robi dla ciszy. Sprawnosc tez swoja droga wzorowa, wiec w sumie czemu nie - bedzie latwiej sprzedac w erze "czy 1000W mi wystarczy do 260gtx" ;) Co do mojego Corsaira zapomnialem dodac - kable sa sztywne, a gwarancji jest 7 lat - odpisali z moreli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 A ja zdecydowałem się na Anteca TruePower New 650W >> http://www.cooling.pl/zasilacz-antec-truep...ukt,551448.html . Bebechy wywodzą się wprost z lini Signature , która prezentuje obecnie chyba najwyższy poziom wśród dostępnych zasilaczy. Zastosowanie przekształtnika DC-DC powinno owocować stabilnym napięciem i mam nadzieje że ciszą ;). A tym teście >> http://www.frazpc.pl/artykuly/713/ANTEC/TR...NEW/550W/i/650W Antec wyszedł lepiej niż BeQuiet Dark Power Pro 650W pod każdym względem zarówno głośności jak i stabilności napięc ;). A 54A na linni 12V i maksymalna obciążalność na poziomie 648W to więcej niż oferuje BQ i Enermax modu82+ 625W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) A ja zdecydowałem się na Anteca TruePower New 650W >> http://www.cooling.pl/zasilacz-antec-truep...ukt,551448.html . Bebechy wywodzą się wprost z lini Signature , która prezentuje obecnie chyba najwyższy poziom wśród dostępnych zasilaczy. Zastosowanie przekształtnika DC-DC powinno owocować stabilnym napięciem i mam nadzieje że ciszą ;). A tym teście >> http://www.frazpc.pl/artykuly/713/ANTEC/TR...NEW/550W/i/650W Antec wyszedł lepiej niż BeQuiet Dark Power Pro 650W pod każdym względem zarówno głośności jak i stabilności napięc ;). A 54A na linni 12V i maksymalna obciążalność na poziomie 648W to więcej niż oferuje BQ i Enermax modu82+ 625W . mnie tylko jedno wkurza tym antecu ze cześć kabli jest wyprowadzonych na stałe.Po cholere mi złącza MOLEX i Floppy to powinno byc odłączane. Edytowane 23 Września 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) A w tej cenie mogłeś mieć Corsair HX750 W antecu są na stałe bo są potrzebne do uruchomienia PC według producenta. Daj znać jak się sprawuje ten antec :rolleyes: Edytowane 23 Września 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 W antecu są na stałe bo są potrzebne do uruchomienia PC według producenta.Ten Antec to LOL ... i pomyśleć że już od lat nie używam ani jednego molex czy floppy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 A w tej cenie mogłeś mieć Corsair 3371905[/snapback] A w tej cenie mogłeś mieć Corsair HX750 pytanie jak z głośnością,bo wiadomo plomby wole cichsza 600W niz głośniejsza 750W nawet kiedy są w tej samej cenie .Miałem przez chwile kiedys Corsair 520 i miał jedna cholerna wade ,przy przewijaniu stron w IE7 piszczał natomiast w firefox była cisza :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Mi też się nie podoba że jest na stałe molex, sata i floppy w Antecu. W dodatku mógłby mieć kapkę dłuższe kable od 6/8pin. Gdyby nie te kilka wad to byłby to bez wątpienia zasilacz godny polecenia. A tak to sporej grupie userów się to z pewnością nie podoba i czeka na inne propozycje. W dodatku ceny są wyższe są niż być powinny. HX750 ma 14cm wentyl, a jak z ciszą to za bardzo nie wiem :wink: Niby zasilacz jest jednym z lepszych, ale wiadomo że najlepiej jego cisze przetestować w domowym zaciszu. Za nim przemawia 7lat gwary i większa moc niż u Anteca TPN 650W który ma tylko 5lat gwary. Pewnie Twój HX520 nie był zgodny z IE7 :D Edytowane 23 Września 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) O matko, tak jakby o zasilaczu mówiła coś długość kabli, albo to że ma wszystkie odpinane czy nie. Pewnie jakby były dłuższe to też było by źle bo za długie. Jakby były wszystkie modularne to też źle bo za duża plątanina by była przy zasilaczu, itp. itd. jednym słowem każdemu się nie dogodzi, i zawsze się znajdzie ktoś co mu sie nie spodoba, a chociażby wygląd :-P . Ludzie bez przesady, a z gwary to mam nadzieje nigdy nie korzystać i to jest dla mnie ważniejsze, a nie ile lat ona jest. Jeśli jakiś producent robi sprzęt który mało co pada, albo prawie wogule to nie ważne ile tej gwary jest. Dla mnie 5 lat to i tak dużo. A Corsaira raczej nigdy nie kupie z jednego powodu, że wie on tyle o pradukcji zasilaczy , co sprzątaczka o szeregu furiera . Corsair jedyne co robi i ludzie na to nabiera to sprzedaje mocne zasilacze, w niskiej cenie, chociaż producentem jest Seasonic. Teraz powiedzcie mi skąd się bierze niższa cena ??. Gdzieś koszta muszą zostać ograniczone, najpewniej tam gdzie tego nie widać >> elektronika. Nie Twierdze przy tym że Corsair jest zły, uważam wręcz że sprzedaje dobre zasilacze ( bo produkuje je kto inny :) ). Ale wole zaufać firmie która zjadła zęby w tym temacie, jak Antec , Enermax , Seasonic , Fortron Group , a nie np. OCZ, ASUS , Silver Power, Corsair. Ostatecznie każdy kupuje to na co ma ochote, są gusta i guściki :) Edytowane 23 Września 2009 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...