PCGustaw Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Witam Przymierzam sie do zmainy komputera... niestety bede musial wymienic obudowe :rolleyes: Wybralem kilka: Xigmatek Midgard Midi Tower Black ~300zl Antec Gamer Three Hundred ~250 zl Aerocool S-55 Black ~320zl (w sklepie RAMl) Cooler Master Centurion RC-590 Czarna ~320 Najbardziej przypadla mi do gustu obudowa Antec :unsure: ALE czytalem ze bardzo mocno sie kurzy.... ?? jest sposob na to ??.... czy jesli np kupie filtry i zamontuje na wentylatory to cos pomoze ?? Trafi mi sie kupiec na starego kompa i warto juz "oddac" prawie wszystko... stary ModeCom Feel V ma spore problemy z wentylacja :lol2: Jesli ktos moze napisac swoje za i przeciw... bede wdzieczny Edytowane 23 Września 2009 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Właśnie miałem podobny temat zakładać :D Sam myślałem jeszcze o Lancool K58, podobna półka cenowa. A kolega stawia bardziej na wentylację czy ciszę? Ja osobiście na to drugie. Choć nie jestem przeciwnikiem mat wyciszających, może któraś z nich nadaje się do takich poprawek? O Antecu mówi się, że zbyt dziurawy, a CM ponoć cichy ale ztego co widziałem to też ser szwajcarski jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Jak widac nikt sie takimi glupotami na tym forum nie interesuje Havoc w sumie to obudowe bym zostawil...trafil sie kupiec (w rodzinie) :blink: .... a na co stawiam... cena+wykonanie+wyglad .... nawet bralem pod uwage Antec 200 ale ten przedni panel... Za swoja w 2002 roku dalem ponad 300 zl z zasilaczem :oops: .... ma tylko 2 wentylatory... zniszczona nie jest ... sam juz nie wiem Moze ktos dac fotke anteca 300 "w akcji".... jak z tym kurzem "jest" Edytowane 17 Września 2009 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Fakt, panel w Antec Two Hundred jest jaki jest. Jadnak tu wygląda już lepiej niż na zdjęciach, które są w sklepach internetowych. Może w rzeczywistości, gdy obudowę postawimy przy podłodze i światło będzie inaczej padać/odbijać się będzie jeszcze lepiej? Trudno powiedzieć. Do tego jeszcze ta tzw. stacja dokująca... może się to przydać. Szkoda, że wygląd nie łapie za serce... Prosty panel nie byłby droższy a mogłoby być znacznie ładniej. Edytowane 17 Września 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Obudowa bedzie stac na biurku.... w obecnej jest cd cover i panel w kolorze "ivory" od DVD NEC nie przeszkadza a po zakupie nowej czarnej to dopiero bedzie :angry: Plusem nowych obudow moze byc szerokosc... nie wiem czy taki Xigmatek 1284 czy Noctua wejda do Feel V :unsure: Klaus dzieki za link - calkiem milo wyglada ta 200 :lol2: do tego regulacja obrotow bez otwierania :wink: Edytowane 17 Września 2009 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 A może http://www.proline.pl/sklep.php?p=COOL+DOMINATOR+B</a>%5b/url%5d'>CM DOminator RC-690 Przeglądałem budy i ta wydaje się być zacna. Boczne montowanie dysków, niezła wentylacja itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Potrzebuje... taniej.... "prostej".... dobrze wykonanej obudowy (nie z papieru).... i najlepiej max 47 cm wyokosci :wacko: .... tylko tyle .... moze pozniej dam foto obecnej obudowy i ktos oceni czy warto brac nowa (chodzi mi tu glownie o wentylacje)... Nie wiem nawet ile moge dostac za kompa i nie chce wydac wentualnie wszystkiego na obudowe.... ;) Niech ktos mi napisze dlaczego lepiej jest montowac dyski poprzecznie....????? ja swoj dysk jak przykrecilem 4 lata temu do obudowy tak sobie tam jest do dzis... :) Edytowane 19 Września 2009 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Jak ma być cicho i w miarę (nie max bo tutaj antec się lepiej sprawdzi) przewiewnie to polecam NZXT Hush. Obudowa jest wyciszona matami i posiada filtry przeciwkurzowe które nawet niedawno wymieniałem na nowe. Do tego fajne wentyli które mam podpięte pod 5v i sobie bezszelestnie wieją. Jest dostatecznie szeroka i długa, mieści mi się do niej scythe infinity i długaśny radek 4870x2. Poza tym w internecie jest mnóstwo recenzji. Sam tą obudowę mam i polecam. Natomiast szykuję się do montażu wody dlatego kupiłem już nową obudowę Lian Li PCA71B. W związku z tym z chęcią oddam w dobre ręce mojego cichego Husha o ile ktoś jest zainteresowany czekam na pw. Edytowane 19 Września 2009 przez ohuzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Potrzebuje... taniej.... "prostej".... dobrze wykonanej obudowy (nie z papieru).... i najlepiej max 47 cm wyokosci :wacko: .... tylko tyle .... moze pozniej dam foto obecnej obudowy i ktos oceni czy warto brac nowa (chodzi mi tu glownie o wentylacje)... Nie wiem nawet ile moge dostac za kompa i nie chce wydac wentualnie wszystkiego na obudowe.... ;) Niech ktos mi napisze dlaczego lepiej jest montowac dyski poprzecznie....????? ja swoj dysk jak przykrecilem 4 lata temu do obudowy tak sobie tam jest do dzis... :) Przychodzi kumpel z HDD i banalnie szybko i przyjemnie możesz wmontować jego dysk do siebie, elegancko możesz poukładać kable, mniej miejsca zajmuje jesli chodzi o długość (trochę dowód szukany na siłę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Przychodzi kumpel z HDD i banalnie szybko i przyjemnie możesz wmontować jego dysk do siebie, elegancko możesz poukładać kable, mniej miejsca zajmuje jesli chodzi o długość (trochę dowód szukany na siłę) Mocno naciagane te wszystkie argumenty :lol: .... Jeszcze przynajmniej miesiac do zakupu... pewnie wybiore Antec 300 i zaslonie czyms czarnym panel od srodka i tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Jeśli nigdy nie miałeś takiej sytuacji to może i naciągane... Aczkolwiek jeśli kiedyś będziesz miał taką sytuację to docenisz taki montaż dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Widac jestem juz za stary bo nie wiedzialem ze koniecznie trzeba wkladac dysk do obudowy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ciagle szukam czegos fajnego i powiedzmy nie drogiego :rolleyes: Dlaczego ta obudowa jest "tak" tania ??? warto ja brac ?? Lian-Li PC-7SB - 349 zl Moze cos takiego jeszcze Chieftec_BH-02B-B-B - 290 zl 15 kg :wacko: moze biurko da rade.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...