Skocz do zawartości
PCGustaw

Obudowa - Ktora Z Tych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam sie do zmainy komputera... niestety bede musial wymienic obudowe :rolleyes:

Wybralem kilka:

Xigmatek Midgard Midi Tower Black ~300zl

Antec Gamer Three Hundred ~250 zl

Aerocool S-55 Black ~320zl (w sklepie RAMl)

Cooler Master Centurion RC-590 Czarna ~320

Najbardziej przypadla mi do gustu obudowa Antec :unsure: ALE czytalem ze bardzo mocno sie kurzy.... ?? jest sposob na to ??.... czy jesli np kupie filtry i zamontuje na wentylatory to cos pomoze ??

Trafi mi sie kupiec na starego kompa i warto juz "oddac" prawie wszystko... stary ModeCom Feel V ma spore problemy z wentylacja :lol2:

Jesli ktos moze napisac swoje za i przeciw... bede wdzieczny

Edytowane przez PCGustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie miałem podobny temat zakładać :D Sam myślałem jeszcze o Lancool K58, podobna półka cenowa.

A kolega stawia bardziej na wentylację czy ciszę? Ja osobiście na to drugie. Choć nie jestem przeciwnikiem mat wyciszających, może któraś z nich nadaje się do takich poprawek?

O Antecu mówi się, że zbyt dziurawy, a CM ponoć cichy ale ztego co widziałem to też ser szwajcarski jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac nikt sie takimi glupotami na tym forum nie interesuje :damage_wall:

Havoc w sumie to obudowe bym zostawil...trafil sie kupiec (w rodzinie) :blink: .... a na co stawiam... cena+wykonanie+wyglad .... nawet bralem pod uwage Antec 200 ale ten przedni panel...

Za swoja w 2002 roku dalem ponad 300 zl z zasilaczem :oops: .... ma tylko 2 wentylatory... zniszczona nie jest ... sam juz nie wiem :damage_wall:

Moze ktos dac fotke anteca 300 "w akcji".... jak z tym kurzem "jest"

Edytowane przez PCGustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, panel w Antec Two Hundred jest jaki jest. Jadnak tu wygląda już lepiej niż na zdjęciach, które są w sklepach internetowych. Może w rzeczywistości, gdy obudowę postawimy przy podłodze i światło będzie inaczej padać/odbijać się będzie jeszcze lepiej? Trudno powiedzieć.

Do tego jeszcze ta tzw. stacja dokująca... może się to przydać.

Szkoda, że wygląd nie łapie za serce... Prosty panel nie byłby droższy a mogłoby być znacznie ładniej.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa bedzie stac na biurku.... w obecnej jest cd cover i panel w kolorze "ivory" od DVD NEC nie przeszkadza a po zakupie nowej czarnej to dopiero bedzie :angry:

Plusem nowych obudow moze byc szerokosc... nie wiem czy taki Xigmatek 1284 czy Noctua wejda do Feel V :unsure:

Klaus dzieki za link - calkiem milo wyglada ta 200 :lol2: do tego regulacja obrotow bez otwierania :wink:

Edytowane przez PCGustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje... taniej.... "prostej".... dobrze wykonanej obudowy (nie z papieru).... i najlepiej max 47 cm wyokosci :wacko: .... tylko tyle .... moze pozniej dam foto obecnej obudowy i ktos oceni czy warto brac nowa (chodzi mi tu glownie o wentylacje)...

Nie wiem nawet ile moge dostac za kompa i nie chce wydac wentualnie wszystkiego na obudowe.... ;)

Niech ktos mi napisze dlaczego lepiej jest montowac dyski poprzecznie....????? ja swoj dysk jak przykrecilem 4 lata temu do obudowy tak sobie tam jest do dzis... :)

Edytowane przez PCGustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma być cicho i w miarę (nie max bo tutaj antec się lepiej sprawdzi) przewiewnie to polecam NZXT Hush. Obudowa jest wyciszona matami i posiada filtry przeciwkurzowe które nawet niedawno wymieniałem na nowe. Do tego fajne wentyli które mam podpięte pod 5v i sobie bezszelestnie wieją. Jest dostatecznie szeroka i długa, mieści mi się do niej scythe infinity i długaśny radek 4870x2. Poza tym w internecie jest mnóstwo recenzji. Sam tą obudowę mam i polecam. Natomiast szykuję się do montażu wody dlatego kupiłem już nową obudowę Lian Li PCA71B. W związku z tym z chęcią oddam w dobre ręce mojego cichego Husha o ile ktoś jest zainteresowany czekam na pw.

Edytowane przez ohuzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje... taniej.... "prostej".... dobrze wykonanej obudowy (nie z papieru).... i najlepiej max 47 cm wyokosci :wacko: .... tylko tyle .... moze pozniej dam foto obecnej obudowy i ktos oceni czy warto brac nowa (chodzi mi tu glownie o wentylacje)...

Nie wiem nawet ile moge dostac za kompa i nie chce wydac wentualnie wszystkiego na obudowe.... ;)

Niech ktos mi napisze dlaczego lepiej jest montowac dyski poprzecznie....????? ja swoj dysk jak przykrecilem 4 lata temu do obudowy tak sobie tam jest do dzis... :)

Przychodzi kumpel z HDD i banalnie szybko i przyjemnie możesz wmontować jego dysk do siebie, elegancko możesz poukładać kable, mniej miejsca zajmuje jesli chodzi o długość (trochę dowód szukany na siłę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przychodzi kumpel z HDD i banalnie szybko i przyjemnie możesz wmontować jego dysk do siebie, elegancko możesz poukładać kable, mniej miejsca zajmuje jesli chodzi o długość (trochę dowód szukany na siłę)

Mocno naciagane te wszystkie argumenty :lol: ....

Jeszcze przynajmniej miesiac do zakupu... pewnie wybiore Antec 300 i zaslonie czyms czarnym panel od srodka i tyle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi