Lansen Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam. Mój znajomy szuka dla swojego syna PC (tylko buda) do grania, zgodziłem się mu pomóc. Max to 500 funtów z przesyłką ( ok 15 funtów ) Musi mu starczyć na jakiś czas :what: i wydołać w gta 4 :P Mój zestaw : Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AMD Phenom II X3 Tri Core 720 Black Edition 2.80GHz XFX ATI Radeon HD 4870 512MB GDDR5 OCZ ModXStream Pro 500w Patriot Viper 3GB (3x1GB) DDR3 PC3-12800 (1600MHz) Western Digital Caviar Black 500GB SATA-II 32MB Cache Scythe Ninja II Rev. B CPU Cooler Coolermaster Elite 335 Case - LG GH22NS50 22x DVD±RW SATA Dual Layer ReWrite Mój zestaw z przesyłką to ok 550 funtów ( o 50 za dużo ;() Chciałem go zamówić jutro rano, wiec potrzebuję szybkiej pomocy. Co o tym myślicie ? Liczę na pomoc ! Zapomniałem dopisać że zakupy tylko w tym sklepie : http://www.overclockers.co.uk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 mobo gigabyte ma770t-ud3p ,bardzo dobra płyta zapewniające dobre oc i w tym miejscu skończyły mi się pomysły ewentualnie scythe ninja na cm hyper tx3 , nie jest może jakiś super ale jest 20 funtów tańszy i nieźle wypadł w teście coolerów u konkurencji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Z tego wynika, że do gta równie dobry jest Athlon II x4 620. Mobo zmień jak wyżej i pamięci weź najtańsze dostępna 2x2GB ddr3 1333MHz. Zestaw pamięci triple channel jest dedykowany I7, nie wiadomo czy AMD będzie chciało dobrze pracować z takim czymś i to jeszcze przy 1600MHz. Jak w tym sklepie to bierz 2X OcUK Value 2GB (1x2GB) DDR3 10666C9 1333MHz Memory Module (AD31333002GMU) Edytowane 17 Września 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Piszesz na polskim forum, więc dlaczego nie podasz ceny w naszym ojczystym nominale? Jeżeli czujesz się taki "zanglizowany" to dlaczego nie zapytasz na zagranicznych forach, gdzie zapewne znajdziesz innych fachowców. Pytanie : Chwalisz się, że dysponujesz gotówką inna niż my czy kurs walut i szybkie mnożenie jest poza zasięgiem umiejętności? Masz masę tematów co kupić - kwestia poukładania sobie w sklepie, który sobie wymarzyłeś. Jeżeli według moderatorów ten post powinien być raportowany to przyjmę bez żadnych apelacji, ale proszę nie usuwajcie go. Bo dla mnie to już jest szczyt lenistwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Piszesz na polskim forum, więc dlaczego nie podasz ceny w naszym ojczystym nominale? Jeżeli czujesz się taki "zanglizowany" to dlaczego nie zapytasz na zagranicznych forach, gdzie zapewne znajdziesz innych fachowców. Pytanie : Chwalisz się, że dysponujesz gotówką inna niż my czy kurs walut i szybkie mnożenie jest poza zasięgiem umiejętności? Masz masę tematów co kupić - kwestia poukładania sobie w sklepie, który sobie wymarzyłeś. Jeżeli według moderatorów ten post powinien być raportowany to przyjmę bez żadnych apelacji, ale proszę nie usuwajcie go. Bo dla mnie to już jest szczyt lenistwa. Masz jakiś komplex Swojej waluty czy co? Miał podać Kwotę w złotówkach, ktoś kto chce mu pomóc powinien robić rachunki w drugą stronę aby mieć odniesienie do cen w sklepie, do którego ograniczono zakup? Równie dobrze Lansen może nie porozumiewać się w ogóle po angielsku, znajomy mieszkający na Wyspach mógł go poprosić jako znawcę tematu komputerów a nie znawcę języka czy waluty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 A czy temat przyklejony np ten: http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zestawy-k...owe-t50126.html przestał istnieć czy każdy nowy user musi zakładać nowy temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Osobny temat dla zestawu danego użytkownika jest wygodniejszy przede wszystkim dla udzielających pomocy. Czuję się na siłach pomóc użytkownikowi XYZ, wszyscy pytają w przywołanym przez Ciebie temacie. Chcąc dowiedzieć się jak rozwija się zestaw tego użytkownika, gdy wrócę z pracy czy następnego dnia będę musiał przeczytać kilka stron tematu a będzie tam 3 posty nt. zestawu użytkownika XYZ? W takiej sytuacji darowałbym sobie (pewnie nie je jeden) aktywność w takim temacie. Jeśli obecna forma działu co kupić nie odpowiada Ci, masz wyście: -nie wchodzić do tego działu; -zmienić forum; -spędzić czas w ogóle bez komputera; -zaproponować nową koncepcję działu i przekonać do tego Administrację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 @ pcmax Weź nie przesadzaj. Skoro ceny w sklepie są w funtach, to i kwota zestawu powinna być podana w funtach. W czym problem? Przecież nie będzie się składało zestawu kupowanego w Anglii w oparciu o ceny i sklepu z Polski... Także radzę Tobie ochłonąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...