veronek Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam! Kupiłem w Styczniu 2008 roku Compala IFL 90, jak na tamte czasy był znakomity. Wiadomo jak jest teraz. Posiadam w nim to co w sygnaturce. Chciałem go trochę zmodernizować np. dodając drugą kość RAM 2GB oraz wymieniając kartę graficzną. Z tego co wiem to ten model Compala posiada slot MXM II więc takie karty graficzne na e-bay są dostępne: http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid...amp;_nkw=MXM+II Całkiem ciekawie wygląda propozycja Radeona HD3650 który jest montowany w najnowszych Compalach. Co Wy o tym sądzicie? Myślę że w 700 zł bym się z taką modyfikacją (ram + grafika) zmieścił, czy będzie odczuwalna różnica? Procesor oraz dysk są myślę wystarczające. Dysk szybki (pojemność wystarczająca dla mnie), procesor również nie najgorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 w najnowszym compalu khlb2 montowana jest 4650 nie 3650 zmieniając karte nie zauważysz strasznej różnicy po prostu nie opłaca się... lepiej wyjdzie sprzedać starego i kupić nowszego ;) za tego dostaniesz 2000zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...