00Piotrek00 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) ma 2 x 512ddr 400mhz, dual channel mam możliwość zakupienia pamięci, ale nie bardzo wiem o co chodzi w opisie: 2 kości pracujące w DualDDR 128bit, pojedynczo pracują jako DDR 64bit. mam tylko 2 banki, więc mogę dołożyć 1 kość, ale jak wtedy całość będzie działać? chyba nie w dual, czy oprócz zysku wydajności wynikającego z większej ilości mb to nie będzie spadku ;) wynikającego z niepracowania w dual channel? http://www.3dvelocity.com/reviews/8rda3g/8rda3g.htm xp2500+ Edytowane 17 Września 2009 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Na jednej kości będzie single. Ale w normalnym użytkowaniu wiele się na tym nie traci. Śmiem twierdzić że wcale :P (w sensie że nie odczujesz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 nie chodzi mi o użytkowanie 1 kości, ale 3 :) 1 to dołożyłbym do konfiga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zależy jaki chipset. Bo możesz mieć dual asynchroniczny tzw. flex przy 3 kościach. Nawet starsze nforce chyba to chwytały ale to musisz sprawdzić w manualu od płyty głównej. W zasadzie przez cały czas problem polega na tym że nie wiadomo o jaki mobas chodzi i o jakiego cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) :) ok dodałem info o płycie http://www.3dvelocity.com/reviews/8rda3g/8rda3g.htm poszukam jeszcze info o flex ok doczytałem, flex będzie miał gorszą wydajność od dual sync., tylko ciekawe czy pomijalnie gorszą. czy dotyczy się to pamięci o takich samych parametrach? google mówi o różnych. Edytowane 17 Września 2009 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) nForce2 ponoć miał obsługę duala przy 3 kościach. Przy czym ta 3 kość winna mieć pojemność będącą sumą pojemności tych co już masz. Czyli jak masz 2x512 to 3 powinna być 1GB. Ale oczywiście na 100% nie powiem że będzie działać. A sam flex jako taki wiele nie traci do duala synchronicznego. Edytowane 17 Września 2009 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...