milek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 mam DVD, ale ostatni dokupiłem sobie także CDRW i nie wiem jaki sposób ustawienia kontrolera był by najlepszy. Zastanawiałem się nad następującymi rozwiązaniami: 1 kanał: Master: HDD Slave: CDRW 2 kanał: Master: DVD Drugie rozwiązanie jest następójące: 1 kanał Master: HDD 2 kanał Master: CDRW Slave DVD poprosze o rady dotyczące odpowiedzi na temat które rozwiąznie jest lepsze. ----------------------------------------------------------------- www.twojepc.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 2 rozwiązanie jest lepsze bo lepiej jest aby napedy CD były na innym kanale niż hdd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 2 bo wtedy nie bedzie problemow z nagrywaniem plyt na max speed Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 To zalezy jaki interfejs obsługuje CDR-W i DVD. Przypuszczam jednak, że jest to UDMA 33 natomiast dysk na pewno UDMA 66 lub 100. Wtedy najlepsze jest 2 rozwiazanie - kanał IDE zwalnia do szybkości najwolniejszego urządzenia do niego podłączonego. Najgorszy przypadek gdy podłączymy na jednej taśmie dysk UDMA 133 i dajmy na to CD-ROM na PIO - wtedy mamy max transfer 16MB/s - zamiast teoretycznych 133 w przypadku dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...