Mario19x9 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 No cóż u mnie jest wyraźny przyrost fps, wczesniej w w Foltsam na ultra bez uber w 1680x1050 miałem srednio miedzy 30 -45 fps to teraz 40 - 65fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Pytanie do aktu II Gdzieś w Verden dostanę kartacze lub przepis na nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Ktoś wie gdzie w I akcie znaleźć jeszcze krabopojąka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 ... niedawno też przestawiłem sobie rozdziałke na HD + skalowanie GPU -> zjajowaciło mi sie wszystko troche ale w sumie nie wygląda tragicznie - a zawsze wiecej z mojego ekranu 4:3 jest użyte xD ... Możesz rozwinąć ten motyw ze zmianą rozdzielczości? Też mam monitor 4:3 i ta panorama wykorzystuje tylko jakieś pół ekranu! Dodam jeszcze że mam kartę od zielonych 8800GT i tych opcji, które opisałeś jakoś nie mogę namierzyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zhir Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Jest chyba tylko ten, którego spotykamy w trakcie questu Zabójca Królów. Ja przechodziłem jeszcze raz aby zdobyć jego oczy. PS. Mam problem z ta gra. Co jakiś czas, ostatnio często wykorzystanie GPU spada poniżej 50 % i znacznie spada FPS. Gram na ustawieniach ultra bez uber. Mój sprzęt to phenom II x 4 965 @ 3.8 GHz, gtx 580 , 2 Gb RAM, sterowniki to najnowsze bety. Ma ktoś jakiś pomysł ? PS 2. Kiedy ten patch ? Edytowane 25 Maja 2011 przez zhir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Jest chyba tylko ten, którego spotykamy w trakcie questu Zabójca Królów. Ja przechodziłem jeszcze raz aby zdobyć jego oczy. PS. Mam problem z ta gra. Co jakiś czas, ostatnio często wykorzystanie GPU spada poniżej 50 % i znacznie spada FPS. Gram na ustawieniach ultra bez uber. Mój sprzęt to phenom II x 4 965 @ 3.8 GHz, gtx 580 , 2 Gb RAM, sterowniki to najnowsze bety. Ma ktoś jakiś pomysł ? PS 2. Kiedy ten patch ? 1. Gra jest źle zoptymalizowana i nie wykorzystuje żadnego gpu w 100%. 2. W tym tygodniu, niektóre plotki mówią że nawet dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Jest chyba tylko ten, którego spotykamy w trakcie questu Zabójca Królów. Ja przechodziłem jeszcze raz aby zdobyć jego oczy. Tego się obawiałem... No trudno, trza będzie sejwa wczytać wcześniejszego... 2. W tym tygodniu, niektóre plotki mówią że nawet dziś. Niektóre plotki na stronie witcher'a, mówiły, że patch miał być 23 maja... Edytowane 25 Maja 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel101 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Ma być "soon". Jest już lista poprawek http://www.en.thewitcher.com/community/entry/30/ Edytowane 25 Maja 2011 przez uziel101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Ktoś wie gdzie w I akcie znaleźć jeszcze krabopojąka ? Jeśli to ten z muszlą na grzbiecie to w II akcie jest ich kilka ;) Edytowane 25 Maja 2011 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 "4. Poprawiona wydajność. Animacja płynniejsza do 30% oraz szybsze ładowanie gry – w zależności od sprzętu gracza oraz wersji gry – właściciele pudełkowego Wiedźmina 2 zauważą największą poprawę." czyli w 1.1 drm free ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Za pięknie by było... Dla 1 bez zabezpieczeń było dopiero w patchu 1.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Co Ty gadasz ;) Teraz już możesz mieć drm free wgrywając exexa od wersji netowej z GoG. Więc skoro widzą iż 99% ludu tak zrobiło byliby głuptakami nie umieszczając poprawionego exexa w patchu. Inna sprawa że na tą chwilę zmiany poczuje 0,1% ludzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Ja tam nic nie wgrywam i mi zapier...... ładnie chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Dorwałem i ja execa z GOG Gra wczytuje sie szybciej i od 10-20% szybciej w zależności od miejsca... Brak przycięć... Zobaczymy czy odpowiedzialnym za zamulanie po paru godzinach gry (wymagane uruchomienie ponowne) nie byl ten glupi drm... Jeśli tak to nigdy więcej nie kupie gry pudełkowej (i tak jak kupuje to potem sprzedaje) Wrrr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Możesz rozwinąć ten motyw ze zmianą rozdzielczości? Też mam monitor 4:3 i ta panorama wykorzystuje tylko jakieś pół ekranu! Dodam jeszcze że mam kartę od zielonych 8800GT i tych opcji, które opisałeś jakoś nie mogę namierzyć... nie wiem jak to wygląda u NV - ale na 100% coś takiego będzie w opcjach - nawet intel gma to ma ;p GPU scaling/etc co do obciążania GPU przez wieśka - u mnie cały czas ~60% mało kiedy podskoczy bliżej 90% - a gram na wysokich/detale dalekie/AA/-bez bloom, rozmycia kamery, asso(czy jakos tak) CPU na pewno mnie sporo ogranicza bo jak eksperymentalnie zmniejszylem na 2,5GHZ to mialem ~5FPS xD gra zjada ~1400MB ramu - więcej nie chce brac :) (przynajmniej u mnie - a mam jeszcze 1GB wolnego) za to jak nie dostanie tych 1400 to muli straszliwie :) Edytowane 25 Maja 2011 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 http://www.flawlesswidescreen.org/ - jak komuś przeszkadzają czarne pasy na ekranie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 AMD Catalyst 11.5a Hotfix (8.85.6 RC5 - May 25) - Guru3D.com Forums http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst115ahotfix.aspx Hotfix dla kart czerwonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Daje coś ten hotfix? Bo nie widzę nic poprawek poza crossfirem. A jakoś nie lubie fixów, wolalbym już się pomęczyć i na czysto stery wgrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 jak przetestuje to odpowiem na twe pytanie Havock:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 nie widze roznicy :D po tym hotfixie ofc to tylko potwierdza że grafa w moim zestawie ma jeszcze sporo zapasu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 nic mi nie daje hotfix oprocz restartu sterownika karty bez zadnego powiadomienia po jakichs 20min grania , gra sie zacina na 10-20 sekund czarny ekran i powraca do gry jakby nic sie nie stalo przy czym dzwiek tez mi sie zacina (puszczony po hdmi z karty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 http://www.flawlesswidescreen.org/ - jak komuś przeszkadzają czarne pasy na ekranie... Czy ktoś już tego próbował? Rozśmieszyło mnie troszkę tłumaczenie twórców: "Obecnie projekt ten jest bardzo beta i powinieneś być przygotowany na okolicznościowe dziwne zachowanie." Mało zachęcająca wiara w siebie twórców, sami przyznajcie... no ale innego wyjścia nie ma - patch 1.1 rozdziałki nie poprawia:( Spróbować trzeba tej "bardzo bety" i przygotować się na "okolicznościowe dziwne zachowanie"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Odpaliłem, ale jakoś nic się nie zmieniło jeśli chodzi o pasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Tez sprawdzałem (wersja zarówno z pudełka jak i exek z gog'a) i pasy jak były jak są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 AMD Catalyst™ 11.5b hotfix Enables AMD CrossFire™ scaling for Brink Enables AMD CrossFire scaling for The Witcher 2 Improves performance for Dirt 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Czy komus ten hotfix pomogl ? U mnie zniwelowal tylko negatywne skalowanie , czyli w cf chodzi teraz tak samo jak na jednej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Dobra wiadomość jest taka, że patch 1.1 jest gotowy. Zła niestety jest taka, że napotkaliśmy trudności z infrastrukturą serwerów, które powodują problemy z pobieraniem DLC. Chcemy przeprosić naszych fanów za niedotrzymanie obietnicy dostarczenia patcha w dniu wczorajszym. O zmianach będziemy informować na bieżąco. thewitcher.com <_< Edytowane 26 Maja 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Kasa kasa kasa....jakość na dalszym planie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 w sumie jednak wiesiek 1 wypada sporo lepiej ;p jakoś tam wszystko było wygodniejsze, ciekawsze .. ta część ratują nawiązania do zakończenia papierowej książki :) ciekawe co wymyślą w wieśku 3 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkapselx Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Czy komus ten hotfix pomogl ? U mnie zniwelowal tylko negatywne skalowanie , czyli w cf chodzi teraz tak samo jak na jednej karcie. Czyli nie ma żadnej różnicy względem jednej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...