Skocz do zawartości
ath

The Witcher 2: Assassins Of Kings (Wiedźmin 2)

Rekomendowane odpowiedzi

Na gamecornerze jest trochę info o grze. Troszkę martwi mnie optymalizacja, długie czasy ładowania. Niewiele czasu już zostało do wydania gry, więc jak CDP zamierza to poprawić? Na szczęście z tego co człowiek pisał inne aspekty gry dają jak najbardziej radę. Najwyżej poczekam trochę do czasu wydania jakiegoś patcha i dopiero wtedy kupię Wieśka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam, że to są ustawienia medium, przynajmniej tak twierdzili na gamecornerze. No i to widać, tekstury są raczej słabe.

makak_, to nie bardzo chodzi o to czy to finalna wersja czy nie, sednem jest to, że uruchamiali to na lapku, więc jakiejś mega płynności raczej nie mogli się spodziewać. Tymbardziej, że to nowa gra, "graficzny killer" itd.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz tylko czekac az pojawi sie na polkach w sklepach. Wiadomo moze jaka jest przewidywana cena zaraz po premierze? ~100zl czy jak to teraz w modzie sporo ponad setke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawie można by powiedzieć...

Oficjalne info mówi o 119zł i chyba 99zł w gram.pl, czyli pewnie w MM itp. da się za te 99zł kupić.

89zł w Empiku -> empik.com - Wiedźmin 2: Zabójcy Królów (PC) - CD Projekt Red - 89,90 zł

I fajna promocja na gram.pl - 119,98zł za grę + drukowany poradnik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem o zrąbanej optymalizacji w jedynce długie loadingi w dwójkę połowa graczy nie zagra jak 8800gt za słaba <_< porównując do nowego "krajzisa" wygląda to blado

Ale co kogo obchodzi jakis krapiasty multiplatformowy shooter w temacie o najbardziej wyczekiwanym rpg roku ?

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co kogo obchodzi jakis krapiasty multiplatformowy shooter w temacie o najbardziej wyczekiwanym rpg roku ?

Ja by z tym najbardziej wyczekiwanym rpg roku nie przesadzał, są w sumie jeszcze 2 tytuły na liście na które czekam równie niecierpliwie jak na wieśka. W sumie to jeden Skyrim jest pewny i mam nadzieję na dobrą grę, nie wiadomo w sumie co wyjdzie z d3. Bo Dragon Age 2 pomimo tego że był wyczekiwany, lekko zawodzi.

Co do porównania graficznego, to tego nie da się uniknąć. Problem jest taki że jeżeli gra jest wciągająca i miodna grafika jest dodatkiem, jeżeli grze brakuje miodności grafika staje się kartą przetargową w maszynie marketingowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wied�min 2 na �ywo - kluczowe fakty

• Gra będzie miała zabezpieczenie Securom, przygotowane specjalnie na potrzeby CDProjekt RED.
  • Po zainstalowaniu trzeba pobrać 50MB łatki, by móc grać.
  • Rejestracja ma być prosta (ok. 3 kroków) i dawać łatwy dostęp do automatycznych aktualizacji gry.
  • Zabezpieczenie sprawi, że piraci nie zagrają wcześniej, nawet jeśli gra wycieknie.
Pogieło ich totalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogieło ich totalnie.

Zobaczymy jak upierdliwe to będzie w praktyce... Chociaż bardzo bym chciał, nie musieć zakładać kolejnego konta żeby zarejestrować gierkę - vide EA/Live/Bioware...

Podczas instalacji Wiedźmina 2 z dwóch płyt DVD, klienci będą musieli wpisać securomowy klucz, który aktywuje grę. Później aplikacja pobierze 50 megabajtów dodatkowych danych i będzie można zabierać się do zabawy.

REDzi twierdzą, że wprowadzili zabezpieczenia, by uniemożliwić zabawę piratom przed premierą, jeśli Wiedźmin 2 wyciekłby do internetu zanim trafi do sklepów – DRM w żaden sposób nie ma uprzykrzyć życia uczciwym graczom.

Grę można zainstalować na dowolnej ilości komputerów, a nawet pięć kopii aplikacji może być uruchomiona jednocześnie.

Opcją po zainstalowaniu gry jest jej rejestracja – po jej sfinalizowaniu Wiedźmin 2 sam poinformuje Was o dostepnych aktualizacjach i darmowych DLC. Poza tym będziecie mogli pobrać z sieci dodatkowe wersje językowe.

gram.pl

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, niespotykanie drakońska praktyka jak na dzisiejsze czasy. Dołączona grafika

Zawsze możesz sobie z GOG zamówić, będziesz miał bez DRM. ;)

No wydawałoby się , że po tylu latach firmy już się nauczyły, że to jest bez sensu bo i tak gry wyciekają.

Zresztą od 12 będzie aktywna kolekcjonerka - ciekawe czy wytrzyma 5 dni przed wyjściem tej wersji do wujka torrenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skoro gra do działania potrzebuje jeszcze 50MB jakichś dodatkowych danych (które będą dostępne w dniu premiery), to chyba działającej wersji przed premierą nie będzie. Zresztą mi to rybka i tak kupuję oryginał.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem pograłem i powiadam Wam - źle zrobiłem... teraz ciężko będzie ten miesiąc do premiery wytrzymać ;] Ale tak na zupełnie poważnie gra nie zawodzi, wręcz kopie zadek i prezentuje się świetnie zarówno jeśli chodzi o cut-scenki, dialogi, grafikę, świat, optymalizację oraz klimat. Co tu dużo gadać – mamy murowany hit :)

Stało się niepisaną tradycją, że CD Projekt wiosną i jesienią organizuje konferencje poświęcone produktom ze swojej ramówki - w tym roku nie mogło być oczywiście inaczej. W warszawskiej Fabryce Trzciny ponownie zaroiło się od developerów, marketingowców oraz rzecz jasna dziennikarzy. CD Projekt intensywnie promował kilka tytułów, które w najbliższym czasie trafią na sklepowe półki, ale oczy wszystkich były zwrócone tylko w jednym kierunku. Wprawdzie Red Faction: Armageddon, LEGO: Piraci z Karaibów, Guild Wars 2 czy Virtua Tennis 4 znajdą swoich amatorów, jednak bądźmy zupełnie szczerzy - licznie zgromadzona gawiedź przyjechała głównie ze względu na ostatnia już prezentację Wiedźmin 2: Zabójcy Królów. Premiera drugiej części „Wiesława” zbliża się nieuchronnie, więc zamiast tylko serwować publiczności nowe materiały, twórcy udostępnili stanowiska z działającą grą... Nie owijając w bawełnę napiszę, że Wiedźmin 2: Zabójcy Królów jest naprawdę kozacką produkcją pewnie zmierzającą po laur cRPG 2011 roku. Jeśli jeszcze nie złożyliście pre-ordera, chyba najwyższy czas nadrobić zaległości. Ok, ale po kolei...

RELACJA Z POKAZU WIEDŹMIN 2: ZABÓJCY KRÓLÓW I KILKA SŁÓW O WRAŻENIACH Z GRY – PUREPC

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem pod wrażeniem. Chociaż przyznam, że to nie jest mój gatunek gier i raczej zagram u kogoś jak będzie okazją. Ale dla fanów Witcher'a jak najbardziej. Chociaż jedynkę przeszedłem nawet spory kawałek. Jednak brak mi troszkę cierpliwości i zapału do takich gier Ale mimo wszystko bardzo mnie cieszy, że chociaż ten gatunek gier jest jeszcze w dobrym stanie. Bo niektóre jak TPP/FPP, Survival Horror są raczej w kepskim/średnim stanie i czasem coś wydadzą fajnego. Nie mówiąc już o przygodówkach, które praktycznie wymarły. A cRPG cały czas trzyma się na poziomie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minusy:

1. Geralt śmiesznie biega...

2. Głos Geralta podczas namiętnej "rozmowy" jest totalną porażką - nie dziwię się, że pokazują angielską wersję tylko.

3. Czy w Wiedźminie Triss jest ostatnią kobietą, a reszta ("interaktywnych") kobiet umarła?!

Wątpliwości:

1. NPC będą się powtarzać?

2. Interaktywność "stosunkowa" będzie ograniczona tylko do kilku "sztuk" (a może tylko do Triss)?

3. Mało intuicyjne menu znaków (jak się nie gra)

4. Takie same animacje rozbijania zlodowaciałego ludka.

5. Brak pokazania tętniącego życiem miasta :/

6. Ile znowu gb łatek będzie trzeba dociągnąć? :D

Edytowane przez konkurs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi