Skocz do zawartości
M.K

Jezeli myslisz, ze widziales juz wszystko to zajrzyj tutaj:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dlugo sie z tym meczylem ale w koncu jest koniec mojej pracy. Ponizej macie kilka fotek moda mojej obudowy (czy to mozna jeszcze nazwac obudowa :) ) i nie tylko. zapraszam do ogladniecia i prosze o oceny.

1. ogolny widok mojego pokoju wraz z kompem i czescia jego chlodzenia (akwarium)

Dołączona grafika

2. Dokladniejszy wglad na calosc. Plyta i karty sa osadzone na szkielcie ze standardowej obudowy. "Gora" jest fragmentem od obudowy epsona. u dolu widac akwarium, po lewej chlodnice i zasilke. Napedy umieszczone sa w standardowym koszyku z obudowy, ktory ma mozliwoosc obrotu (dopasowuje sie do punktu mojego siedzienia:) )

Dołączona grafika

3. Na tym zdjeciu moze nie za dobrze to widac, ale ponizej monitora jest konsola kontrolujaca wszystkie fukcje kompa i nie tylko

-wlaczanie pompki

-wlaczanie kopma

-reset kompa

-wlacznik oswietlenia pokoju

-wlacznik oswietlenia budy

Dołączona grafika

4.Widoczek na calosc z boku.

Dołączona grafika

Buda jest oswietlona, ale nie mialem aparatu w nocy wiec nici z pokazania tego :( .Powiem tylko ze gora oswietlona jest jasnoswiecacymi niebieskimi diodami zas dol czerwonymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Niezwykle niekonwencjonalny projekt :D

Ale jak dla mnie to zbyt czerwony...

No cóż tu więcej mówić... kształt kompa trochę ekstrawagancki, to tu to tam...

Ogólnie spox!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem ciekawy i oryginalny pomysl.

Jestem na TAK 8)

Jedyna uwaga jaka mam, to to ze farba niedokladnie pokryla elementy (czerwona)

Albo za malo farby, albo pigmentu w farbie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat zapodałeś... Po prostu szczęka mi opadła... SNAP krytykuje, bo pewnie pluje sobie w brodę, że sam oczymś taki nie pomyślał. Bomba wykonanie!! Jednak i ja się dołącze do krytki koloru... IHMO gydy ten komp był w innym kolorku to by było fajnie, bo na tle czerwonej ściany prawie go nie widać... Spróbuj może jakąś ciemną zieleń (unikaj janego, bo będzie zbyt męczące).

Jeszcze raz chyle czoło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat zapodałeś... Po prostu szczęka mi opadła... SNAP krytykuje, bo pewnie pluje sobie w brodę, że sam oczymś taki nie pomyślał. Bomba wykonanie!! Jednak i ja się dołącze do krytki koloru... IHMO gydy ten komp był w innym kolorku to by było fajnie, bo na tle czerwonej ściany prawie go nie widać... Spróbuj może jakąś ciemną zieleń (unikaj janego, bo będzie zbyt męczące).

Jeszcze raz chyle czoło

bomba wykonanie ??

przeciez to nie jest do pupy podobne

przykrecil mobo do sciany i wozyl w obudowe od drukarki

a na koniec przemalowane na p edalski kolor

MIODZIO :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz chyle czoło

bomba wykonanie ??

przeciez to nie jest do pupy podobne

przykrecil mobo do sciany i wozyl w obudowe od drukarki

a na koniec przemalowane na p edalski kolor

MIODZIO :wink:

Co do kolorku to masz SNAP rację ale projekt jest troche niekonwencjonalny i zostało w niego włożone troche pracy.

Ja np. kupie Chiefteca DX-01-BD i dokupie do tego od razu boczny panel z dużą szybą. Kosztuje 200 zł ale nie mam smykałki do robótek ręcznych.

P.S.

Nie dało by się tego przemalować na czarno albo na niebiesko :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Dzieki wszystkim za opinie te pozytywne jak i negatywne. Co do koloru to zdjecie nie odda jego dokladnie + kompresja i jest co jest. Obudowa jest nie tyle czerwona co BORDOWA. Sciana tez jest bardziej "stonowana". Live wszystko jest fajnie scharmonizowane i nie kluje w oczy. Najwieksza wada tego rozwiazania (oprocz koloru :wink: ) to jego zerowa mobilnosc, ale czego nie robi sie dla sztuki :)

Jeszcze raz dzieki za wszystkie opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem kiedyś przybite do ściany p3...

zrobiłem to z nudów, by ludzie pytali -> co to?

mojego kompa też nie mogę nazwać mobilnym ( 20 kg buda prolianta., 7 litrów destylanki i inne paści, w sumie ponad 30 KILOGRAMÓW ) ale to twoje coś wogóle mi siem nei podoba -> kapa.

jak chcesz wyślę ci po kosztach moja stara budę - moze wreszcie twoje tajle zaznaja spokoju.

bez obrazy...

BTW: fajny krzyżyk...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi